Är din man inte intresserad av sex?

Om din man inte är intresserad av sex, så är du uppenbarligen inte ensam enligt författaren Michele Weiner-Davis. Hon myntade termen "sexstarkad fru" efter frisläppandet av sin bok, The Sex Starved Wife: Vad ska man göra när han är förlorad . Utan att byta myt av män som är mer sexuellt än kvinnor, vill Davis att kvinnor inser att de inte är skyldiga och att de inte är ensamma för att inte få tillräckligt med sex i sitt äktenskap.

Hon förklarar i boken skälen till att männen förlorar intresse för sex och erbjuder verktyg, metoder och råd om att hantera denna fråga.

Kvinnor kan känna sig ganska dåliga om sig själva om deras män inte är intresserade av sex. Det kan orsaka kaos på deras självkänsla och självbild. Liksom kvinnor som inte har sex med sina män kan kvinnor känna sig lika skadade och avvisade. Det kommer att lägga stor ansträngning på äktenskapet och eventuellt leda till skilsmässa.

Detta är ett utmanande problem i ett äktenskap, men det kan finnas några saker du kan göra. Det hjälper till att få en make som är oroad över det här och villigt att utforska potentiella lösningar. Det första steget är en läkare att utesluta ett underliggande medicinskt tillstånd. Du kommer att vilja veta några möjliga orsaker till hans låga sexdrivning. Om inte fysiskt, kanske det finns en psykologisk anledning. Oavsett den bakomliggande orsaken finns det rättsmedel om din partner är motiverad.

Om problemet kvarstår för länge kan du vara känslig för ett sexlöst äktenskap. Ett sexlöst äktenskap definieras som ett äktenskap med mycket liten eller ingen sexuell aktivitet mellan de två makarna. Uppskattningar har detta som ca 2% äktenskap. Äktenskap blir sexlösa av många skäl. Det här kanske inte är ett problem om du är okej med det här.

Mer sannolikt än inte, åtminstone en av er är ganska missnöjd med den här situationen. Det kan börja när som ett par har du väsentligen mismatched libidos. En viss grad av felaktighet är helt normalt i nästan alla par. Men ibland är det extremt och det kan börja den lutna sluttningen till inget kön land. Nästa gemensamma orsak är äktenskapsbrist. Härifrån är otrohet och / eller skilsmässa ett gemensamt utfall.

Liksom många problem som börjar i ett äktenskap väntar paret ofta mycket länge på att ta itu med det. Detta är en mycket dålig idé. Om du börjar se att kön är avtagande, ha ett meningsfullt hjärtat-tal-samtal med din make. Uttryck dig med känslighet, kärlek och utan skuld. Föreslå försök att ta itu med detta problem tillsammans. Det finns många utmärkta resurser ute för hjälp med denna situation: läkare, sexterapeuter, böcker, artiklar på nätet och så vidare.

* Artikel uppdaterad av Marni Feuerman