Självhjälpsgrupper för shoppingmissbruk

Få stöd för överskridande

Letar du efter en självhjälpsgrupp för shoppingberoende ? Omger dig med en grupp människor som har delat samma eller liknande erfarenheter kan vara mycket hjälpsamma. Liksom de flesta problem i livet kan det hjälpa till att prata med andra som vet exakt vad du har att göra med eftersom de har varit där också. Om du är en tvångsmässig shoppare , kan du genom hjälpgruppsarbete få ett nytt perspektiv på din missbruk.

Tecken på shoppingmissbruk

Alla överdriver sig om och om igen, men mellan sex och sju procent av den amerikanska befolkningen tros ha en sann shoppingberoende . Störningen börjar vanligen i sena tonåren eller tidig vuxen ålder, och samverkar ofta med andra sjukdomar, inklusive humör och ångest, störningar i substansanvändning , ätstörningar, andra impulskontrollsjukdomar och personlighetsstörningar.

Om du undrar om du eller en älskas shopping är otrolig, börja med att fråga dig själv dessa frågor. Gör du:

Om svaret är ja mot de flesta av dessa frågor kan du få en tvångsmässig köporder.

Hur en självhjälpsgrupp kan hjälpa till

En självhjälpsgrupp för shoppingberoende kan hjälpa dig att:

Här tittar vi på de olika självhjälpsgrupperna för människor som griper med tvångsmässig köksstörning, liksom för deras familjer och vänner. Ta en titt och hitta en som passar dig, oavsett om du föredrar att gå med i en online supportgrupp eller komplettera det stöd du får på personliga möten med online-möten.

1 - Anonyma debitorer

Sjukförsäkring ändringar. Kredit: Boston Globe / Bidragsgivare / Getty Images

Debtors Anonym började först 1968 då en grupp återställande medlemmar från Anonyma alkoholister började diskutera sina ekonomiska problem. Idag har gruppen mer än 500 registrerade möten i mer än 15 länder över hela världen, där du kan dela dina kampar och hjälpa andra som övervinner överskridande. Enligt dess hemsida är "dess syfte tredubbelt: att sluta med osäker skuld, att dela erfarenheterna med nykomlingen och att nå ut till andra gäldenärer."

Mer

2 - Spenderar Anonym

Paul J. Richards / Personal / Getty Images

Spenders Anonym är en 12-stegs grupp baserad på principerna för alkoholisterna Anonymous; Det finns emellertid ingen organisatorisk anslutning mellan de två grupperna. Spenders Anonym strävar efter att hjälpa shoppingmissbrukare sluta spendera kompulsivt, ta ansvar för sina pengar och sprida meddelandet om återhämtning till andra tvångsmedlemmar. Det enda kravet på medlemskap är "en önskan om att sluta spendera tid, pengar, energi och vår egen själ utan all anledning", enligt dess hemsida.

Mer

3 - Online-resurser för kompulsiv shopping

En shoppare i en Makro-stormarknad eller hypermart, trycker på sin stora kundvagn. Kredit: Peter Charlesworth / Bidragsgivare / Getty Images

Det finns många online supportgrupper och resurser avsedda för tvångsmässiga shoppare, bland annat stoppa överhoppning. Grundades av April Lane Benson, Ph.D., en nationellt känd psykolog som specialiserar sig vid behandling av tvångsmässig köpsavstörning, erbjuder webbplatsen online-resurser för självhjälp.

Shopping Addiction Support Group är en online supportgrupp med nästan 30 000 medlemmar där du kan posta om vad du än har att göra med och få sympati och råd. En annan online supportgrupp är en registrerad Debtors Anonymous Group som heter SpendersDA.

> Källor:

> Müller A, Mitchell JE, de Zwaan M. Compulsive Buying. The American Journal on Addictions . Mars 2015; 24 (2): 132-137. doi: 10,1111 / ajad.12111.

> Spenderar Anonym. Uppdaterad januari 2014.