Pinkys färgpsykologi

Hur får rosa dig att känna?

Färgpsykologi tyder på att olika färger kan påverka våra humör, känslor och till och med beteenden. Färgen rosa, till exempel, anses vara en lugnande färg i samband med vänlighet och femininitet.

Hur känns färgrosen du känner? Många människor associerar omedelbart färgen med alla saker feminin och flickaktigt. Det kan också komma ihåg romantik och helgdagar som Alla hjärtans dag.

Vissa nyanser av blekrosa beskrivs som avkopplande, medan mycket ljusa, livfulla nyanser kan vara stimulerande eller till och med förvärrande.

Pinkys färgpsykologi

Vad betyder färgen rosa?

Iowa Hawkeyes har famously ett rosa besökare lagrum på deras Kinnick Stadium.

Idén för det rosa garderobet var tänkt av Iowa-tränaren Hayden Fry, som hade utbildat sig i psykologi vid Baylor University och trodde att det all-rosa rummet skulle röra sig med motståndarnas lag.

Det är viktigt att komma ihåg att färgföreningar påverkas starkt av individuella erfarenheter och kulturella influenser. Människor som länkar färgen till trevliga minnen är mer benägna att hitta den till en trevlig och trevlig färg. De som associerar rosa med negativa erfarenheter eller människor kan utveckla obehagliga föreningar.

Hur får rosa dig att känna? Anser du rosa med vissa egenskaper eller situationer? Du kan upptäcka hur andra människor reagerar på färgrosen i några av följande svar som våra läsare har delat över åren.

Rosa är glatt

"Även om grön brukade vara min favoritfärg, har rosa det starkaste och djupaste känslomässiga inflytandet för mig. Färgen rosa till mig har en djupt glädjande känsla för det. Som att vara" hemma ". En välbekant vänlig plats djupt i allas hjärta där Det är ingen oro, du är aldrig ensam, du har allt i livet som du någonsin ville ha. Du är älskad och accepterad av alla. Du känns som om du aldrig blir gammal. Den som du har missat eller förlorat i livet, du är kunna träffas igen och glädja sig.

Du känner en med universum och du vet att denna speciella plats alltid kommer att finnas. "- Marcy7268

Rosa är kreativ

"Jag bär inte rosa men jag är dragad till den för min studie där jag inte behöver kompromissa med min man. Det är en lycklig färg och det får mig att känna mig kreativ. För första gången i mitt liv jag dekorera med rosa , skrikrosa." - bluebird

Rosa är feminin och livlig

"Feminin, attraktiv, vibrerande. Kärleksrosa läppstift, kläder eller toppar slitna i motsats till svart. Ljusrosa eller blekare, oavsett vilken ålder som helst, får mig att känna mig flirtig, smart och kan uppnå det jag behöver den dagen. med "socker och krydda och allt gott". Blommor, romantiska gester och vänlighet.

- Jill Cleggett

Rosa är barnslig

"Kanske är min åsikt" barn TV-bias ", men det sysslar verkligen med att representera varje liten tjej på planeten (enligt tv), vilket har en mycket djupgående effekt på barnen. Det skulle också förklara varför varje leksak, docka eller klänning min lillasyster har is..guess vad? ROS! Det är nästan som små flickor är det "om du inte älskar rosa du inte riktigt en tjej". Du kan märka detta på skolor Mycket lätt. Och tvärtom, små pojkar hatar rosa. " - nemo

Rosa är uppfriskande

"Rosa får mig att tänka på vårblommor och allt nytt och nytt. Det verkar som en riktigt inspirerande färg. Om jag kunde skulle jag måla mitt rum all rosa så att jag alltid kunde känna den känslan av inspiration och förnyelse." - Gemma

Rosa är euforisk

"Jag älskar absolut rosa, speciellt heta djärva färger med rosa." Hot pink är en livlig och glad. Jag tror att den rosa rosenkroppen förkroppsligar vem jag försöker vara som person: full av liv och karaktär. Jag gravtade inte riktigt mot denna färg tills mina sena tonåringar, som jag ursprungligen var en älskare av rött. Men rött kommer över som hård och alltför djärv, medan rosa kommer över så mild och feminin. Jag får inte fel, jag tror att rött kan vara väldigt smickrande, men det passar bara inte mig. En annan anledning till att jag älskar rosa är det mångsidighet. Mer dämpade pinks representerar ungdom och oskuld medan höga former av rosa elude sexiness och djärvhet. Varje gång jag stöter på någonting i min favorit rosa nyans kan jag Det hjälper inte att stoppa och beundra det är inneboende skönhet. Rosa är min eufori. " - DrEbz

Tillbaka till Color Psychology