ADHD Adderall Drug Holidays

När ditt barn hoppar över dagar eller veckor av ADHD-läkemedel

Du skulle egentligen inte vilja ha Adderall eller något stimulerande läkemedel i ditt system '24 / 7 'eller du skulle ha svårt att sova. Så det är bra om de är ute av ditt system efter 10 till 12 timmar. Medan det gör det svårt för tidigt på morgonen och sena kvällar för många barn med ADHD, finns det ingen väg runt det just nu, förutom att man försöker en icke-stimulerande medicin som Strattera.

ADHD Drug Holidays

Eftersom Adderall inte behöver byggas upp i ditt system från dag till dag är det möjligt att ge den på erforderlig basis. Och vissa föräldrar väljer att hoppa över att ge ADHD stimulerande mediciner på helger, helgdagar, somrar eller andra raster från skolan.

Huvudproblemet med denna strategi är att deras barns ADHD- symtom inte kommer att kontrolleras under dessa tider. Medan det kanske inte är ett stort problem om ditt barn helt enkelt har några problem som påverkar hans skolarbete, om han också är mycket impulsiv och hyperaktiv, kan inte han ta medicinen vara ett stort problem. Kom ihåg att ADHD inte är vanligtvis bara ett skolproblem. ADHD-symtom kan störa ditt barns beteende, relationer med familjemedlemmar och hur han gör socialt. Det gör "droglov" inte så populärt som de brukade vara.

Precis som du troligen gjorde när du började honom på Adderall, när du tänker på en "droglov" på helgen, se till att fördelarna överväger risken.

Om han verkligen fungerar bättre på medicinen, är det nog en bra idé att ta det varje dag och inte hoppa över doser.

Biverkningar av ADHD-läkemedel

Aptitproblem och dålig viktökning kan vara stora problem för vissa barn som tar stimulansmedel. Om hans medicin fungerar väldigt bra för honom annars kan det inte vara en bra idé att inte ta det på helgerna då han inte äter bättre på den tiden.

Å andra sidan har vissa barn fler biverkningar på måndagar efter att ha varit stimulant i helgen, eftersom de blir "brukade" till det igen, så håll ögonen på det.

Om du verkligen tror att han skulle dra nytta av att ta hans medicin i helgen, men biverkningar gör det opraktiskt, så kan du prata med din barnläkare om att justera dosen eller försöka något annat. En annan stimulant, som Concerta eller Focalin XR, eller en icke-stimulerande medicin, som Strattera, kan vara bättre alternativ.

Även om ADHD-läkemedelsresor var en gång populär finns det nu så många olika mediciner och doser av varje medicin, att det är mycket lättare att finjustera ett barns dos och undvika biverkningar än det brukade vara. Det gör det lättare att undvika ADHD-droglov och låta ditt barn ta sin medicin varje dag.

Så att du och hans pappa är på samma sida om det här kan det hjälpa till om du både går till ditt barns nästa besök hos din barnläkare så att du både kan diskutera dina problem och hitta den bästa medicinen för ditt barn. Om du har rätt kan denna typ av besök också hjälpa till att övertyga pappa att flytta till din sida.

Hoppa över en dos av en ADHD-medicinering

I de flesta fall, om du bara glömmer att ge ditt barn en dos av sin ADHD-stimulant en dag, så kan du vanligtvis bara starta om det nästa dag.

Du vill vara försiktig med att du inte ger en stimulans med förlängd frisättning, som Adderall XR, Concerta eller Focalin XR, etc., för sent på morgonen eller eftermiddagen, eller ditt barn kommer troligen att ha mycket problem att gå till sova den natten. Du vill inte ge extra dos utan att prata med din barnläkare.

källor:

American Academy of Pediatrics Clinical Practice Guideline. ADHD: Klinisk praxis för diagnos, utvärdering och behandling av uppmärksamhetsbrist / hyperaktivitetsstörning hos barn och ungdomar. Pediatrik. 108 (4): 1033.