10 stora skäl att tjäna en psykologi grad

Varför tjäna en psykologi grad är ett utmärkt val

Kan du gissa vilken högskola som är en av de mest populära bland studenter över hela världen? Svaret: Psykologi!

Varför är psykologi så populär? En psykologi grad erbjuder inte bara eleverna möjlighet till personlig tillväxt, det öppnar också ett stort utbud och olika karriärmöjligheter. Är du fortfarande undrar om att tjäna en psykologi grad är det rätta valet för dig? Då är du säker på att kolla in några av dessa stora skäl till major i psykologi.

1 - En psykologi grad kan öppna dörren till en mängd olika karriärer

Tom M Johnson / Blendbilder / Getty Images

Psykologi är verkligen inte ett enstor-passar-alla karriärval. Faktum är att en av de största styrkorna i en psykologi grad är det enorma utbudet av karriärvägar som är tillgängliga för akademiker. Studenterna kan skräddarsy sin utbildning och examen för att fokusera på specialområden som vädjar till sina intressen. Några av dessa potentiella yrken omfattar:

2 - En psykologi grad är ett utmärkt sätt att lära sig mer om dig själv och andra

David Schaffer / Caiaimage / Getty Images

Har du någonsin undrat varför människor beter sig på vissa sätt? Eller kanske har du alltid velat lära dig mer om ditt eget sinne, känslor och handlingar? Att tjäna en examen i psykologi är ett utmärkt sätt att få en större förståelse för människor. Förutom att du uppfyller ditt eget intresse för den mänskliga naturen, kan du ha en solid förståelse för vad som gör att människor gör vissa saker. Det kan vara en mycket omsättbar färdighet i en mängd olika jobbinställningar, inklusive sociala tjänster , reklam, marknadsföring, utbildning, hälso- och sjukvård och politik.

3 - Job Outlook för psykologi Majors är bra

Hill Street Studios / Blendbilder / Getty Images

Enligt Arbetsförmedlingsavdelningen för Arbetslivsministeriet förväntas sysselsättningen av psykologer öka med ungefär 19 procent år 2024. Detta anses mycket snabbare än genomsnittlig tillväxt. Efterfrågan på psykologiska tjänster i skolor, sjukhus, behandlingscentraler för missbruk och socialtjänstemän förväntas öka efterfrågan på utbildade yrkesverksamma. Tre arbetsområden som förväntas vara i hög efterfrågan är i klinisk psykologi , skolpsykologi och industriell organisationspsykologi.

4 - Att arbeta i psykologi kan vara kul, belöna och utmanande

BSIP / UIG / Getty Images

Om du älskar att lösa praktiska eller teoretiska problem kan det vara ett bra val för dig att tjäna en psykologi grad. Vissa psykologer fokuserar på att hjälpa människor att lösa komplexa känslomässiga problem eller utveckla lösningar för verkliga problem. Andra dyker djupare in i vår förståelse för människans sinne och beteende genom att utföra forskning och lägga till vetenskapliga kunskaper. Oavsett vilket område som intresserar dig, presenterar psykologi unika utmaningar som också kan vara djupt givande.

5 - Att tjäna en psykologi grad kan låta dig göra skillnad i människors liv

Tom Merton / Caiaimage / Getty Images

Om du någonsin har drömt om att göra en riktig skillnad i andras liv kan det vara ett bra sätt att uppnå det målet att tjäna en psykologi. Psykologer, rådgivare, terapeuter och samhällstjänstarbetare ägnar sig åt sin tid och energi för att hjälpa människor att övervinna motgångar, öka deras välbefinnande och inse deras fulla potential. Medan denna typ av arbete kan vara emotionellt krävande och stressigt ibland, det kan också vara mycket uppfyllande.

6 - Lär dig att spela in, organisera, analysera och tolka data

Hero Images / Getty Images

Psykologstudenter spenderar mycket tid på att lära sig om forskningsmetoder och statistik. Även om du inte särskilt älskar forskningsprocessen, kan du lära dig mer om hur man samlar, organiserar, analyserar och tolkar data, vilket kan vara en viktig färdighet i en mängd olika karriärer. Till exempel utbildare, administratörer, forskare, marknadsförare och annonsörer utför ofta sådana uppgifter för att fatta beslut, utvärdera framsteg och slutföra projekt.

7 - En psykologi grad kan tjäna som en bra bakgrund för vidare studier

PeopleImages / DigitalVision / Getty Images

En grundutbildning i psykologi kan vara en utmärkt utgångspunkt för vidareutbildning. Många studenter väljer att tjäna en examen i psykologi , medan andra väljer att byta till ett relaterat område som rådgivning, utbildning eller socialt arbete . Att ha en bakgrund i människors psykologi kan också leda till vidare studier inom områden som lag, medicin eller biovetenskap.

8 - Du kan bedriva ett specialområde som du är passionerad om

Tetra Images / Getty Images

Låt oss föreställa oss att förutom ditt starka intresse för psykologi, älskar du också sport och fysisk kondition. Medan de två ämnena kan tyckas vara bara distantrelaterade i början, utgör de faktiskt ett stort specialområde som kallas idrottspsykologi .

En stor fördel med att tjäna en psykologi grad är att du kan driva en karriärväg som är väl anpassad till dina passioner och intressen. En elev som trivs med småbarn kan specialisera sig i utvecklingspsykologi med fokus på tidig barndomsutveckling, medan en annan student som är fascinerad av åldrandet kan få en examen i samma ämne med fokus på geriatri.

9 - En psykologi grad kan imponera potentiella arbetsgivare

PeopleImages / DigitalVision / Getty Images

Att tjäna en examen i psykologi kan vara ett bra sätt att förbereda sig för en rad olika yrken. De färdigheter som du förvärvar under din studie av psykologi , som att analysera data, kommunicera komplex information och förstå mänskligt beteende är alla förmågor som är högt värderade av arbetsgivarna.

Enligt Complete Psychology av Graham Davey (2007) fortsätter endast cirka 15 till 20 procent av psykologens majors att bli professionella psykologer eller rådgivare. Så vad slutar de tre fjärdedelarna av psykologiska majors slut på sina grader? Många lägger sin kunskap om psykologi att arbeta i olika yrken, inklusive marknadsföring, affärer, reklam, straffrätt, utbildning, försäljning, offentliga angelägenheter, hälsovård, personal och många andra områden.

10 - Du älskar bara att lära dig om psykologi!

Nick Daly / Image Bank / Getty Images

Den bästa möjliga orsaken till att få en examen i psykologi är helt enkelt en kärlek till ämnet. Om du ser fram emot att gå till dina psykologi kurser , njut av att diskutera psykologiska ämnen, spendera din fritid på webbläsare på psykologi, och älskar att lära dig nya fakta om psykologi, då är chansen verkligen bra att tjäna en psykologi grad är ett bra val för dig.