10 sätt att ha mer självsäker kroppsspråk

Hur man förbättrar din självförtroende

Personer med social ångestsyndrom (SAD) har ofta problem med att känna sig trygga i samspel med andra. Du kan dock öka ditt självförtroende genom att se till att ditt kroppsspråk ger ett positivt budskap om dig själv.

Hur ökar din självförtroende med ditt kroppsspråk

Även om du inte känner dig säker kan övning av självkänsla öka ditt självförtroende och göra dig bättre om dig själv.

Nedan finns tio tips för att öka ditt självförtroende genom kroppsspråk.

  1. Ögonkontakt. Visa självförtroende genom att upprätthålla ögonkontakt i sociala interaktioner. Bra ögonkontakt visar andra att du är intresserad och bekväm. Titta den andra personen i ögat ungefär 60% av tiden. Om direkt ögonkontakt känns för skrämmande, börja med att titta på en plats nära personens ögon.
  2. Luta dig framåt. När du är i en konversation indikerar lutning framåt intresse och uppmärksamhet. Även om det kan vara frestande att behålla avstånd om du är socialt orolig, så ger det budskapet att du är ointresserad eller avskild.
  3. Rak i ryggen. Slash inte! De som har social ångest tenderar att försöka ta upp så lite utrymme som möjligt, vilket kan innebära att man sitter nedgången i en skyddande ställning. Räta ryggen, dra axlarna bort från öronen och krossa dina armar och ben.
  4. Upp med hakan. Kollar du på marken när du går? Är ditt huvud alltid nere? Gå i stället med ditt huvud och dina ögon ser fram emot. Det kan känna sig onaturligt först, men så småningom kommer du att bli van vid denna mer säkra ställning.
  1. Fidget inte. Fidgeting är ett uppenbart tecken på ångest och nervositet. Visa mer självsäker genom att hålla fidgeting till ett minimum. Nervörelser rör sig bort från vad du säger och gör det svårt för andra att fokusera på ditt meddelande.
  2. Undvik dina fickor. Även om det kan vara frestande att skjuta händerna i fickorna, särskilt om du är orolig för att de skakar, så gör du dig mer angelägen och mindre självsäker. Håll dina händer ur fickorna för att se mer självförsäkrade.
  1. Långsamma rörelser Snabba rörelser får dig att bli mer angelägen. Allt från handbehåll till din gåstrid kan göra skillnad. sakta ner och märka hur du känner dig mer självsäker.
  2. Stora steg. När du saktar, försök att ta längre steg när du går. Trygga människor tar större steg och går med myndighet. Att göra det gör att du känner dig mindre angelägen.
  3. Titta på dina händer. Var försiktig när du rör ditt ansikte eller din nacke; båda är indikationer på att du känner dig orolig, nervös eller rädd. Säkra personer gör inte dessa typer av rörelser.
  4. Fast handslag. Hur är ditt handslag ? Ett svagt eller litet handslag är ett tydligt tecken på brist på självförtroende, så arbeta med att se till att du erbjuder en fast hand när du möter andra. Efter träning kommer det att komma naturligt.

Fortfarande inte säker på att du kan måla upp förtroendet för att ändra ditt kroppsspråk? Kom ihåg att du inte behöver känna dig säker på att ändra ditt beteende. Även om det kanske känns konstigt först, kommer det att fungera på ett säkert sätt så småningom känna sig mer naturligt och kanske till och med öka ditt självkänsla.

Om du verkligen behöver övertyga, ta en titt på dig själv på video; dina nervösa vanor och kroppshållning kan enkelt ändras när du identifierar dem.

Samtidigt kommer arbetet med att minska din ångest genom andra medel också en naturlig effekt på att minska nervbeteende.

Om du inte redan har diagnostiserats med SAD, besök en sjukvårdspersonal för att lära dig mer om dina alternativ.

Kramande ångest som påverkar din förmåga att engagera sig med andra är inte något du måste leva med. Både kognitiv beteendeterapi (CBT) och medicinering har visat sig vara effektiva vid behandling av social ångestsyndrom.

källor:

> Avgörande medling. Topp sju tips för självsäker kroppsspråk.

Fox news. Topp 10 sätt att visa förtroende med kroppsspråk.