En studie av steg 4

De 12 stegen AA och Al-Anon

Det finns ett ordstäv i 12-stegsprogrammen att återhämtning är en process, inte en händelse. Detsamma kan sägas för steg 4 - mer kommer säkert att avslöjas.

Steg 4
Gjorde en söt och orädd moralisk inventering av oss själva.

Oavsett om vi kommer genom dörrarna till Alkoholister Anonym eller Al-Anon Familjegrupper riskerar vi att få en livstid av "stinkande tänkande" med oss.

Uppriktigt taget tar det ett tag för "dimma" att börja lyfta, så att vi börjar se oss och världen runt oss tydligare.

Om vi ​​har uppriktigt genomfört de tre första stegen och verkligen gjort ett beslut att vända vår vilja och våra liv till Guds vård när vi förstod honom, är det dags att sätta principen i aktion. Vi måste hitta modet att ta ett oräkneligt blick på oss själva och bli villiga att rensa bort soporna vi hittar.

För att kunna fortsätta måste vi identifiera problemen och få en tydlig bild av hur vårt beteende utförde oss själva och andra omkring oss. Den bilden är inte alltid i fokus för nykomlingar i återhämtning, men när vi fortsätter att hänga runt i rummen, lyssna och lära av andra och hålla ett öppet sinne, finner vi att flera lager av "löken" ska avskalas.

Inga examenstjänster

Vi är inte perfekta, och kommer aldrig att vara i detta liv. Det är anledningen till att det inte finns några examenstjänster vid 12-stegs möten !

Men om vi fortsätter att delta, bär budskapet till andra och lyssnar på vad de måste dela, kan vi fortsätta att växa och göra andliga framsteg. Det är därför de säger "Håll tillbaka!"

Verktyg som hjälper till med självinventering

Det finns verktyg som är tillgängliga för att hjälpa till i fjärde stegsprocessen. Det finns en 4: e stegguide tillgänglig online för alla 12-stegs medlemmar.

Online Step 4 Guide innehåller en uttömmande uppsättning riktningar som förklarar hur guiden fungerar och en påminnelse om att en inventering helt enkelt är en lista: "Tänk på att det fjärde steget inte handlar om att ändra någonting. En inventering ändrar inte saker , det listar helt enkelt saker. Din inventering är bara en berättelse om dina känslor och verkar från början till nu. "

Online-guiden ger då frågor och förslag som hjälper till med en inventering från barndom, ungdom och vuxenliv, med en slutlig slutsats för "här och nu".

Online 4th Step Guide är givetvis bara en föreslagen guide som är avsedd att vara till hjälp för dem som gör en inventering. Det är inte avsett att delas med någon, det är för "dina ögon bara" enligt anvisningarna.

Förutom online-guiden har Al-Anon Familjegrupper sin Blueprint for Progress: Al-Anons fjärde stegs arbetsbok som kan bestilles online.

Men den största hjälp som finns tillgänglig Steg 4 är tillgänglig från en kraft som är större än oss själva, eftersom besökare på anslagstavlan här på Alkoholismens webbplats har visat i sina aktier på detta steg, eftersom vår studie av de 12 traditionerna och 12 steg fortsätter:

Steg 4: Daglig inventering

Så många som du vet från min delning vid torsdagskvällens 12 stegs möten tog mig lång tid att få till och med arbeta på de 12 stegen.

Jag fick veta av min sponsor att allt jag behövde var att arbeta första steget för att det är fullt, hålla möten, göra det jag fick höra och resten kommer i tid. Genom att jag gjorde det var jag på ett sätt som arbetade med att ta de 12 stegen, och det var väl över ett år innan jag någonsin missade ett möte.

Det kom äntligen en tid när jag insåg att jag bättre gick på de 12 stegen, genom att jag deltog i så många möten som jag visste vem jag ville hjälpa mig med stegen. Den här mycket goda vännen min ordnade många 12 stegs möten, (klasser) som jag började delta i. Jag gick bara bra tills jag kom över det fjärde steget och jag slog en vägg.

Jag kände mig riktigt dålig om så många saker som jag hade gjort i mitt liv, att det verkade omöjligt att få hela denna inventering nere. Äntligen delade jag en dag med min sponsor och han log och frågade mig var jag gick. Han berättade för mig att göra det bästa som jag kan vid denna tid och jag kommer att ha gott om tid att göra resten. Han berättade att jag inte skulle slå på mig själv, (håll det enkelt) och det här är precis vad jag gjorde.

