Övning för energi: Få mer ut av din dag

Om du är som de flesta av oss kanske du önskar att du hade mer tid på dagen. Medan jag inte kan erbjuda dig en 25-timmars dag kan jag erbjuda en strategi för att öka din energi så att du kan få ut det mesta av tiden du har - få regelbunden motion.

Ljud lättare sagt än gjort? Följande tips är utformade för stressade och upptagna personer som vill smyga i aktivitet för att öka energin och få mer ut ur sina vakna timmar.

Promenera under lunchen

Om du inte har tid att gå till ett gym en gång om dagen kan du spara tid genom att träna träningsskor till kontoret och gå under din lunchpaus. Du kommer sannolikt inte att bli så svettig som du skulle om du gjorde mer ansträngande träning, och du får en bra träning utan att ta mycket tid ur ditt schema. Här är fler tips för effektiva lunchtids träningspass.

Spåra din övning

I den venen finns det ett enkelt och bekvämt verktyg för träning i din dag: en Fitbit-pedometer. Att bära en bildskärm som mäter hur många steg du tar på en dag ger dig inte extra träning automatiskt, men det hjälper dig att spåra ditt "dagliga stegräkning" och håll dig om hur mycket du rör dig fysiskt, och det ensamma kan vara ett motivationsverktyg som hjälper dig att flytta mer. Först, se hur mycket du går på en dag utan att försöka öka ditt stegräkning - och se om du kan höja antalet steg du tar med 500 eller 1000.

Du kan bli kreativ och hitta nya sätt att arbeta ytterligare steg in i din dag, inklusive att delta i utmaningsgrupper och förvänta dig att din kardioutgång ökar naturligt. Fitness trackers kan användas på andra sätt för att främja stressavlastning - för att spåra sömn och se till att du får en hälsosam mängd, att använda socialt stöd för att hjälpa dig att hålla målet mot dina mål och att spåra din vikt, till exempel - så de rekommenderas starkt!

Här är några av de bästa fitnessmonitorerna att välja mellan.

Få någon klass eller skapa en morgonrutin

Hitta en sport du gillar, och ta en klass. Om du lägger in det i ditt schema, kommer du vara mindre benägna att hoppa över träningen. Plus, officiellt carving ut tiden hjälper dig att förhindra att du trycker på träning av vägen. (Tänk på att ett kontor som möter dig inte kan hoppa över.) Om det är en aktivitet du tycker om, kommer det i sig att känna sig som en stressavlastare - du kommer känna att du gör något för dig själv, för din egen sinnesfrid, och det kan göra en upptagen dag att göra nödvändiga uppgifter för andra mer uthärdliga och mindre stressiga också.

Det är en bra idé att göra yoga på morgonen. Du kan smyga i ett bra träningspass och värdera lugnet och andra fördelar yoga ger på samma gång. Att göra yoga före morgonduschen kan bli en del av din rutin som inte tar upp för mycket extra tid - du kan till och med göra det i dina pyjamas.

Studier visar att flera mini-träningar kan vara lika effektiva som en stor när det gäller kardiovaskulära och övergripande hälsofördelar. Om du har ett fullt upptaget schema kan det vara mycket lättare att dela upp träningen i mindre bitar. Om din arbetsdag är lång kan upplösningen med flera 10-minuters träningspass även väcka dig och göra dig mer produktiv.

Här är två resurser du kanske gillar:

Slutsats

Om du är upptagen kan du känna att du inte har råd att spendera tid på att träna . Men sanningen är att du verkligen inte har råd att inte.

Inte bara övning ger dig mer energi för att utföra saker och hjälper dig att lindra stress, det kan förbättra din övergripande hälsa på viktiga sätt . Det viktiga att komma ihåg om motion när du är stressad och upptagen är att vara lika effektiv med dina träningspass som möjligt. Du kan också skapa energi genom att: