Generiska läkemedel som används för att behandla ADHD

Spara pengar med dessa generiska receptalternativ

Oftast diagnostiseras hyperaktivitetsstörning hos uppmärksamhetsunderskott hos barn och detta tillstånd kvarstår ofta genom ungdomar och senare vuxen ålder. Barn med ADHD faller i tre kategorier:

Även om vissa personer med ADHD "växer upp" sjukdomen, uppskattas det att så många som 80 procent av människor bär tillståndet genom vuxen ålder.

Vuxna med ADHD är i stort sett inte hyperaktiva och i stället ouppmärksamma.

Flera mediciner behandlar ADHD. De mediciner som oftast förskrivs för att behandla ADHD är stimulantia och innehåller många märkesnamn droger. Men billig generiska alternativ kan vara mer behagliga - om de inte redan krävs av din försäkringsleverantör.

Vanliga läkemedel

Mer än ett dussin läkemedel behandlar ADHD:

Observera anger XR-, ER- och LR-beteckningarna förberedelser med fördröjd frisättning.

Vidare är Ritalin SR en form av Ritalin med kontrollerad frisättning. Slutligen är alla dessa läkemedel utom Intuniv stimulantia. (Intuniv är en antiadrenerg medication som verkar på det sympatiska nervsystemet för att minska blodtrycket. Det används för att behandla högt blodtryck och ADHD.)

Av de ovan angivna läkemedlen är endast Intuniv, Quillivant XR, Strattera och Vyvanse varumärken.

Alla andra läkemedel kan köpas som generiska läkemedel.

Kostnadsskillnader

Märkesnamn droger är dyra. Generiska läkemedel är billiga alternativ som fungerar lika bra som varumärkesnamn och har granskats och godkänts av FDA också.

Från och med juni 2015 kostar en 10 mg tablett av Focalin cirka $ 1,40. En 10 mg tablett dexmetylfenidat kostar däremot $ 0,63. Att byta till sådana generiska läkemedel kan spara dig hundratals eller tusentals dollar på ADHD-behandling varje år.

Dessutom, jämfört med generiska ekvivalenter, kan det kosta flera gånger mer att köpa förberedelser med fördröjd frisättning. Även om det är mer praktiskt att ta iterationer med förlängd frisättning, eftersom färre doser behövs, kan du spara mycket pengar genom att växla till kortare verkande alternativ.

Betalningsstöd

Om du har problem med att betala för ADHD-mediciner, informera omedelbart läkaren om förskrivning och fråga om generiska alternativ. Läkaren kan erbjuda dig alternativ och alternativ som minskar kostnaden för ADHD-läkemedel. Till exempel, CVS / Caremark- liknande många andra stora apotek detaljister-erbjuder en värde formulär som kan ordineras från till lägre kostnad. Dessutom finns patienthjälpprogrammen också tillgängliga i många samhällen.

Dessa program subventionerar kostnaden för behandling.

En försiktighet om stimuleringsmedel

Användningen av stimulantia för att behandla vuxna med ADHD är dåligt förstådd. Trots konton av stimulanser som arbetar hos vuxna, bekymrar bekymmer om effektivitet och säkerhet för stimulant användning i denna befolkning bilden. Specifikt föreslår en del undersökningar att vuxna med ADHD som tar stimulanter har ökad risk för hjärtklappning, ångest och ökning av blodtrycket.

Valda källor

Ropper AH, Samuels MA, Klein JP. Kapitel 28. Normal utveckling och avvikelser i nervsystemet. I: Ropper AH, Samuels MA, Klein JP. eds. Adams & Victor's Neurology Principles, 10e Searight H, Shinabarger C. Attention Deficit Hyperactivity Disorder. I: Feldman MD, Christensen JF,

Satterfield JM. eds. Beteendemedicin: En guide för klinisk praxis, 4e . New York, NY: McGraw-Hill; 2014. New York, NY: McGraw-Hill; 2014.