Länken mellan ADHD och Boredom

Känselförnimmelse uttråkad händer vanligtvis när inget i din miljö fångar ditt intresse eller uppmärksamhet. Boredom kan börja med ditt sinne, men det kan snabbt påverka din kropp och känslor också. Till exempel kan du känna rastlös eller trötthet och ditt humör kan dunkla.

Fördröjdhet är en av de saker som människor med ADHD fruktar mest och kommer att gå i stora längder för att undvika det.

Hur många av dessa har du gjort?

  1. Häng upp telefonen om du sätts på håll även om du var i mitten, löser du en viktig fråga.
  2. Ät något, även om du inte är hungrig.
  3. Ring en person som du inte gillar så mycket, bara för att få någon att prata med.
  4. Fördröjning går och lägger sig tills du är helt utmattad för att undvika tristess att ligga i sängen och väntar på att somna.
  5. Skapa ett argument; med en tjänsteleverantör eller någon du älskar.
  6. Agera på ett potentiellt farligt sätt Till exempel: ta en långsam körare även om den inte är helt säker eftersom körningen bakom dem är tråkig.

Det motsatta av att uttråkad är intresserad, energiserad och glad. Vuxna med ADHD letar alltid efter saker som är nya eller stimulerande eftersom när de är intresserade av något, klarar hjärnans verkställande funktioner i redskap och hjärnan fungerar bra.

När en uppgift är tråkig eller vardaglig, är det inte bara svårt att vara mentalt förbundna, det finns också andra negativa konsekvenser.

Till exempel sömnighet i dag - där du somnar i mitten av en aktivitet även om du har gott om sömn natten innan. Vissa människor upplever depression om deras miljö inte stimulerar.

Hur man undviker utmattning

Lär känna dig själv och dina favorit sätt att undvika utmattning

Här är några vanliga tråkiga busters: Pröva det nya och annorlunda, spendera tid med människor, göra adrenalinaktiviteter, ta risker, lösa problem, lägga till rörelse, vara "hands on" etc.

När du känner till dina favoritvägar, utforma ditt liv runt dessa saker, så varje dag är intressant för dig. Detta inkluderar ditt jobb och hur du närmar dig uppgifterna i din arbetsbeskrivning, dina hobbyer, och hur du gör livets vardagliga uppgifter. som hushållsarbete.

Var redo

Livet är fullt av förseningar, så har en mängd olika aktiviteter till hands. Till exempel, om du flyger, ta en tidskrift som är visuell, en bok som du kan få engrossed i, liksom en pusselbok. Lämna inte saker till chans och hoppas att det kommer bli en bra film att titta på eller att du kommer att sitta bredvid någon underhållande.

Använd en timer

Att använda en timer kan göra även de tråkigaste sakerna intressanta, eftersom det skapar en känsla av brådska och spänning. Spela spel med dig själv. Se till exempel om du kan göra allt uppvärmning på 15 minuter.

Balans

Det är bra att ha en självmedvetenhet om att du inte gillar att känna sig uttråkad och så att du kan göra vad som finns i din makt för att undvika det. Men bli inte för rädd för att vara uttråkad att du kommer att göra någonting för att undvika det. Så här händer olyckor. Om du är uttråkad, får du veta att du kan sitta med det en stund. Meditation och motion är 2 dagliga vanor som hjälper dig att uthärda oväntade tråkiga delar av din dag.