Folkets styrkor med ADHD

Visst är ADHD utmanande, men det är också en tillgång

Om du eller ditt barn lever med ADHD har du säkert hört mer än tillräckligt om dina svagheter, utmaningar och problem. Den goda nyheten är dock att ADHD - när den kanaliseras i rätt riktning - kan vara en stor tillgång. Faktum är att vissa underhållare Justin Timberlake och Robin Williams, idrottare Terry Bradshaw och Pete Rose, uppfinnare Alexander Graham Bell och Thomas Edison, fysiker Albert Einstein och kompositör Wolfgang Mozart alla kan ha varit "begåvade" med ADHD.

Om du har ADHD, har du ett bra företag! Olika kan vara bra. Varför inte vända dessa problem till styrkor?

Kreativitet:

Många människor med ADHD är extremt kreativa och fantasifulla. De pryds ofta med enorm originalitet och uttrycksfullhet. Deras fina, uppfinningsrika fantasi är ett kraftfullt verktyg! Utöva din kreativa energi genom att agera, sjunga, spela ett instrument, bygga, måla eller på annat sätt utforska din inre konstnär eller ingenjör. Om du har ett barn med ADHD, överväga att stödja hennes kreativa intressen genom att tillhandahålla de verktyg och stöd hon behöver för att upptäcka sina egna talanger.

äventyrlighet:

Vad sägs om risken som ibland kommer med ADHD? Några av de mest framstående personerna i näringslivet gick upp i näringslivet på grund av deras villighet att ta risker. Detsamma gäller för människor som har uppnått stora fysiska mål som att klättra bergstoppar, korsa oceaner och tjäna berömmelse som extrema idrottare.

Titta på det stora bilden:

Människor med ADHD kritiseras ofta för saknade detaljer och förlorar fokus, men de är ofta magnifika när man tittar på hela bilden. De är ofta mycket uppmärksamma och kan titta på alla sidor till en situation, snarare än att hålla en smal, ensidig syn. De dras till abstrakta idéer.

Alla dessa förmågor är perfekta för en ledare som måste tillhandahålla syn utan att mikromanera sitt lag.

Tänker utanför boxen:

Att tänka utanför lådan är en vanlig tråd bland personer med ADHD. De är nonconformists och de kan generera kraftfullt fantasifulla idéer för att de tänker utanför gränser som hindrar andra. Även om detta kan vara ett problem i skolan, kan det bli en sann tillgång på många olika arbetsområden.

Bekväm med förändring och kaos:

Individer med ADHD lever ibland med kaos och förvirring! Men med specifika hanteringsstrategier anpassar de sig bra. De kan ofta trivas under press. Många karriärer kräver bara sådana typer av färdigheter - inklusive akutmedicinsk personal och brandmän.

Massor av energi:

Att vara "på språng" kan vara bra. Personer med ADHD kan ha mycket energi y. De är gung ho och redo för handling. De har ofta utåtriktade, spontana, passionerade personligheter. Föreställ dig vad en tillgång som är för någon som är chef för en organisation, underhåller, höjer pengar eller går för kontor!

Våra perceptioner kan få en kraftfull effekt på människor. Att vrida dessa ofta försvagande symtom runt och se dem i ett positivt ljus kan vara till hjälp.

Det ger oss mer insikt om hur vi bäst kan lära oss om dessa styrkor, hur vi kan värdera och omfamna dessa skillnader.