Minska stress snabbt med karatesandningsmeditation

Meditation är en kraftfull stressavlastare . Här är en enkel och effektiv form av meditation som kan vara användbar för nybörjare, och kan läras lätt lärt. Oavsett om du använder den för att förbereda sig för fysisk kamp eller bara en taxeringsdag på kontoret, är denna snabba övning ett beprövat verktyg som hjälper dig att känna dig avslappnad, alert och mer redo för någonting.

Här är hur:

  1. Sitt i en bekväm position. Medan de flesta kampsportare använder positionen "seiza", med benen under skinkorna med knä direkt framför, tycker många att denna position är obehaglig. Om så är fallet kan du också sitta på korsbenet ("anza") eller i en annan position som är bekvämare för dig.
  1. Stäng dina ögon, men håll ryggen rak, axlarna avslappnade, huvudet upp, dina ögon (bakom dina lock) fokuserade framåt.
  2. Ta ett djupt, rensande andetag, expandera din mage och håll axlarna avslappnade och håll in den för räkningen av sex. Andas ut och repetera två gånger. Andas sedan normalt och fokusera din uppmärksamhet på din andning. När du andas in, andas in genom näsan och andas ut genom munnen, fortsätt att expandera din mage istället för att flytta axlarna upp och ner.
  3. Om dina tankar rör sig mot stressen från dagen framåt eller från dagen bakom dig, fokusera försiktigt på andningen och förbli i nuet. Känn luften flytta in och känna luften flytta ut. Det är allt.
  4. Fortsätt så länge eller så länge du vill, och du bör märka att din kropp är mer avslappnad och ditt sinne är mer centrerad. Njut av resten av din dag!

tips:

  1. När du andas, låt din buk expandera och contractera, snarare än att flytta axlarna upp och ner. Denna djupare andning är mer naturlig och liknar hur barnen andas. Det ger dig ökad lungkapacitet, medan vuxna som oftast använder "grunda andning" inte tillåter så mycket syrgasering av blodet.
  1. Andas inte för snabbt eller för långsamt; andas bara med en naturlig takt, men djupare.
  2. Om du tycker att dina tankar glider mycket först, oroa dig inte om att du gör det "fel". Att märka att du har drivit och fokuserat på din andning är en del av övningen och något du gör "rätt"!
  1. Prova en annan meditationsteknik och hitta fler resurser för stresshantering och lär dig bättre hantera stress i ditt dagliga liv.