5 av de lägsta betalande psykologiska karriärerna

Jag hör ofta elever (speciellt de som är helt oerfaren i psykologi) säger att de vill bli psykologer så att de kan "få betalt mycket pengar för att lyssna på folk pratar." Medan det verkligen finns gott om yrkesverksamma där ute som tjänar ett respektabelt liv som engagerar sig i traditionell " talkterapi ", är verkligheten att de flesta som tjänar en grundutbildning i psykologi inte ens hamnar på jobbet inom sitt utvalda område. De som fortsätter att göra skolarbeten på olika områden, alla med olika löner. Vissa betalar väldigt bra; andra gör det inte.

Vi har pratat tidigare om några av de högsta betalande psykologjobberna , men hur är det med några av de lägsta betalande? Självklart ser ingen ut att leta efter ett yrke som erbjuder dålig ersättning. Följande jobb kanske inte kommer med höga löner, men de tjänar ofta som bra karriärer på grundnivå för att människor bara börjar i psykologi. Du kanske har tagit Psychology Careers Quiz och undrar vad som finns där ute för dig! I andra fall gör människor som väljer dessa jobb det för att de älskar sitt arbete. Trots allt är pengar inte allt!

Övervakare

Boyce Duprey

Median Årlig Lön: $ 45.000

Utbildningskrav: Generellt krävs en kandidatexamen i kriminologi, psykologi, socialt arbete eller ett relaterat område. Sökande är skyldiga att genomgå en bakgrundskontroll och många stater kräver ytterligare utbildning.

Intresset inom straffrätten är högt just nu, och proffsföreläsningar spelas upp som en av de heta jobb inom kriminologi. Probation officerare utför en rad uppgifter och övervaka personer som har dömts för brott. De hjälper ofta till att göra rekommendationer till domstolarna, samordna med andra yrkesverksamma och spåra kundbeteenden hemma, arbete och andra inställningar.

Substance Abuse Counselor

Madyart / www.sxc.hu

Median Årlig Lön: $ 38,120

Träningskrav: Varierar. Vanligtvis minst en kandidatexamen i psykologi eller ett relaterat område, även om vissa stater kräver en magisterexamen. Kan också kräva certifiering i kemiskt beroende eller ett närliggande område.

Substansmissbrukare arbetar ofta en-mot-en med kunder som lider av alkohol eller narkotikamissbruk. De kan också ge familj eller grupprådgivning. Dessa yrkesverksamma arbetar ofta med kemiska beredskapsprogram som drivs av sjukhus, privata kliniker och andra organ. I många fall handlar de direkt om människor som för närvarande upplever en kris eller som har kommit i kontakt med straffrättssystemet.

Substansmissbrukare kan också samarbeta med andra yrkesverksamma inklusive licensierade psykologer, socialarbetare, läkare, familjemedlemmar och andra för att hjälpa sina kunder.

Psykiatrisk tekniker

Jose Luis Pelaez Inc / Blendbilder / Getty Images

Median Årlig Lön: $ 29144

Träningskrav: Varierar. Vissa arbetsbeskrivningar kräver att sökande ska ha ett minimum av högskoleexamen. Andra kräver minst 32 kredit timmar i samhällsvetenskap eller en kandidatexamen i psykologi, socialt arbete eller ett relaterat område.

Psykiatriska tekniker arbetar med patienter som upplever psykiska störningar. De arbetar ofta i kliniska miljöer under överinseende av en licensierad mentalvårdspersonal. De hjälper vanligtvis patienter med grundläggande uppgifter och kan hjälpa till att undervisa klienter nya färdigheter som kan användas hemma eller på arbetsplatsen.

Socialtjänsteassistent

Simon Punter / Bildbanken / Getty Images

Median Årlig Lön: $ 28 200

Träningskrav: Varierar. De flesta kräver minst ett gymnasiet diplom, medan andra kan specificera någon avslutning av college kurs eller en kandidatexamen i ett samhällsvetenskapligt område.

Socialtjänstassistenter arbetar med personer som behöver ytterligare hjälp och stöd. Detta kan inkludera individer med utvecklingsförseningar, äldre, barn och familjer. De samordnar med andra yrkesverksamma inklusive socialarbetare, psykologer och arbetsgivare för att se till att kunderna har tillgång till de resurser som de behöver i samhället.

Dagliga uppgifter kan omfatta övervakningsklienter, hjälp med daglig vård, bestämning av stödberättigande för sociala tjänster, sökande av extra tjänster i samhället och samverkan med andra proffs för att utveckla behandlingsplaner.

Barnomsorgsarbetare

Maskot / Getty Images

Median Årlig Lön: $ 19 300

Träningskrav: Varierar. Vissa ställen kräver högskoleexamen medan andra kräver certifiering i tidig barndomsutbildning.

Barnomsorgsarbetare deltar i barn i daghem och förskola. Uppgifter kan omfatta övervakning av barn, förbereda måltider, styra aktiviteter, byta blöjor och upprätta konsekventa dagliga scheman. För de som arbetar i förskole- eller utbildningsinstitutioner kan andra uppgifter innefatta att hjälpa barn att förbereda för dagis genom att arbeta med sociala färdigheter och ledande inlärningsaktiviteter.

Slutgiltiga tankar

Kom ihåg att lönerna kan variera dramatiskt utifrån faktorer som var du bor, hur mycket erfarenhet du har och inställningen där du är anställd. Medan medianårslön kan se ut på nationell nivå kan du tycka att sysselsättning för ett visst fält är starkt i ditt område. Det är därför du behöver lära dig mer om karriär, men du måste också kolla in den faktiska arbetsmarknaden där du planerar att arbeta.

Medan lön är en viktig faktor när man väljer en karriär, borde det inte nödvändigtvis vara den avgörande faktorn. Jobbtillfredsställelse, säkerhet, tillgänglighet och livsstilsfaktorer spelar alla en viktig roll i det yrke som människor äntligen väljer.