Föräldraskap till din make: Det är inte okej

Det kan förstöra ditt äktenskap

Det gör ingen skillnad om din make inte stiger upp i tid, har hemsk smak i kläder, glömmer möten eller tar piller, förlorar bilnycklarna, eller tar aldrig upp saker. Om du förälder din make, visar du faktiskt honom eller henne en brist på acceptans och brist på respekt.

Om du har en omogen eller ansvarsfull man, kan du behöva säga det ofta till dig själv: Jag är hans fru, inte hans mor.

Om du har en omogen eller oansvarig fru, kan du behöva säga det ofta till dig själv: Jag är hennes man, inte hennes pappa.

Att sätta dig i en föräldraroll och sätta din make i en barnroll är avskräckande för din kompis och faktiskt kontraproduktiv. Din make kommer i slutändan ångra dig för att ta den här kontrollrollen, och det kommer nästan säkert att skada ditt äktenskapliga förhållande. Om detta blir en slagfält i ditt äktenskap, sök rådgivning som ett par.

Moring eller föräldraskap beteenden

Du kanske inte inser hur dessa saker känner för din partner, men det här är alla beteenden som är lämpliga i dina samspel med dina barn, inte din kompis. Medan du kanske får vana att göra några av dessa saker om du har barn är det viktigt att komma ihåg skillnaden i ditt förhållande med dem och din kompis. Några av dessa beteenden är mer uppenbara eller egregious än andra, men de visar alla brist på respekt för din partner som vuxen och din jämställdhet i äktenskapet.

Hur slutar du föräldraskap din make

Det första du behöver göra är att inse att det är normalt och förväntat att visa oro och omsorg om din make. Det är när du korsar den linjen i föräldrarollen som normal uppväxt stoppar och föräldraskapet börjar.