En traditionell studie 9

De 12 traditionerna AA och Al-Anon

Genom att inte vara mycket organiserad, fokuserar 12 steggrupper på äkta gemenskap och fokus på deras primära syfte.

Tradition 9
Våra grupper borde aldrig organiseras; men vi kan skapa servicekommittéer eller kommittéer som är direktansvariga för dem de tjänar.

I den verkliga världen är företag och andra grupper "organiserade". Det finns en auktoritetshierarki upprättad så att vissa medlemmar av organisationen har befogenhet att "rikta" andras handlingar.

Men i tolv stegs grupper har ingen sådan auktoritet. Grupperna är ett "jämlikhetens gemenskap". Beslut fattas av gruppen som helhet och inte av en eller några medlemmar.

Genom att skapa och behålla denna atmosfär av "sant gemenskap" tolv stegs grupper ser till att även de nyaste medlemmarna snabbt kan få en känsla av "tillhörighet".

Om ingen har befogenhet, hur fattas "verkställande" beslut? Beslut fattas av gruppen som helhet genom det som kallas samvetsröstning.

Varje medlem i gruppen kan begära att ett "affärsmöte" hålls, skilt från gruppens ordinarie mötestid , för diskussion om ett problem som berör gruppen som helhet.

Efter en diskussion om frågan, under vilken alla medlemmar har möjlighet att uttrycka sina åsikter, röstar gruppen om frågan och majoritetsvalen bestämmer frågan.

På så sätt upprätthåller gruppen enighet genom att ge en atmosfär där alla röster hörs - från den äldsta långtidstiden till nykomlingen - och alla har lika röst och röst.

Men som inte organiseras har andra fördelar för gruppen, som besökare på denna sida påpekade på anslagstavlan:

Ansvarig för de vi tjänar

Det tog mig 3 månader att bli helt nykter. I alla de grupper som jag går till vet jag inte vem som helst av ledarna är än. När vi börjar dela är vi alla lika, ingen är en expert, och du känner det lika.

Jag är säker på att jag äntligen kommer att ta reda på vem grupprepresentanten är och som håller checkboken, men med bara 19 dagar nykterhet just nu kan jag bara nå ut och ha använt ca 20 telefonnummer (ingen hem) till fortsätt att ta en drink. Den som skulle vara där var.

Av folket på min lista kunde jag inte bilda dem i mitt sinne, men jag visste att de var tillgängliga att ringa eftersom de sätter ner sitt namn när jag skickade mitt var och när i rummet. Jag har två, fulla av namn och en annan med endast ett nummer på den. Efter att ha använt de första två, var ett nummer på var och när hemma! Verkar som ett utmärkt exempel på "Ansvarig för de vi tjänar" bara att kunna sätta sina namn på en lista för en nykomling!

Paul

Fokusera på service

Den viktigaste personen som går in i en grupp alkoholister Anonym , är nykomlingen, utan han kommer vi säkert att dö som individ och som helhet. Om vi ​​försöker organisera honom, kommer han att fly, trots allt är hans liv redan obestridligt.

Hur kan vi då strukturera honom till att bli en återhämtande AA som kommer att ansvara för att nå ut till den som fortfarande lider alkoholist ?

När jag först kom in i AA-rummen för över 18 år sedan var det svansänden av det som brukade vara och kan bara tala för ett stort område i Long Island, NY, där vi hade styrkommittéer.

Styrkommittéer där gamla timare i gruppen som inte hade ett åtagande på ytan, som kaffebryggare, ordförande, litteratur, sekreterare osv. De var rösten som förde meddelandet via erfarenhet, styrka och hopp , för att hjälpa gruppen att vara fokuserad på principerna och traditionerna inom olika områden.

De skulle dela sin kunskap vid ett möte, affärsmöte eller ibland en-mot-en för att låta en person veta varför traditionerna var så viktiga, och om de inte följdes kan de skada eller återfalla en nykomling sobriety.

Årenas erfarenhet av AA av dem som fortsätter att komma tillbaka är var värdet är av vad som fungerar i AA och vad som inte gör det - alla dessa år ser saker bevisas om och om igen.

Om alla gamla tidtagare har lämnat och en grupp är i trubbel skulle GSO skicka en GSR för att hjälpa till att omstrukturera gruppen.

Idag finns det många, många grupper i mitt område där de gamla timarna har lämnat. Det finns inga styrkommittéer. Nya medlemmar tar förpliktelser för tidigt, till exempel en person med under ett år som grupprepresentant och går ut och dricker innan de har två år nykter, för att de har rätt in i AA-politiken istället för personlig återhämtning och inte har någon grund.

De flesta i detta område vet inte att en GSR skulle komma ut och hjälpa till att omstrukturera en grupp. Det finns inte många som är villiga att leda ett traditionmöte och inte många som vill delta i en. Gamla timers medlemskap har minskat allt mer med det nya tänkandet: Jag har min nådighet, jag gjorde allt arbete redan, jag gjorde alla mina steg, jag behöver bara 1 eller 2 möten i veckan (ibland hör du en månad) Jag mår bra, jag behöver inte gå, oj! Var är vi ?

Alethea

Tillbaka till The Twelve Traditions Study