Hur lång håller Hash i ditt system?

Hash eller hasholja kan användas som former av medicinsk marijuana och kan tillåtas i stater där marijuana har legitimiserats. Den kan användas för att förbereda edibles, röka eller intas på andra sätt. Den psykoaktiva ingrediensens hash och marijuana är tetrahydrocannabinol (THC). Hur länge håller THC från hasholja i ditt system och vilka faktorer kan påverka det?

Skillnad mellan Hash, Hash Oil och Weed

Att förstå hur hash och andra former av marijuana skiljer sig är en del av att veta hur länge det kommer att påverka dig. Weed är i huvudsak en obearbetad form av marijuana, som inkluderar bladen och knopparna av Cannabis sativa och Cannabis indica växter. Den enda förberedelsen av ogräs torkar löv och knoppar.

Hash är en förberedelse av marijuana gjord av hartset från knopparna av någon typ av Cannabis- växten, som extraheras med lösningsmedel. Hashish olja, eller hasholja, är den starkaste formen av marijuana eftersom den är så koncentrerad, med ett pund av marihuana, vilket ger bara en ounce eller två av hash eller hasholja.

Eftersom bearbetningen av marijuana i hasholja inte standardiseras är det svårt att veta precis hur mycket av de aktiva beståndsdelarna som finns i hash-oljan, även från legaliserad produktion. Den kan innehålla var som helst från 15 till 60 procent THC.

Hur THC börjar ditt system från Hash

THC träder in i kroppens blodomlopp snabbt efter att ha blivit marijuana eller hasjolja, med effekter som känns inom några minuter och toppar på cirka 30 minuter.

Om marihuana eller hasjolja intas, såsom i bakverk eller edibles, tar det längre att absorberas i blodet, vanligtvis från 20 minuter till en och en halv timme.

En gång i ditt system kan användarna tro att effekterna har gått efter två till tre timmar, även om det kan uppstå vissa nedskrivningar under så länge som 24 timmar.

Tidsramen är extremt variabel. Det beror på koncentrationen av THC, som inte är standardiserad med hasholja, även där den kan produceras och köpas lagligt.

Effekterna av THC på uppmärksamhet, koncentration och arbetsminne har i allmänhet gått över sex timmar efter intag eller rökning av THC-innehållande produkter om användaren endast är en lätt användare. Dina psykomotoriska färdigheter påverkas under denna period och du ska inte köra bil eller använda maskiner. I ett trafikstopp kan du debiteras DUI, även om du har recept på medicinsk marijuana.

För tunga användare kan det finnas kvarstående effekter så länge som 28 dagar efter att de upphört med all användning av THC-innehållande produkter.

Biverkningar av Hash i ditt system

De fysiska biverkningarna kan vara ökad hjärtfrekvens, röda ögon, torr mun, ökad aptit och vasodilatation.

På grund av den osäkra koncentrationen av THC i hasholja, bör en medicinsk användare vara försiktig med den mängd de tar. Att ta en stor dos kan förbättra de mentala effekterna av en obehaglig grad, med trötthet, paranoia, förändrat humör, minnesproblem, fragmenterat tänkande och förändrade känslor. Motgiften är tid eftersom dessa effekter kommer att slita ut under några timmar.

Droginteraktioner med andra ämnen inkluderar alkohol, som bör undvikas. THC i hasen kan interagera med mediciner för ångest, astma, förkylning, irritabel tarmsjukdom, rörelsesjukdom, Parkinsons sjukdom, anfall, sår eller urinproblem, liksom amfetamin , barbiturater , muskelavslappnande medel, lugnande medel och sömnpiller. Om du har några mediciner, diskutera din användning av hasholja och andra THC-innehållande produkter med din läkare eftersom det kan påverka dina doser.

Hur länge THC från Hash stannar i ditt system

Några av THC i din blodomlopp metaboliseras snabbt till över 80 olika kemikalier, kända som metaboliter.

Några av dessa utsöndras sedan i din urin. Men THC och dess olika metaboliter lagras också i kroppsfett och dessa finns kvar i ditt system under mycket längre tid, i storleksordningen nästan två veckor. De ackumuleras, så stora användare kommer att ha fler butiker av THC i kroppen och det kan ta mycket längre tid att eliminera det från sina system.

Några av THC lagras oförändrade, så när den släpps från fett till kroppen kan den igen utöva sina psykoaktiva egenskaper, såväl som att metaboliseras och utsöndras i urinen. Halveringstiden för fettlagrad THC är ca 10-13 dagar. THC kan också lagras i hårsäckar, där det kan detekteras i upp till 90 dagar. Denna långa elimineringsperiod är av intresse för en medicinsk marijuanaanvändare som kan behöva ta en urinmedicinsk skärm.

> Källor:

> Crean RD, Crane NA, Mason BJ. En evidensbaserad granskning av akuta och långsiktiga effekter av cannabisbruk vid ledande kognitiva funktioner. Journal of Addiction Medicine . 2011; 5 (1): 1-8. doi: 10,1097 / adm.0b013e31820c23fa.

> Narkotikamissbruk av missbrukstestning. American Association for Clinical Chemistry. https://labtestsonline.org/understanding/analytes/drug-abuse/tab/test.

> Jacquette D, Allhoff F. (Redaktörer). Cannabis: Filosofi för alla. West Sussex: Wiley-Blackwell. 2010.

> Marijuana Δ9-tetrahydrocannabinol (THC). Mayo Medical Laboratories. https://www.mayomedicallaboratories.com/test-info/drug-book/marijuana.html.

> Marijuana: Fakta för Tonåringar. National Institute on Drug Abuse. https://www.drugabuse.gov/publications/marijuana-facts-teens/letter-to-teens.