Hur man får organiserad för att hantera stress

Vill du ha ett hemligt vapen för att lindra stress ? Komma igång. Att satsa på att organisera sig, särskilt om denna organisation sträcker sig till flera områden i ditt liv, kan bidra till att minska stressnivåerna på lång sikt genom att kräva mindre lastminskning i olika vardagssituationer. Det kan också känna sig bemyndigande, så att du upplever nya situationer som "spännande" snarare än "stressfulla", vilket kan minimera styrkan och varaktigheten av ditt stressrespons eller hålla det från att bli utlöst i första hand.

Att organisera sig är dock svårare än det som ursprungligen låter. Till exempel, hur organiserad måste du vara? När vet du när du är tillräckligt organiserad? (Måste dina kläder hängas enligt färg eller alfabetiskt? Ska varje minut planeras och redovisas i en kalender någonstans?) Och vilka är de viktigaste områdena för att organisera sig?

Följande tips för att bli organiserade täcker hur organiserade att vara, vilka områden har de största fördelarna och hur man kommer igång:

Organisera ditt hus

Ett rörigt hem kan subtilt tömma dig av energi; så mycket är ganska allmänt känt. Det finns dock också andra dolda kostnader för störning . (Clutter kan tömma din ekonomi och schemalägga också.) Därför är det viktigt att organisera ditt hem. Medan du inte behöver ha dina böcker alfabetiserad eller dina skor uppställda enligt det datum du köpte dem är det viktigt att ha allt på plats och att den platsen är något som är meningsfullt.

Här är några tips för att upprätthålla ett organiserat hem .

Organisera din tid

Finner du dig ständigt rusande? Hanterar ditt sinne allt du behöver göra? Och har du problem med att komma ihåg allt? Om så är fallet vet du redan att det är ganska stressigt att leva så här, eller hur? Att organisera sig med din tid kan få stor inverkan på ditt liv: Din att göra lista kan alla bli färdiga, och det kan sluta uppta dina tankar.

För att få ditt schema organiserade, kom ihåg några viktiga saker. Först, överboka inte dig själv. Planera bara så många aktiviteter som du har tid för. Också vara medveten om vad du behöver få gjort och när - på annat sätt än att hålla allt i ditt huvud. (Jag rekommenderar David Allens saker att komma tillvägagångssätt för en sammanhängande tidshanteringsplan.) Slutligen schemalägga ibland driftstopp. Om du alltid kör, kör, kör, kan du vara mindre effektiv övergripande eftersom du är trött på all körning. Schemalägg i lite stillestånd, och du kan verkligen fokusera resten av tiden.

Var proaktiv

Ja, du kan överväga att vara proaktiv med dina problem att vara en del av att organisera sig, eftersom det är en tendens att vara organiserad med ditt angreppssätt, vilket kan vara ganska bemyndigande. Det är viktigt att märka och eliminera mönster av stressorer så att ditt stressrespons inte ständigt utlöses. Om du till exempel har problem med dina barn, måste du inte bara möta varje situation som det hände för första gången. försök att märka beteenden och betrakta dessa mönster, så de kommer inte fortsätta att hända. (Jag gillar att kalla det "bli organiserad med disciplin.") Om du befinner dig ständigt stressad i trafiken, försök att ange varför och ta itu med dessa problem.

(Denna artikel om raseri har några tips på detta område.)

Du kan organiseras i ditt liv på många sätt. Det här är tre av de viktigaste. Ge dem ett försök, och börja känna mindre stressad idag.