Topp avslappnande tekniker för effektiv stresshantering

Effektiva tekniker för avkoppling

En väl avrundad stresshanteringsplan består av tekniker för avslappnande och långsiktiga stresshanteringsvanor som kan bidra till att minska stress och öka motståndskraft mot stress . Följande är tre tekniker som effektivt kan hjälpa dig att återvända din kropp från ett stressat tillstånd till en avslappnad. Bättre, med övning, kan dessa kraftstödsspänningssätt tekniker leda till motståndskraft mot stress också! Prova åtminstone en av dessa stressavlastare idag och se hur snabbt du kan nå en avslappnadstillstånd.

1 - Andningsövningar

Andningsövningar är en av de enklaste och mest effektiva avkopplingstekniker som finns tillgängliga. PhotoAlto / Sigrid Olsson / PhotoAlto Agency RF Collections / Getty Images

Stressrelaterad andning är en snabb väg att slappna av i kroppen, som kan röra dig ur stress och lämna dig med ett mer avslappnat sinne också. Att lära sig rätt sätt att andas kanske inte låter nödvändigt - vi alla tänder hela tiden hela tiden, eller hur?

Medan vi alla vet hur man andas, andas vi annorlunda när vi upplever stress och kroppens stressrespons har utlösts. Denna typ av andning kan förbereda oss för en fysisk konfrontation, men kan vara mindre hälsosam för oss på lång sikt, speciellt om detta blir vårt vanliga sätt att andas. När vi stressas kan vi uppvisa låg andning, kan andas från ett trångt bröst i stället för från membranet, kan inte fylla våra lungor fullt med luft och kanske inte inser hur spänd vi är tills vi arbetar med att koppla av kroppen genom andan.

Att lära sig följande andningsövningar kan hjälpa dig att snabbt och omedelbart vända kroppens stressrespons när som helst och var som helst. När du är mer avslappnad kan du fatta beslut från en lugnare, mer centrerad plats och må bättre i ditt liv. Med träning kan du nå denna plats snabbare och automatiskt.

Mer

2 - Meditationstekniker för avkoppling

Meditation är en mycket effektiv resväg till avkoppling. Ju mer du övar, desto bättre fungerar det. PeopleImages.com/DigitalVision/Getty Images

Meditation kan slappna av i kroppen och sinnet på relativt kort tid. Förutom att lugna kroppens fysiologi och hjälpa sinnet att avlägsna sitt grepp om stressframkallande tankar inom några minuter från början, ger meditation långsiktiga fördelar för dem som övar regelbundet. (Läs om fördelarna med meditation .)

När det gäller meditation kan korta sessioner fungera bra, och det finns en mängd olika meditationstekniker att välja mellan. Men för de största vinsterna är det viktigt att träna regelbundet. Fem eller tio minuter varje dag är effektivare än en timme en gång i veckan. Att hitta en meditationsstil som fungerar bra för dig och klarar det kan därför vara din bästa insats för att koppla av din kropp och själ.

Mer

3 - Yoga tekniker för avkoppling

Yoga, praktiserad hemma, i en klass eller i naturen, är ett mycket effektivt sätt att slappna av och hålla sig frisk. Izabela Habur / Vetta / Getty Images

Yoga är populär av många anledningar, och dess egenskaper som en avkopplande ritual är huvud bland dem. Yoga kombinerar meditation , andning övningar fysisk träning och sträckning, effektivt avslappnande kroppen såväl som sinnet, precis som meditation kan. På grund av de många stressrelieversna som är involverade i yoga har det blivit en av de mest populära stressavlastningsstrategierna som används idag, eftersom det ger många fördelar och attacker på mer än en front.

Att komma igång med yoga behöver inte vara svårt. Det finns många klasser tillgängliga i de flesta samhällen, med böcker och DVD-skivor tillgängliga för dem som föredrar att göra yoga hemma. Mer än en passande kram är yoga en avkopplande vana som lever upp till hype.

Mer

4 - Läs mer!

Få mer information om stresshantering från Elizabeth Scott på stress.about.com. Hero Images / Hero Images / Getty Images

Stresshantering fungerar bäst om det innehåller en kombination av kortvariga stressavlastare, långsiktiga motståndskraft-främjande vanor och andra saker som attitydskift, relationer och kunskap om stressens grunder.

Mer