Hur slutar du ta SSRI-antidepressiva på ett säkert sätt

SSRI-avbrottssyndrom

Så ... du använder en kortverkande SSRI-medicinering. Du måste avbryta eller titrera det, du tenderar att vara väldigt känslig för effekterna av återtag av läkemedel, och du vill veta vad du ska göra för att avsluta SSRI-avbrottssyndromet?

Först, fråga din läkare om en speciell dos är tillgänglig för det särskilda syftet att avta ner. Vissa läkemedelsföretag tillverkar nu och erbjuder dem i provform till läkare.

Fråga.

Om en sådan dos inte är tillgänglig är det viktigaste att komma ihåg att du vill försöka och avvänja dig väldigt långsamt - vanligtvis i halva de steg som din läkare normalt föreslår för avvänjningsprocessen hos de flesta.

Om du har tabletter, och insatsen inte indikerar att splittring eller krossning är tabu, kan du dela dem (en pillerskalder hjälper till, ett par pengar på apoteket). Kontrollera alltid insatsen eller en läkemedelsmonografi först för att du ska kunna dela dem. Detta gör det ganska enkelt att halvera den ursprungliga titreringsrekommendationen och ta varje steg ner i en vecka.

Om du har kapslar har du en annan typ av problem ... du kan självklart inte öppna dem och ta innehållet rakt ... men du kan fortfarande avta. Köp några tomma gelkapslar (mycket billigt - ett par dollar för hundra). Ta en enda 24-timmars dosering och sätt den åt sidan. Öppna dina kapslar och omfördela läkemedlet i de tomma gelkapslarna för att sprida den totala 24-timmarsdoseringen i mindre steg.

Gnugga varje kapsel före lagring med en torr trasa för att få någon av medicinerna utanför kapselns utsida. Det finns ett litet verktyg som kan hjälpa dig med detta om du har ont i dina händer eller motorproblem. Därefter sätter du en 24-timmars doseringsmängd åt sidan, och gradvis sänker den, med varje mängd i en vecka.

Jag hade stor framgång med den här metoden när jag titrerar ner från Paxil, en av de mest ökända drogerna för att orsaka SSRI-avbrottssyndrom. Min läkare vägrade att erkänna avbrottsproblemet och kunde inte tycka att jag gav några användbara förslag för att minska obehag. Så jag gjorde det på så sätt, och effekterna var mycket mer tolerabla.

Det viktigaste är att hjärnans produktion av acetylkolin inte avbryts. En av de enklaste sakerna du kan göra för att förhindra detta utöver ultra-långsam titrering är att lägga till tillägg: i synnerhet kolin, lecitin och B-komplex. B-vitaminerna kommer att hjälpa till att upprätthålla din hjärnans nuvarande nivå av neurotransmittorn acetylkolin (utarmningen av vilken är orsaken till avbrytande syndrom). Du bör också använda kolintillskott eller lecitintillskott (som är 13 procent kolin) för att öka graden av tillgänglig kolin som hjärnan använder för att göra acetylkolin medan titreringen eller avbrottet sker.

Dietary changes (tillfälligt om du önskar tills efter medan avvenas) kan också göras. Lecitin och kolin kan hittas i en mängd olika livsmedel, men många av de rikaste källorna är matar med hög kolesterol och fett.

Äggulor är en av de bästa dietkällorna för lecitin / kolin. Andra utmärkta källor till dietkolin är biffstek, lever, orgelkött, spenat, sojabönor, blomkål, vetex, jordnötter och bryggerjäst.

Avbrytande symptom är inte begränsade till SSRI, vilket många av er här kan intyga. Många läkemedel som verkar på centrala nervsystemet kan orsaka syndrom av sönderfall: monoaminoxidashämmare (MAOI), tricykliska antidepressiva medel , antiparkinsoniska medel, traditionella antipsykotika och clozapin. Vissa människor har ett tillstånd som kallas rebound, som inträffar med konsumtionen av kortverkande läkemedel (ett upprörd tillstånd av känslor som uppstår i slutet av doscykeln, och varar i femton eller tjugo minuter och försvinner sedan).

Kosttillskotten är till hjälp för detta problem.

Det är bra att veta att det psykiatriska yrkessamfundet känner igen detta fenomen som giltigt. Även om symtomen varierar och är både fysiska och psykologiska, är ett karakteristiskt SSRI-avbrottssyndrom nu erkänt.