Det gjorde det mycket lättare och genom tiden kunde jag se bättre på hur man tar min moraliska inventering. När vi tar dessa steg betyder det inte att vi är färdiga, det betyder inte heller att vi alltid måste göra de 12 stegen i ordning. Jag måste ta en moralisk inventering av mig själv varje dag i mitt liv. Jag måste titta tillbaka och se till att jag gillar vad Skip har gjort.

Älskar dig,
Hoppa

Steg 4: Är ärlig

Här är jag fortfarande på steg 4. Var här i veckor och veckor kommer det att ta för att slutföra. Det enda jag kan säga som verkligen har hjälpt var att ta fram frågorna till steget på internet.

Det måste finnas 100 frågor där och jag är fortfarande i barndomsdelen. Det är en mycket svår sak för mig att göra, men jag måste göra det här. Att vara i min 40-tal frågade jag frågorna, varför kära Gud? Varför gå tillbaka till det förflutna, det smärtsamma förflutet. Det förflutna är borta, idag är här imorgon är mitt hopp.

Jag ser nu varför jag måste göra det och fortsätta att göra det. Min mamma var alkoholist och dog vid 49, min bror var alkoholist och dog vid 48. Sjujuju sju kommer för mig och jag går inte. Att se i det förflutna har gjort mig förstå nu mer än någonsin varför jag gifte mig med en alkoholist.

Detta steg är svårt - det här steget kan vara ont - men jag ber bara att du gör det. En timme om dagen är inte så mycket tid och skriva ut svaren och vara ärlig mot dig själv och kom ihåg att Gud är med dig om den smärtan går in i ditt hjärta. Och kom ihåg att vi är alla här för varandra.

SS

Steg 4: En resa

Steg 4 började för mig som en mycket skrämmande sak. "Moral" inventering? Jag kämpade med moraliska frågor för det mesta av mitt liv. Jag kom från en religiös bakgrund som var strikt, konservativ och självrättig. Och den självutnämnda ledaren i familjen var en kvinna som var missnöjd med män, så ingenting jag sa eller gjorde, även i åldern 12, var till och med nära hennes moraliska gränser. Så när jag fick veta att så småningom skulle jag ta en sökande och orädd sedel, var jag ganska motvillig.

Nu för att komma igenom steg 4. Min sponsor hade bett mig göra flera saker som en föregångare till steg 4. Först fick jag lista över tio fysiska attribut om mig själv som jag gillade. Då var jag tvungen att lista tio personlighetsdrag på mig själv som jag tyckte om. En annan lista var minst tio personer som älskade mig. Jag var tvungen att läsa dessa listor varje morgon och varje natt i två veckor.

Min sponsor fortsatte: Ta ett ark med rättspapper. Rita en linje ner i mitten, och lägg sedan ett märke i mitten av linjen. Detta var mitt livslängd, mitt var mitt i mitt liv (vid tiden jag var 32, varför markeringen indikerade ålder 16). Han berättade för mig att börja göra märken på linjen som betecknar stora händelser i mitt liv.

När jag hade gjort allt detta var jag redo för steg 4. Min sponsor vred mig Hazelden guider, men jag kunde inte göra det på så sätt. Sedan deltog jag i ett möte en fredagskväll, som i stor utsträckning deltog av personer som ryktes för att vara utexaminerade av Chicago AA-startläger (de fruktade bostäderna). En kvinna stormade in, arg på en händelse som just hade hänt, och gjorde sin kommentar, som inkluderade detta: "Om du arbetar ett fjärde steg, är det bästa sättet att göra det på så sätt som den stora boken förklarar det ." Nu varför det här fastnat med mig vet jag inte, men jag bestämde mig för att prova det. Och jag fann att ja det var det bästa sättet för mig.

Så jag började på min fjärde stegs resa. Jag skrev och jag skrev och jag skrev. Jag gjorde mycket framsteg, men en dag kunde jag bara inte skriva mer. Jag visste att jag inte var klar, men av någon anledning hade jag nått en tegelvägg och kunde inte fortsätta. Jag pratade om det i möten. Jag pratade med min sponsor, men han kunde inte hjälpa mig.

Då bjudde en vän i programmet mig till ett ACOA-möte. Jag gick till det mötet, och efter bara 10 minuter hade tegelväggen fallit ner. Jag fortsatte skriva mitt 4: e steg och avslutade det på bara en vecka. ACOA hade öppnat mina ögon om många saker som jag hade undertryckt.

Med mitt fjärde steg slutfördes var jag redo (eller så tänkte jag) för steg 5.

Sox