Hur man blir psykoterapeut

Utbildnings- och karriärguide

Letar du efter en givande karriär där du verkligen kan hjälpa människor och berika sina liv? Att bli en terapeut kan vara ett utmärkt val för dig. Medan människor ofta antar att terapeuter måste tjäna en doktorand I psykologi finns det några olika utbildnings- och utbildningsvägar du kan ta mot denna fullföljande karriär.

Vad gör terapeuter?

Termen "terapeut" används ofta generiskt för att beskriva ett antal vårdpersonal som tillhandahåller mentalvård till kunder.

Till exempel kan en klinisk psykolog och licensierad yrkesrådgivare arbeta med olika mentala hälsoproblem i olika inställningar. En av de främsta skillnaderna är att psykologen har en Ph.D. medan rådgivaren vanligtvis har en magisterexamen.

Vissa karriärvägar kan också ta dig in i en viss specialitet. En substansövergreppsterapeut arbetar med personer som arbetar med missbruk medan ett äktenskap och en familjeterapeut fokuserar på relationer. På samma sätt arbetar en licensierad skolpsykolog med barn i ett skolsystem.

En licensierad socialarbetare arbetar ofta i det bredare samhället, men det kan också ha specialiteter. Du kan välja att fokusera på familjer, skolor, folkhälsa, missbruk, korrigeringar eller samhället i allmänhet.

Ännu ett annat karriäralternativ är att studera för en examen som rehabiliteringsterapeut. På den här vägen kan du göra en blandning av arbete med mental hälsa såväl som den fysiska hälso-sidan.

Det handlar främst om att arbeta med personer som har funktionshinder eller skador för att hjälpa dem att få ut det mesta av livet.

Det här är några av de vanligaste exemplen och det finns ytterligare typer av övningar som du kan följa. Om du har ett särskilt intresse, diskutera det med en rådgivare och de kan påpeka alla dina alternativ.

Börja med att bedöma dina intressen och mål

Även om du blir en terapeut kanske är ditt mål, beror de steg du tar för att uppnå det beroende på vilken typ av terapeut du vill bli. Terapeuter arbetar i ett stort antal inställningar och med olika populationer, så starta din planeringsprocess genom att överväga var du vill arbeta.

Vill du jobba med barn? Att bli en klinisk psykolog eller licensierad socialarbetare är bra alternativ för att nå detta mål. Om du däremot är intresserad av att arbeta med familjer eller par, kan ett licensierat äktenskap och familjeterapeut eller psykisk rådgivare vara rätt för dig.

Vill du hjälpa människor att övervinna problem med missbruk? En examen i klinisk psykologi eller psykisk hälsorådgivning kan vara ett bra alternativ.

Som du kanske snabbt inser, finns det nästan lika många examinationsalternativ som det finns jobbbeskrivningar för olika typer av terapeuter. Genom att få en allmän uppfattning om vad du vill uppnå som terapeut, kommer du att vara i bättre position att välja en skola och välja ett examenalternativ.

Lär dig om alternativ för behandlingsexamen

Om ditt mål är att bli terapeuter, kommer ditt första steg förmodligen att vara att tjäna en kandidatexamen i psykologi .

Men folk med grundutbildning på andra områden accepteras ofta till utbildningsutbildningar, förutsatt att de utgör en del av kursens förkunskapskrav.

Sociologi, utbildning och hälsovetenskap är också bra val för studenter intresserade av att bli terapeuter.

Medan en avancerad examen i psykologi kan öppna ett brett utbud av karriärmöjligheter finns det flera andra programval som du kanske vill överväga. Mängden tid och utbildning som krävs för att slutföra varje grad varierar.

Ph.D. eller Psy.D. i psykologi

Tjäna en Ph.D. eller Psy.D. i psykologi erbjuder kanske det bredaste utbudet av karriärmöjligheter.

Professionella som har tjänat doktorsexamen och blir licensierade psykologer kan arbeta med kunder i ett brett spektrum av inställningar, inklusive privatpraxis. Att tjäna en doktorand tar ofta mellan fyra och åtta års studier utöver en grundutbildning.

Magisterexamen i psykologi

I vissa stater kan individer med magisterexamen bli licensierade psykologer. Magisterexameninnehavare kan också arbeta i ett antal olika mentalvårdsinställningar. Det är viktigt att kontrollera riktlinjerna i ditt tillstånd för att avgöra vilken typ av tjänster du kan tillhandahålla med denna examen.

Magisterexamen i rådgivning

Om du är intresserad av att arbeta med barn, vuxna, familjer eller par kan du bli en licensierad professionell rådgivare. Det kräver en magisterexamen i rådgivning .

De 60 poäng som krävs för att slutföra graden kan ta mellan två och tre år. Detta beror på ditt schema och det individuella programmet där du är inskriven. I många fall kan du också behöva komplettera ytterligare 12 till 16 kredittimmar träning för att bli licensierad i ditt land.

Magisterexamen i socialt arbete

Licensierade kliniska socialarbetare (LCSWs) fullbordar vanligtvis två års kurser utöver grundutbildningen. Det handlar ofta också om praktik och erfarenhet av erfarenhet direkt på fältet. Personer med en mästare i socialt arbete kan ofta ge behandling till kunder i en mängd olika inställningar och situationer.

Magisterexamen i avancerad psykiatrisk omvårdnad

Detta ofta förbises grad alternativ är ett utmärkt val för sjuksköterskor som har ett intresse för mental hälsa. Avancerade psykiatriska sjuksköterskor är skyldiga att ha en magisterexamen eller högre i psykiatrisk-mentalvård. Detta kan ta var som helst från två till tre år för att slutföra efter kandidatexamen.

Ett ord från

När du har valt den pedagogiska vägen som passar dina unika behov och intressen är det viktigt att diskutera dina alternativ med en akademisk rådgivare vid den skola du väljer.

Förbered en lista med frågor om specifika examens krav och tillståndslicens riktlinjer för terapeuter. Det är också klokt att lära sig demografiska uppgifter om studenter som har examen från programmet. Med rätt information och noggrann tanke kommer du att vara på väg till en terapi karriär.