Reklamtrickor som triggar impulsköp

Manipuleras inte till överskridande

Du går för att bläddra i affärer och komma tillbaka med saker du inte trodde du ville ha, och ett utarmat bankkonto. Hur händer detta ? På något sätt gör reklamtrickar dig att köpa saker du aldrig tänkte köpa.

Medan en del av problemet orsakas av din egen inställning till shopping , ligger en del av skulden hos annonsörer, som matar din shoppingberoende med manipulativ marknadsföring. Här är fem av de vanligaste annonseringstrenderna som används för att utlösa impulsköp - känna till dem och behåll dina utgifter under kontroll .

1 - tidsgränser

Dan Dalton / Getty Images

Endast idag !!! För en begränsad tid !!! Medan aktier senast !!!

Tidsgränser är ett av de vanligaste annonseringstrenderna för att utlösa överskridande . Denna strategi är utformad för att skapa känslor av panik, att om du inte köper nu, kommer du att sakna din chans. Det här är faktiskt ganska osannolikt om inte ditt önskemål är föråldrat eller går i stil, i så fall kan du vara bättre att få nästa modell. Så länge det är i efterfrågan, kommer priset mer sannolikt att gå ner, inte uppåt.

Tidsbegränsningstips:

När som helst du känner trycket med en tidsgräns att köpa, sakta ner. Reflektera om du verkligen vill ha eller behöver det, och om du redan har en hemma. Slutligen, köp inte det om du inte kan returnera det om du ändrar dig.

2 - Must-Haves

Måste Haves

Annonsörer har blivit så djärv att de nu dikterar vad vi måste ha. Verkligen? Fråga dig själv vad som händer om du inte har det. Du har förmodligen antingen egen eller tillgång till något liknande. Med den här strategin appellerar annonsörer till vår känsla av att vara utrustade med de viktigaste - men de flesta av de annonser som annonseras på detta sätt är långt ifrån väsentliga.

"Måste-Ha" Tips:

Fråga dig själv om du verkligen behöver det här objektet, om något du redan äger är tillräckligt eller om du vill överväga andra alternativ. Slå inte bara blindt ned din plast eftersom någon säger att du måste.

3 - Rabatter på multiplar

Köp en, få den andra 50% rabatt !!! Köp två, få den tredje gratis !!! Köp fyra eller fler till specialpriset på ...

Det här är en riktig fuska, eftersom de får dig att tro att du spenderar mindre när du verkligen spenderar mer. Sällan, om någonsin, sparar du faktiskt pengar. Hur kan det vara? Säkert sparar rabatten på andra, tredje, fjärde eller femte objektet pengar? Inte så.

Låt oss säga att affären är på skjortor för $ 30 vardera. Du köper en, du spenderar $ 30. Om du köper en och får en halv av, tror du att du bara spenderar $ 15, men du har faktiskt spenderat $ 45. Och om du behöver köpa två för att få den tredje gratis, har du faktiskt spenderat $ 60. Vill du verkligen ha tre liknande skjortor ändå? Chansen är, du har gott om skjortor redan och behövde mer än en.

Du kunde ha fått en bättre rabatt väntar tills de gick till försäljning för 50% rabatt, och då skulle du inte behöva köpa mer än du behöver. Naturligtvis, när de går till salu, kanske de inte längre ser ganska så lockande ut, men om du gick för en rabatt på multiplar, kanske du fortfarande har en eller två som hänger i garderoben med taggarna på. Och om du returnerar dem förlorar du rabatten. Inte så bra en sak.

Multi-inköp rabatt tips:

Bestäm hur många du verkligen behöver, och när du behöver dem. Behöver du lagra överskottet under tiden? Finns det en chans att reservdelar kan förstöra, försämras eller gå över stil med tiden? Se också till att det rabatterade priset inte är en liten besparing jämfört med krångel med att köpa multiplar.

4 - Rabatter

Post-in rabatt! Tillbringa $ 50 nu, få $ 25 av din nästa inköp!

Rabatter är potentiella rabatter som har en inbyggd tidsfördröjning, vilket betyder att säljaren har dina pengar för den tid du väntar på din rabatt. De har också många dolda villkor som kan innebära att du aldrig får rabatten alls. Att läsa det fina trycket är viktigt, och egentligen, vem har den tid då du försöker få din shopping färdig?

För att samla in din rabatt måste du ofta slutföra en komplicerad online- eller inloggningsprocess. Det kan hända att en liten detalj - inköpsdatum, din ålder, din ort etc. - ogiltigförklarar rabatten i ditt specifika fall. Att samla rabatten kan vara tidskrävande, kräva personlig information som du hellre inte skulle avslöja, och det kan kräva att du spenderar ännu mer pengar innan du samlar in din rabatt. Mycket tid och ansträngning, och du kanske inte ens ville ha det ursprungliga köpet om du bara jagade rabatten.

Rabatt tips:

Köp inte någonting med rabatt om du inte vill ha den exakta produkten ändå, och var villig att betala fullt pris för det - vilket du förmodligen kommer ändå. Kontrollera att rabatten vid ditt nästa köp inte kräver att du spenderar så mycket pengar på så kort tid som du aldrig kommer att samla på den. Och lur dig aldrig i en rabatt som innebär att du ringer ett telefonnummer för att hävda det - det här är en välkänd bluff som du betalar för via din telefonräkning.

5 - Bilder av kärlek och sex

Sex säljer ... saker du inte vill ha eller behöver

Reklam beror så starkt på bildandet av kärlek och kön som de flesta av oss inte ens märker. Men börjar märka när den här bilden används, hjälper dig att göra mer objektiva köpbeslut. Om en annons innebär att du kommer att bli älskad eller att du blir mer sexuellt tilltalande om du köper en viss produkt, kan du vara ganska säker på att det är preying på din osäkerhet. Och det kommer nog inte att göra dig mer älskvärt eller sexuellt attraktivt.

Kärlek och sexbilder Tips:

Försök att föreställa dig produkten utan adoring par, lyckliga familjen eller halvklädda modeller. Om det har liten eller ingen substans utan bildspråk - parfym är ett bra exempel här - är det förmodligen inte värt pengarna.