Vad du borde veta om att tjäna en magisterexamen i psykologi

Hur lång tid det tar, karriäralternativ och alternativ

Tänker du att tjäna en magisterexamen i psykologi? En magisterexamen kan öppna en helt ny värld av karriärmöjligheter, men du bör börja med att utforska vad som är inblandat för att avgöra om det är rätt pedagogiskt val för dig. Här finns information om hur man tjänar en magisterexamen i psykologi , inklusive hur lång tid det tar, dina karriärmöjligheter efter examen och eventuella alternativa grader som du kanske vill överväga.

Vad det är

En magisterexamen i psykologi är en examen på grundnivå som i allmänhet innefattar två till tre års studier utöver din kandidatexamen. De två vanligaste typerna av psykologi magisterexamen är Master of Arts (MA) och Master of Science (MS). En MA-grad kan indikera en starkare liberal arts fokus, medan en MS brukar innebära en starkare koncentration på forskning och vetenskap. Den typ av examen som erbjuds beror på skolan och programmet, eftersom de akademiska kraven ofta är mycket likartade.

Några masterprogram i psykologi erbjuder vad som kallas en terminal examen. Denna typ av examen är utformad för att förbereda akademiker för yrkesutövning i deras specialområde . I andra fall kan en magisterexamen vara en förberedelse för vidare studier på doktorandnivå.

Specifika kurskrav kan variera avsevärt, så ta en noggrann titt på kursplanen för något program du överväger. Du kan också behöva välja mellan en avhandling och ett avhandlingsalternativ. Att slutföra en avhandling är ett bra val om du är intresserad av vidareutbildning, medan alternativet inte är avhandlingsbart kan vara idealiskt om du är mer intresserad av att komma in i arbetskraften direkt efter examen.

Vad du kan göra med det

Medan du har en magisterexamen menar du att du hittar fler arbetstillfällen än du kommer på kandidatexamen är arbetsalternativet fortfarande begränsat om du är intresserad av att gå in på professionell psykologi. Ett terminalmastersprogram öppnar dock dörren till jobb på grundnivå på områden som psykisk hälsa , industriell organisationspsykologi och rättsmedicinsk psykologi . Andra potentiella anställningsområden inkluderar högskolor, universitet, privata företag och regering.

Hur man tjänar det

Om du är intresserad av att bedriva en magisterexamen i psykologi, lönar det sig att börja planera tidigt. Ta en titt på kraven på några program du funderar på, och var noga med att schemalägga alla förutsättningar som krävs under dina år av grundutbildning. Statistik, experimentella metoder och utvecklingspsykologi är bara några av de vanliga kurser som krävs av psykologi kandidatexamen .

Innan du ansöker om ett magisterprogram kan du också vara skyldig att ta examensbevis eller GRE. Förutom att du tar huvudtestet kanske du också behöver ta GRE Psychology Subject Test .

När du har blivit antagen till ett magisterprogram, ta reda på de obligatoriska kurser och kolla in skolans kursschema. Vissa lektioner erbjuds endast varannan termin eller varannan år, så planera noggrant för att du ska kunna ta alla lektioner du behöver när du behöver dem.

Få en magisterexamen före en doktorsexamen

En av de största frågorna för studenter som är intresserade av att få en doktorsexamen i psykologi är huruvida de ska få en magisterexamen innan de ansöker om doktorandprogram. Många Ph.D. och Psy.D. Programmen kräver inte en masterexamen, och studenterna kan börja dessa doktorandprogram omedelbart efter att ha fullgjort sina kandidatexamen.

Om du är osäker på om doktorsexamen är rätt för dig, kan en magisterexamen vara ett bra alternativ. Tillbringa lite tid att prata med din högskoladsrådgivare och lärare för att bestämma vilket alternativ som är det bästa valet baserat på dina utbildningsintressen och karriärmål.

Typer av masterprogram

Även om det finns generalistprogram tillgängliga, väljer många studenter att fokusera på ett visst specialområde. Några av de olika typerna av masterprogram finns tillgängliga:

Förutom traditionella magisterprogram finns en mängd olika online-magisterexamen i psykologi tillgänglig.

alternativ

Om du bestämmer att en magisterexamen i psykologi inte är det bästa valet att hjälpa dig att uppfylla dina akademiska och karriärmål, finns det ett antal relaterade alternativprogram att välja mellan. Om du vet att du vill arbeta inom psykisk hälsa, finns det fortfarande många andra områden att överväga. Rådgivning, socialt arbete , skolpsykologi, utbildning och hälsovetenskap är andra akademiska alternativ som också kan vädja till dig.

Några möjliga alternativa grader inkluderar: