Hur lång håller DMT i ditt system?

DMT (N, N-Dimetyltryptamin) är en psykedelisk förening som naturligt förekommer i vissa växter. Spårmängder finns också naturligt i människokroppen. Det kan orsaka omedelbara hallucinationer och effekten är kortlivad.

DMT är den primära hallucinogena komponenten av ayahuasca te, som är tillverkad av den sydamerikanska växten med samma namn. I USA är DMT ofta tillgänglig som ett vitt eller gult kristallint pulver.

Det kan också syntetiskt produceras och går av gatunamnet "Dimitri".

Drug Enforcement Agency (DEA) klassificerar DMT som ett Schedule I-läkemedel. Det är inte bara olagligt, det betyder att det har stor potential för missbruk och inga accepterade medicinska tillämpningar i USA. DMT testas inte för vid standard screenings av läkemedel, även om vissa tester kan upptäcka det.

Hur länge DMT varar

DMT verkar på serotoninreceptorer i hjärnan. Jämfört med andra hallucinogener, såsom LSD, verkar det mycket snabbt när det administreras genom sniffing eller rökning. Vissa användare föredrar att använda en förångare eller rulla pulvret med tobak, cannabis eller andra örter att röka. I sällsynta fall kan det också injiceras.

Även små doser DMT kan direkt producera visuella hallucinationer och auditiva störningar. Användare kan börja hallucinera inom 45 sekunder och toppen av effekten känns under de första fem minuterna.

Beroende på hur det tas, tar dosen och personen, effekterna normalt inte längre än 30 till 45 minuter. Denna snabba uppkomst ledde till sitt smeknamn som "affärsmans lunchresa".

DMT har ingen effekt om den tas oralt av sig själv eftersom den snabbt bryts ner av monoaminoxidas i matsmältningsorganet.

För att en oral dos ska vara aktiv tas den med en monoaminoxidashämmare (MAOI), som också ger en längre effekt. Detta ses i ayahuasca-te, som innehåller en växtbaserad MAOI-ingrediens. Effekten kan bestå i tre timmar med denna blandning.

Effekter på hjärnan

DMT producerar hallucinationer och eufori. Den snabba inledningen kan låta användaren vara sårbar. De specifika effekterna inkluderar ökad hjärtfrekvens, agitation och hallucinationer som kan innefatta kropps- och rumsförvrängningar. Om ayahuasca tas, kan användaren uppleva svåra kräkningar också.

Eftersom DMT är en hallucinogen kan en användare uppleva oväntade bieffekter. Vissa hallucinogener kan påverka verkan av hjärnans kemiska serotonin, som reglerar humör, sensorisk perception, sömn, hunger, kroppstemperatur och muskelkontroll.

Det rekommenderas att personer med schizofreni eller liknande psykiska sjukdomstillstånd undviker DMT och andra hallucinogener. Detta inkluderar personer som har en familjehistoria som inbegriper dessa villkor, även om de inte har personligt diagnostiserats med ett tillstånd. Även sällsynta har rapporter hänfört DMT och ayahuasca som utlösare till allvarliga psykotiska episoder.

National Institute of Drug Abuse (NIDA) konstaterar att DMT, liksom de flesta hallucinogener, sannolikt inte är beroendeframkallande, men mer forskning behövs.

Det är emellertid möjligt för frekventa användare att utveckla en tolerans som kan leda dem att ta högre mängder, vilket ökar risken för överdosering.

Förhindra överdosering

Enligt NIDA kan DMT i höga doser ge följande effekter:

Dessutom kan depression med hjälp av DMT med höga doser alkohol eller andra centrala nervsystemet leda till andningsbehov eller arresteringar.

Detta kan leda till döden.

Drogtestning

DMT metaboliseras mycket snabbt av kroppen. Den typiska blod- eller urinanalysen som körs på de vanligaste hallucinogenerna finner i allmänhet endast spårmängder kort efter användning. Dessa är mycket svåra resultat att bekräfta.

DMT testas inte för och detekteras därför inte på vanliga droger av missbruksskärmar som används för brottsbekämpning, sysselsättning och behandling. Det kan upptäckas om ett specifikt test används och kan detekteras i laboratoriet i urin och hårsäckar.

Ett misstänkt ämne kan testas för att se om det är DMT.

Ett ord från

Även om det inte kan dyka upp på de flesta drogtester kan DMT visas på vissa tester. Med det sagt bör riskerna med att använda antingen DMT eller ayahuasca vägas noggrant innan du överväger att ta det. De potentiella biverkningarna och de juridiska konsekvenserna kan inte vara värda de effekter du hoppas uppleva.

> Källor:

> Drug Enforcement Agency. N, N-dimetyltryptamin (DMT) . 2016. https://www.deadiversion.usdoj.gov/drug_chem_info/dmt.pdf

> dos Santos RG, Bouso JC, Hallak JEC. Ayahuasca, Dimetyltryptamin och Psychosis: En systematisk översyn av mänskliga studier. 2017; 7 (4): 141-157. doi: 10.1177 / 2045125316689030.

> National Institute on Drug Abuse. Hur påverkar hallucinogener (LSD, Psilocybin, Peyote, DMT och Ayahuasca) hjärnan och kroppen? . 2015.

> Pichini S, et al. Ultra-högtrycksvätskekromatografi Tandemmasspektrometri Bestämning av hallucinogena läkemedel i hår av psykedeliska växter och svamp konsumenter. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis . 2014; 100: 284-289. doi: 10,1016 / j.jpba.2014.08.006.

> Riba J, Mcilhenny EH, Bouso JC, Barker SA. Metabolism och urinförbrukning av N, N-dimetyltryptamin efter oral och rökad administrering: En jämförande studie. Drogtestning och analys . 2014; 7 (5): 401-406. doi: 10.1002 / dta.1685.