Minska stress och förbättra ditt liv med positiv självpresentation

Utveckla det positiva självförhållandet!

Du kanske inte inser det, men din självpresentation kan sabotera dina stressnivåer! Självprata - hur din inre röst gör känslan av världen omkring dig och hur du kommunicerar med ditt inre själv - kan påverka dina stressnivåer på flera sätt kraftigt. Om din självpresentation är generellt negativ kan du uppleva händelser om ditt liv är mer stressigt än de behöver vara och skapa onödig ångest och stress för dig själv.

Du kan tillskriva negativa motiv för människor som är meningsfulla, du kanske uppfattar dig som mindre utrustad för att hantera utmaningar som du står inför, och du får bara se mer negativa än positiva saker i vad du står inför i livet, när det kan finnas en mycket mindre stressande "ljus sida" du uppfattar inte på grund av vanliga negativa självtalande. Du kan också bota bukt , ett mönster av negativt tänkande som kan konsumera din ledig tid och ta stress från det förflutna till nutiden i onödan utan att leda till någon lösning.

Mönster av negativ eller positiv självtalande börjar ofta i barndomen. Vanligtvis är självtalande vanan en som har färgat vårt tänkande i åratal och kan påverka oss på många sätt , vilket påverkar upplevelsen av stress i våra liv. Men när som helst kan det vara en bra tid att ändra det! Här är några sätt du kan stoppa dig från att använda negativ självpresentation och använda ditt sinne för att öka din produktivitet och självkänsla och lindra stress.

Lägg märke till dina mönster

Det första steget mot förändring är att bli mer medveten om problemet. Du inser nog inte hur ofta du säger negativa saker i ditt huvud, eller hur mycket det påverkar din upplevelse. Följande strategier kan hjälpa dig att bli mer medveten om din interna dialog och dess innehåll.

Ersätt negativa uttalanden

Ett bra sätt att stoppa en dålig vana är att ersätta det med något bättre.

När du är medveten om din interna dialog är det några sätt att ändra det:

Du kan också hjälpa dig att utveckla mer positivt självtalande genom att få mer positiv energi i ditt liv. Här är några resurser för att omge dig själv med positivitet så ditt sinne blir mer optimistisk och positiv.