Vad är det som att leva med ADHD?

Hur påverkar ADHD ditt liv över tiden?

Hur är det att leva med ADD / ADHD dagligen? Att tala i allmänhet finns skillnader du kan förvänta dig under olika faser i ditt liv - från barndom till ungdom, och genom vuxen ålder. Om din älskade är personen med ADHD, ta reda på vad du kan förvänta dig.

1 - Bo med ADD / ADHD

Tim Robberts / Getty Images

Hur är det att leva med ADHD dagligen? Distraherbarhet , rastlöshet, svårighet att organisera sig själv, tendens att agera eller blås ut före tänkande, frustrationer, glömska, svårigheter att upprätthålla långsiktiga relationer , isolering - det här är bara några av de problem som individer med ADHD och deras nära och kära måste lära sig hantera och utveckla strategier för navigering.

2 - Bor med ADHD som barn

I allmänhet tenderar unga barn att vara aktiva, rambunctious och något impulsiva . De spelar ofta högt. De älskar att klättra och springa. De flesta barn vill inte förbli i sitt säte. De kan kväva och fidget. De skulle hellre vara upp och ut och utforska världen runt dem. Det här är en vanlig del av att vara ett barn. För ett barn med ADHD förstärks dock dessa beteenden. De är störande, orsakar betydande funktionsnedsättning i skolan, hemmet och med vänner, och de anses olämpliga för barnets utvecklingsnivå.

Mer

3 - Bor med ADHD som ungdom

Även om många människor tänker på ADHD som ett barnsjukdom, kan symtomen (och ofta) fortsätta till ungdomar och vuxna år. En tonåring som lär sig att hantera alla andra förändringar som uppstår med puberteten och ökat oberoende har också den extra frågan om att leva med ADHD. Som ett resultat kan tonåringar med ADHD vara "unga i sin ålder" och är mer benägna än deras typiska kamrater att göra impulsiva beslut. Eftersom de är äldre kan resultaten av dessa beteenden vara allvarliga och kan inkludera tonårsgraviditet eller drogbruk.

Mer

4 - Bor med ADHD som vuxen

ADD / ADHD är inte bara en barndomstörning. Det uppskattas att mellan 30 och 70 procent av barnen med ADHD fortsätter att uppvisa symtom i vuxen ålder. Ofta minskar de hyperaktiva beteenden som är vanliga med barn i åldern, men symptom på rastlöshet, distraherbarhet och ouppmärksamhet fortsätter. Dessa symtom kan göra det svårt att fungera effektivt i vissa arbetsinställningar.

Mer

5 - Föräldraskap ett barn med ADHD

Någon sa en gång att föräldraskap var det tuffaste jobbet i världen. Inte bara kan det vara tufft, föräldraskap är också en av de viktigaste rollerna i världen. Det är glädjande, givande och underbart, men det kan också vara överväldigande, stressigt och ansträngande. Föräldraskap ett barn med ADHD kan tredubblas med dessa känslor.

Mer

6 - När din make har ADHD

Äktenskapet är hårt arbete! Det kräver god kommunikation, ömsesidig respekt, kompromiss, empati och förståelse för din partners känslor och behov. För personer med ADHD kan dessa krav vara svåra. Relationer kan lätt bli ansträngda.

Mer

7 - Vad är det för mammor med ADHD

Telefonen ringer. Två av dina barn argumenterar och skriker. Hunden kliar på dörren för att gå ut. Din toddler är vid dina fötter och gråter och vill bli upptagen. Din man är fortfarande på jobbet. En pott med vatten kokar på spisen redo för spagetti nudlar. Middag är sen. Du är exasperated, trött, överväldigad. Att vara en mamma kan vara hård ... och om du har ADD / ADHD ökar seghetsfaktorn!

Mer