Min flickvän träffar mig när vi är fulla

Hur kan jag få henne att stanna?

Min flickvän och jag har träffat i nästan ett år. Hon är verkligen feisty, som är en del av vad jag tycker om henne, men om jag säger något som stör henne efter att vi har druckit, stansar hon mig. Och det är inte en lätt punch. Jag känner inte kan säga eller göra någonting när det händer, men jag känner att hon är missbrukande. Om min flickvän träffar mig när vi är fulla, hur kan jag få henne att sluta?

Det är ditt val

Även om situationen kanske inte känns i din kontroll kan du välja om du ska fortsätta relationen, och du kommer till sist att bli den som måste leva med vilket beslut du än gör.

Men riskerna med att stanna i ett våldsamt förhållande är mycket höga. De flesta kvinnor slår inte sina pojkvänner.

Du är inte ensam

Men det du upplever är missbrukande och är en form av intimt partnervåld. Många andra män, liksom kvinnor, går igenom samma kamp du är. Forskning över olika länder och kulturer har visat ett starkt förhållande mellan binge- dricks på våld mot intima partner, oavsett om de är gifta, sambo, dating eller tillfälliga möten och om partnerna är homosexuella eller raka.

Även om det här händer om du säger att din flickvän träffar dig när du säger något som stör henne, ska du inte skylla på vad som hände. Tyvärr finns det inget sätt att se till att hon slutar. Oavsett om du stannar i relationen eller inte, skulle en bra start vara att säga att våld inte är acceptabelt för dig

Anknytningen mellan dricks- och datingpartners våld

Binge- dricka är förknippat med att vara både förövaren och offer för våld mellan par.

Forskningen har dock visat att kvinnor, såväl som män, som träffar sina datingsamarbetare efter att ha druckit, har höga poäng på antisociala egenskaper och beteenden. Antisociala egenskaper innefattar brist på empati för andras känslor, en likgiltighet för att skada andra och bristande oro över att följa sociala regler och förväntningar.

Antisocial i detta sammanhang betyder inte nödvändigtvis att hon är blyg, ointresserad att ha vänner eller andra sociala förbindelser, eller att hon inte förstår och använder sociala nischer eller klär sig och presenterar sig bra. Många antisociala människor lägger stor ansträngning på att vara socialt acceptabla och likvärdiga. De kan ha många "vänner" och till och med beundrare och kan verka något större än livet.

Tyvärr är kvinnor med sådana antisociala egenskaper ofta ytligt charmiga, och män kan känna sig lockade till dem trots sin sunt förnuft. Du säger att hon är fet, och det är en del av det som lockar dig till henne, men vad är fejiness verkligen? Är hon konfronterande, vågad, hänsynslös eller chockerande; ger detta dig en känsla av spänning i ett annars vardagligt liv?

Våld, särskilt i kombination med alkohol eller andra droger, är inte ett säkert sätt att söka upp spänning. Och medan ditt förhållande kan vara ledigt från tråkiga ögonblick är du helt olycklig i detta oförutsägbara förhållande.

Alkohol är vanligtvis involverad i de mest allvarliga incidenterna för intimt partnervåld. Nivån av alkoholförgiftning snarare än bara alkoholbruk verkar skapa situationer där våld uppstår.

Så det är en bra idé att sätta en gräns för dig själv när du dricker med din flickvän.

Det bästa sättet att göra detta är att beräkna din alkoholnivå i blodet.

Läs blodalkoholsnivå och antal drinkar för män

Samtidigt som du kontrollerar din dricka minskar risken för att du i viss mån träffas igen, överväga om du vill ägna mer tid och energi till ett förhållande som har orsakat dig så mycket smärta och ångest.

Stoppar våldet

Ett sätt att stoppa våldet är att sluta relationen, men tänk på att sluta ett förhållande med en våldsam person ökar risken för våld mot dig.

Försök att inte skämma bort eller ångra henne i processen. Håll vänner och familj i närheten, och tveka inte att ringa 911 om hon dyker upp i hemmet eller jobbet efter att ha sagt till henne att relationen är över.

Om du bestämmer dig för att fortsätta med ditt förhållande, behöver du både hjälp för att våldet ska stanna och att bygga upp förtroendet i varandra. Du och din flickvän kan ha nytta av parrådgivning , för att undersöka hur ditt förhållande kulminerar i våld. Hon skulle också dra nytta av vissa stöd för ilskahantering, och du skulle båda troligen kunna dra nytta av alkoholrådgivning.

> Källor:

> Graham, K., Bernards, S., Munne, M.and Wilsnack, S. Olyckliga timmar: Alkohol och partner Aggression i Amerika (Vetenskaplig och teknisk publikation 631) Pan American Health Organization. 2009.

> Hines, D. och. Straus, M. "Binge Drinking and Violence Against Dating Partners: Mediating Effecten av Antisociala Egenskaper och Beteenden i ett Multinationellt perspektiv." Aggressiv beteende , vol 33 (5), 441-457. 2007.