En traditionell studie 10

De 12 traditionerna AA och Al-Anon

Genom att inte uttrycka yttranden om "yttre problem" hoppas 12 steggrupper undvika kontroverser, både offentligt och inom gemenskapen. Denna policy hjälper också medlemmarna att fokusera på deras gemensamma syfte.

Tradition 10 : Anonyma alkoholister (och Al-Anon) har ingen åsikt om yttre problem; Därför bör AA-namnet aldrig dras in i allmän kontrovers.

Som Al-Anons ingress till de tolv stegen och traditionerna säger, " Al-Anon är inte allierad med någon sekt, valör, politisk enhet, organisation eller institution. Det går inte i någon kontrovers, varken stöder eller motsätter sig någon orsak.

På samma sätt låter inte alkoholister anonyma det till externa organisationer, till exempel professionella behandlingsanläggningar. Du kanske ser annonser för behandlingsprogram som hävdar att du är "12-stegs baserad", men du kommer inte se någon som säger att de är anslutna till AA

Tillämpa principen om personliga liv

Om denna tradition följs, arbetar den för att hålla samhället som helhet från att engagera sig i offentlig kontrovers, men huvudmannen kan också tillämpas på "alla affärer" av enskilda medlemmar.

Om Al-Anon-medlemmar till exempel tillämpar denna princip på sina liv, blir någon annans återhämtning - eller ännu viktigare, brist på återhämtning - en utomstående fråga som gör det möjligt för dem att "lossa" från andras problem och fokusera på egen hand återvinningsprocessen.

Besökare på denna sida har tagit tid att dela med sig av sina erfarenheter, styrka och hopp på Tradition 10. Här är deras observationer:

Hålla fast vid boken

Den stora boken av alkoholister Anonym är som Bibeln om vi följer budskapet, eftersom det tydligt var upplagt, skulle det inte vara nödvändigt att ta in kontroverser, eller utomstående försöker ändra vad det är (tillsammans med insiders).

Genom åren har många kyrkor kommit med olika åsikter om vad som skrevs och lämnar samhället med alla möjliga nya och förbättrade sätt att förändra Guds ord som de förmodligen förstod - och i dessa förändringar har vi sett en mängd olika kyrkor anländer. I AA, trots att det inte är perfekt, försöker i sitt 10: e Tradition hårdare än något annat gemenskap, jag har sett mig med meddelandet exakt som det var skrivet.

Det kan ha några sprickor men jag har ännu inte sett det splittras, eftersom jag har sett så många kyrkor som baseras på allmän kontrovers och åsikter och jag tror att vi värdesätter vår 10: e tradition och gör vårt bästa för att skydda vårt gemenskap, för vår tid här är nu - inte när vi dör på grund av de förödande effekterna av vår sjukdom. Vi som helhet vet att vi är ansvariga för att hålla AA för oss precis som det är eller vi är dömda innan vi någonsin kunde tänka på en plats som himlen, så vi fortsätter att behålla vår 10: e tradition.

Alethea

Håll det enkelt

Anonyma alkoholister kunde inte göra något annat än dö om det inte var för denna tradition. Om AA "officiellt" höll åsikter om olika frågor utanför programmet som skulle kunna tjäna för att alienera medlemmar som inte var överens. Jag har hört många missinformerade folk hänvisar till AA som en kult, om inte för tradition 10 kan det utvecklas till just det med politiken i New York och resten av oss förväntas mentalt följa.

Vi skulle vara som ett politiskt parti.

Jag tror att denna tradition är också viktig för enskilda AA-medlemmar. Ibland blir "opinions" eller behandlingscenter-jargon avstängd som AA-lore, saker som "alla som röker cigaretter är inte riktigt nykter" eller när vi försöker bli utbildade medicinska läkare som hanterar andra medlemmars hälsa och medicinering. Jag läste även i den senaste rutan 459 om en medlem vars sponsor berättade för henne att hon var tvungen att ta ett nytt nyfikenhetsdatum eftersom hon hade kirurgi och var tvungen att få smärtstillande.

Sådana åsikter kan gå vidare till nykomlingar som viktiga delar av programmet när de faktiskt är utanför problem.

Jag tycker att det är viktigt för mig att hålla traditionen 10 i åtanke när jag delar i möten, mannen eller kvinnan med minsta kunskap om vad det här programmet handlar om är trots allt den viktigaste personen i rummet.

Mary Ann

Tradition 10: En Oxymoron?

I teorin är det en underbar tradition. I verkligheten finns det många kontroversiella frågor och åsikter som Alcoholics Anonymous World Services, Inc. (AAWS) blir involverade i.

Som det gamla ordspråket säger, fattar du inte ett beslut, fattar du ett beslut. Detsamma gäller att inte ha en åsikt.

AA kan inte, i teorin, ta sig i en annan position än neutraliteten. När det är neutralt finns det ingen rätt eller fel eller det finns risk för att omdirigering av AA från dess primära syfte är att hjälpa alkoholister att återhämta sig om de (alkoholisten) önskar att göra det.

Denna tradition är också en slags oxymoron. Ta 10 alkoholister och fråga sina åsikter. Du får förmodligen minst 12 åsikter. Alla alkoholister har åsikter, de flesta är starka. Kontrovers är det som gör att AA växer och blomstra i andlig mening. Det har varit så långt sedan AA började. Allt man behöver för att starta ett möte är en förbittring och en kaffekanna.

AAWS själv går in i de offentliga domstolarna för att skydda egendom. Genom att göra så bryter AAWS sekretess och anonymitet hos enskilda AA-medlemmar och uppmanar därmed allmän kontrovers.

AA Fellowship och AAWS - företagets och förlagets imperium - är olika enheter. Som ett andligt samhälle hjälper AA-medlemmar, möten och grupper att fortsätta denna tradition som den var avsedd av våra grundare . Som företag har AAWS ofta kränkt denna tradition och ställer AA i fara. Bara en personlig åsikt.

Mitchell

Tillbaka till The Twelve Traditions Study