Materialism och Shopping Addictions

Förstå konceptet i relation till överskridande

Vad är definitionen av materialism? Att förstå detta koncept är viktigt när det gäller att undersöka shoppingmissbruk. I kapitalistiska samhällen som Förenta staterna, där konsumentismen inte bara löper rampant men uppmuntras att öka ekonomin, är materialism ett allvarligt problem.

Materialismens nötter och slaktar

Enkelt uttryckt är materialism den vikt man lägger på materiella ägodelar.

Dessa ägodelar kan vara allt som kläder, skor, handväskor, bilar, elektronisk utrustning och prylar. Ett hem är också en materiell besittning, trots att alla behöver en bostad. Materialistiska människor ser inte ett hem som bara en plats som de bor i för skydd men en plats som speglar deras sociala status på något sätt.

Någon med en hög materialism, som beskrivs som "materialistisk", anser att materiella ägodelar är centrala för deras liv och deras identitet. De fokuserar mycket energi på att skaffa ägodelar. Någon med en låg materialism som beskrivs som "icke-materialistisk" eller "inte materialistisk" anser inte att förvärva ägodelar är särskilt viktiga, även om de varierar i den utsträckning de förvärvar materiella ägodelar för att uppfylla andra mål, såsom social acceptans.

Varför materialism är ett sådant problem

I USA är materialismen lika amerikansk som äppelpaj och fotboll.

Det är på många sätt en nationell tidsfördriv. Thanksgivingferien har i stor utsträckning överskuggats av Black Friday-försäljningen och många varuhus håller även försäljningen på Thanksgiving själv, som gyter frasen Brown Thursday. Kort sagt, en dag som var tänkt att fokusera på tacksamhet, familj och, ja fotboll, i en viss utsträckning, är nu i stort sett inriktad på varuhusförsäljningen.

Materialism har skapat andra termer som "shopaholic", "hålla upp med Joneses" och "iögonfallande konsumtion." Det är svårt att inte vara materialistiskt i en kultur där shopping är så gott som en konkurrenskraftig sport och där barn är ostracized om de inte har rätt gymnastikskor eller märkesnamnskläder.

Ökningen av online shopping, som har sin egen semester strax efter Thanksgiving, "Cyber ​​Monday", har på många sätt gjort det bekvämare att handla och lättare att bli en shoppingmissbrukare . Man behöver inte lämna huset för att konsumera men bara klicka på en knapp.

konsekvenser

Materialism har ett antal konsekvenser, nämligen skuld. Miljoner amerikaner hamnar i tusentals dollar av skuld efter överdriven semester shopping, extravaganta bröllop, och för mycket shopping året runt.

Materialism kan också påverka ens självkänsla. I stället för att få sitt eget värde från sina prestationer eller unika egenskaper kan shoppingmissbrukare känna sig värdefulla utifrån vad de äger - en snygg bil, ett lyxigt hem eller en dyr handväska.

Materialism kan också leda till hamstring , men i denna oordning kan folk samla in saker som inte har något värde alls, såsom stavar av tidningar, knappar eller andra saker som ses som skräp.

Men när människor hamnar, placerar de en känslomässig koppling till materiella saker snarare än att vända sig inåt för att möta deras behov.

Om du har problem med materialism kan du behöva konsultera en psykoterapeut om hur du kan övervinna din tendens att handla för mycket.