Hur mycket alkohol finns i en vanlig dryck eller enhet?

Vad är en vanlig servering?

Om du överväger att kontrollera eller moderera ditt drickande eller om du har läst eller hört talas om alkoholens påstådda hälsofördelar och tänker på att inkorporera alkohol i din vanliga kost, är det till hjälp att förstå hur mycket alkohol du borde vara och konsumerar .

Det enda sättet att veta ditt alkoholintag är att räkna ut hur mycket alkohol som finns i drycker du dricker.

I ett försök att göra det enklare har flera länder infört begreppet "standard" dryck eller "alkoholenhet". En vanlig dryck är en typisk servering av en vanligt konsumerad dryck, som innehåller en viss mängd alkohol.

Användning av standarddrycker eller enheter är avsett att ge en gemensam förståelse för vad vi menar med "dryck", så till exempel kan en läkare råda dig att inte ha mer än ett visst antal drinkar per dag eller per vecka . Svårigheter uppstår emellertid som ett resultat av olika länder som definierar drycker med mycket varierande mängder alkohol och som ett resultat av mycket olika styrkor av drycker. Vissa öl är till exempel två eller tre gånger så starka som andra.

Variation mellan länder

Mängden alkohol i en vanlig dryck eller enhet varierar beroende på olika länder. Det här är något du bör vara medveten om om du reser, speciellt om din läkare har begränsat antalet drycker du borde konsumera.

Det finns två källor till information om standarddrycker: de som anges av regeringarna, och de som används i forskningsstudier om alkoholanvändning. Helst bör de vara desamma, men titta på variationen i alkoholinnehållet i standarddrycker i vissa länder som har publicerat forskning om dricksvatten:

En del av orsaken till den stora variationen är baserad på kulturella faktorer - standarddrycker återspeglar vad som anses vara normalt eller typiskt i det landet.

Variation mellan drycker

Mängden alkoholhaltig dryck varierar också avsevärt, beroende på dryckets typ och styrka. Ibland kan du ta reda på styrkan på drycken genom att titta på etiketten, men dryckesproducenter behöver inte alltid inkludera alkoholinnehållet. Etiketter kan också vara förvirrande, eftersom alkoholinnehållet ibland visas i vikt och ibland i volymvikt verkar mindre än volymen eftersom alkohol är lättare än vatten (alkoholens vikt är 0,8 av volymen).

Här är en uppfattning om intervallet av alkoholinnehåll (i volym) i olika drycker:

Variation mellan glasögon

Viktigast av allt bör du veta hur mycket ditt hemdryckglas egentligen innehåller och utbilda dig själv om att uppskatta hur mycket olika storlekar och former av glasögon innehåller.

I allmänhet är ju smalare glaset, desto mindre innehåller det, desto bredare skålen, särskilt i botten, desto mer innehåller den. Det här låter som att det är uppenbart, men ett litet experiment med olika former och storlekar av glasögon och en mätkanna kan överraska dig.

Faktum är att forskning har visat att vi är fattiga på att uppskatta hur mycket vi häller, särskilt med vin och spritdrycker. Tillväxten i popularitet och reklam för färdiga drycker som innehåller höga alkoholhalter i fruktsocker, sodavatten eller "alcopops" är ett särskilt problem. Förutom att marknadsförs till yngre drinkare, visar det faktum att de ser ut och smakar som en läskedricka ännu större sannolikhet för att du kommer att underskatta den faktiska mängd alkohol du har konsumerat.

Att Err är mänskligt ... speciellt med alkohol

Förmodligen är den största faktorn att missbedömma mängden alkohol i dina hushållshushåll det som är ett mänskligt fel. Om du gillar alkoholens smak och effekter och låt oss möta det, gör de flesta drinkare säkert du själv att dina "vanliga" drycker är mindre än de faktiskt är. Dessutom strävar du efter att vara en generös värd, du vill inte slösa bort gott vin, så du slutar flaskan, och du kan överväga att restaurangen, baren eller pubservicen är stingy - vissa människor känner en vanlig dryck är lite mer än ett smutsigt glas.

Grunden är att om du bryr dig om din hälsa , om du vill behålla din värdighet och om du verkligen inte vill bli beroende av alkohol, kommer du att begränsa ditt intag extremt noggrant. Oförmågan att sluta dricka när du har börjat och förnekat kring användningsalkoholen är centrala egenskaper för alkoholberoende. Styrning av din dricka är något som du och du ensam måste ta ansvar för.

källor:

> Kerr, W., Greenfield, T., Tujague, J., Brown, S. "En dryck är en drink? Variation i mängden alkohol som finns i öl-, vin- och spritdrycker i en amerikansk metodologisk prov." Alkoholism: Klinisk och experimentell forskning 29: 2015-2021. 3 maj 2006. Tillträde 19 april 2009.

> Montclair State University Counseling and Psychological Services (CAPS) "Hur mycket alkohol finns i min drink?" Åtkomst 19 april 2009.

> Nachel, M. "Alkoholinnehåll i kommersiellt öl: Hur mycket alkohol innehåller öl och hur mäts det?" 12 feb 2009. Åtkomst 19 april 2009.

> NIAAA "Vad är en" standard "drink?" National Institute of Health. Åtkomst 19 april 2009.

> Turner, C. "Hur mycket alkohol finns i en" standarddryck "? En analys av 125 studier." British Journal of Addiction 85: 1171-1175. 1990.