Hur Parterapi kan hjälpa till med missbruk av substanser

Sätt att läka dina förhållandeproblem kan hjälpa dig att sluta

Det har länge erkänts att båda parter i ett par påverkas av missbruk, även om endast en person i paret är beroende. Och forskning visar att parrådgivning kan hjälpa till med en missbruk såväl som de problem som ligger i samband med det.

Men ibland är en eller båda parter förvirrad eller förolämpad av förslaget att de borde ha råd till förhållandeproblem, känna att de har förvirrat stormen och att missbruk bör vara fokus för terapeutisk uppmärksamhet.

Här är fem viktiga sätt att rådgivning för relationer problem kan bana vägen till återhämtning från en missbruk, liksom ett bättre förhållande. För mer information, ta denna quiz.

1 - Erkännande Partners behöver stöd för

Relation counseling kan hjälpa förhållandet och missbruk. MachineHeadz / Getty Images

En av de viktigaste bidragsgivarna till att erkänna detta faktum var det arbete som gjordes av Lois Wilson, fru Bill Wilson, en av grundarna till Anonyma alkoholister .

Lois co-grundade Al-Anon familjekoncerner i erkännande av att hon tillsammans med andra fruar av de tidiga Alkoholistiska Anonyma medlemmarna kämpade med relationsproblem med Bill, både under hans missbruk och under hans år av återhämtning. Förhållande problem pressas ofta åt sidan när paret fokuserar uteslutande på missbruk.

Även om supportgrupper kan hjälpa, hjälper rådgivning för relationsproblem partners att upptäcka nya stödkällor och tränare par blir mer ömsesidigt stödjande.

Mer

2 - Att aktivera en missbruk är ett förhållande problem

Även om en missbruk verkar drivas av missbrukaren är det ofta ett relationsproblem. Den icke-beroende missbrukaren kan oavsiktligt aktivera missbruk, och när båda parter är beroende, kan det vara svårare att antingen sluta.

Att aktivera beteenden är saker som partnern gör som gör att missbruket fortsätter, ofta utan mening, som att täcka upp, städa upp rånar, låna pengar och ta hand om missbrukarens ansvar.

Rådgivning för relationsproblem kan hjälpa båda parter att bli medveten om dessa möjliga beteenden och kan hjälpa båda parter att bryta dessa mönster för att möjliggöra.

3 - Hjälpare par arbetar genom känslomässiga problem

Det finns många livshändelser som är känslomässigt stressiga, vilket kan förvärras av en missbruk. Frågor som påverkar par inkluderar föräldrars och andra käras död - vilket kan vara svårare om personen som dog hade en missbruk eller var missbrukande.

Även graviditet, graviditetsförlust eller föräldrar, som alla kräver en stor känslomässig anpassning. När förhållandeproblem existerar mellan ett par, kan missbrukaren fokusera på coping beteenden som förstärker missbruk, och partnern kan fokusera på missbrukaren som är problemet, snarare än att erkänna problem i relationen.

Många människor med missbruk har samverkande psykiska problem , vilket bidrar till den emotionella stressen. Parrådgivning kan hjälpa par att arbeta genom sina känslomässiga problem som uppstår på grund av deras relationsproblem tillsammans på hälsosamma sätt, snarare än den beroende mannen som försöker - vanligtvis misslyckas - att använda sitt beroendeframkallande beteende för att klara av sig medan den andra partnern är isolerad och inte stöds.

4 - Identifiera och lösa problem som uppstår från missbruk

Counseling för relationsproblem kan också hjälpa par att identifiera och lösa problem relaterade till beroende själva.

Problem som härrör från missbruk kan innefatta juridiska problem, framför allt som orsakas av alkohol, drog och sexmissbruk. finansiella problem, särskilt som uppstår i samband med vissa läkemedel, spel och shoppingmissbruk och hälsoproblem, särskilt relaterade till mat, alkohol och narkotikaproblem, och även sexmissbruk om det innebär exponering för STD.

Medan paret kan hålla fast vid förnekandet att de har problem med relationen kan relativ rådgivning hjälpa dem att åtgärda de problem som de är villiga att möta.

5 - Reparera och lösa problem med relationerna

Kanske den viktigaste hjälpen som par rådgivning för förhållande problem kan ge till ett par som drabbas av en missbruk är relaterad till reparation eller lösa skador på relationen.

Medan de kan ha svårt att erkänna och erkänna förhållandeproblem, kan den största helingen komma från ett par som arbetar genom sina relationer problem tillsammans.

Detta innefattar att möta ljuger och sekretessmönster, erkänna och läka från nuvarande eller tidigare angelägenheter, söka och bevilja förlåtelse och sluta mönster för missbruk .