8 Adult Coloring Books för att minska social ångest

Användningen av vuxna färgböcker har blivit populär som en form av avslappning, meditation och stressavlastning . Personer med ångest kan finna det bra att använda dessa färgböcker för att främja mindfulness i deras dagliga liv. Initial forskning om detta ämne indikerar att färgmönster som mandalas kan leda till åtminstone kortsiktig minskning av ångest.

Nedan finns åtta färgböcker som kan vara till hjälp för personer med social ångestsyndrom (SAD), tillsammans med tips om hur man bestämmer vilken bok som passar bäst för dig som individ.

1 - Mindfulness Coloring Book: Anti-Stress Art Therapy för upptagna personer (2015)

Mindfulness Coloring Book. Courtesy av Amazon

"Mindfulness Coloring Book", författad av Emma Farrarons och publicerad av Boxtree Ltd., är en liten 5 x 7 tums bok med 100 sidor mönster som innehåller blommor, geometriska former, djur, fjärilar etc. Sidorna skrivs ut på båda sidorna och tillbaka på tungvikt papper.

Bäst användning för social ångestsyndrom: Håll den här boken i din väska eller portfölj för tillfället när du befinner dig övervunnen av ångest, till exempel när du kör på kollektivtrafik eller efter att du har slutat äta lunch på jobbet eller i skolan.

Mer

2 - Kreativ terapi: En anti-stress färgbok (2015)

Kreativ terapi: En anti-stress färgbok. Courtesy av Amazon

En del av en bästsäljande färgboksserie, "Creative Therapy: An Anti-Stress Coloring Book", författad av Hannah Davies, Richard Merritt och Jo Taylor och publicerad av Running Press är en 128-sidig inbunden färgbok med bilder skrivna på båda sidor av sidan.

Bästa användningen för social ångestsyndrom: Den här boken innehåller invecklade mönster och skulle bäst användas vid tillfällen när du känner att du behöver lugna dig efter en stressig händelse. Att färga de fina detaljerna i mönstren kan vara en form av meditation som hjälper dig att slappna av.

Mer

3 - färgterapi: en anti-stress färgbok (2015)

Färgterapi: En anti-stressfärgbok. Courtesy av Amazon

Också publicerad av Running Press, "Color Therapy: En Anti-Stress Coloring Book", författad av Cindy Wilde, Laura-Kate Chapman och Richard Merritt, innehåller 128 sidor uppdelade i sektioner baserade på regnbågen, vilket ger dig färgförslag till ditt arbete. Denna bok ger dig också chansen att lägga till egna klotter eftersom inte varje ritning är detaljerad.

Bästa användningen för social ångestsyndrom: Den här boken är satsning lämpad för tillfällen när du känner behovet av ett kreativt utlopp för att lägga undan din sociala ångest i några minuter eller några timmar.

Mer

4 - Creative Coloring Inspirations: Art Activity Pages för att koppla av och njuta! (2014)

Creative Coloring Inspirations: Art Activity Pages för att koppla av och njuta !. Courtesy av Amazon

Publicerad av Design Originals och författare av Valentina Harper, "Creative Coloring Inspirations: Art Activity Pages för att koppla av och njuta!" är en 72-sidig färgbok som främjar hopp och uppmuntran. Boken innehåller 30 aktiviteter som kombinerar upplyftande citat och meddelanden med mönster.

Alla sidor i den här boken skrivs ut endast på ena sidan och förperforeras så att du kan ta bort och visa. Bilderna är mindre detaljerade än några andra färgböcker, så att du kan slutföra en aktivitet i ett sittande. Sidor är också färgvänliga, så att du kan använda en mängd olika medier för att färga bilderna.

Bäst användning för social ångestsyndrom: Välj den här boken om du är motiverad av upplyftande citat eller om du vill visa ditt konstverk (eller använd det för att notkort ska skicka till nya vänner).

Mer

5 - Färg mig Glad: 100 färgmallar som gör att du ler (2014)

Color Me Happy: 100 färgmallar som gör att du ler. Courtesy av Amazon

"Color Me Happy: 100 färgmallar som gör dig smil", författad av konstterapeut Lacy Mucklow och artist Angela Porter och publicerad av Race Point Publishing, är en stor 208-sida med över 100 färgmallar. Boken är organiserad i temakapitel med bilder som skrivs ut på ena sidan av sidan. Mönstren i den här boken är inte lika invecklade som vissa andra möjliggör snabbare avslutning.

Bästa användningen för social ångestsyndrom: Bilderna i den här boken är roliga och inte alltför strukturerade, så det är bäst för dem som föredrar ett lättsinnigt angreppssätt medan de är socialt oroliga.

Mer

6 - Lugn färgbok

Lugn färgbok: Härliga bilder som lugnar dina bekymmer. Courtesy av Amazon

Skriven av Patience Coster och publicerad av Chartwell Books, "The Calm Coloring Book" är en 128 sidig bok fylld med bilder av fåglar, löv, fisk, blommor, fjärilar och landskap. Bilder i bokomfånget från realistiska till nyckfulla.

Bästa användning för social ångestsyndrom: Naturälskare med social ångest kan njuta av den här boken mest.

Mer

7 - Adult Coloring Book: Stresslindrande mönster

Stresslindrande mönster. Courtesy av Amazon

"Stress Relieving Patterns", författad av Cherina Kohey och publicerad av CreateSpace, innehåller 32 detaljerade mönster över 66 sidor som sträcker sig i komplexitet från nybörjare till expert.

Bäst användning för social ångestsyndrom: Köp den här boken som en present till någon du vet som har social ångest för att hjälpa den personen att minska den dagliga stressen.

Mer

8 - Adult Coloring Book: Deep Relaxation: Mallar för meditation och lugnande

Djupavkoppling. Courtesy av Amazon

"Deep Relaxation", som också publicerats av CreateSpace och författad av Cherina Kohey, erbjuder 62 sidor av bilder till färg inklusive några som är barnvänliga.

Bästa användning för social ångestsyndrom: Köp den här boken för ett barn eller tonåring som lider av social ångestsyndrom för att uppmuntra uppmärksamhet och avslappning.

Slutsatser

Vuxna färgböcker är inte den enda formen av konstproduktion som kan hjälpa till med ångest. Fritt formmålning och lera modellering har också visat sig leda till kortvarig ångestminskning. Om färgböcker inte är din sak, försök målning, keramik eller andra konstnärliga sysslor som uppmuntrar till stressavlastning.

Om social ångest väsentligt stör din dagliga funktion och du inte har fått diagnos eller behandling, är det viktigt att du talar med din läkare. Medan självhjälpsmetoder som färgläggning av böcker, meditation och motion kan bidra till att minska ångest, är behandlingar med starkt bevisbaserat bas som kognitiv beteendeterapi (CBT) eller medicinering sannolikt en signifikant skillnad i dina symtom.

> Källor:

> Sandmire DA, Rankin NE, Gorham SR, et al. Psykologiska och autonoma effekter av konsttillverkning i högskolestudenter. Ångestresshantering. 2016; 29 (5): 561-569. doi: 10,1080 / 10615806.2015.1076798.

Mer