Tips för förbättrad kommunikation med ditt ADHD-barn

Enkla metoder för att hjälpa ditt barn att sakta ner och vara uppmärksamma

Föräldraskap ett ADHD barn kan presentera några utmaningar. Många föräldrar uttrycker frustrationer över att helt enkelt få sitt barn att sakta ner, uppmärksamma och följa anvisningar.

Kirk Martin är verkställande direktör för Celebrate! ADHD, en pedagogisk organisation som tillhandahåller utbildning för lärare, föräldrar och barn som drabbats av ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Sensory Integration, Oppositional Defiance, ångestsyndrom, OCD och andra lärande eller känslomässiga funktionshinder.

"Det är viktigt att förstå att barn med ADHD har mycket upptagna sinnen", säger Martin. "Tänk på ditt barns hjärna som en stad med gator som bär information, impulser, sensorisk inmatning, lärares föreläsningar och dina riktningar. Men i deras stad fungerar trafikljusen inte, vilket skapar gridlock och kaos. "

Effektiv kommunikation

Martin säger att det är viktigt att vi kommunicerar mer effektivt med våra barn. Han rekommenderar att föräldrar och lärare gör följande:

"Använd intressanta tidsgränser och gör det till en utmaning. Att säga att vi lämnar om 5 minuter är meningslöst, förklarar Martin. I stället fråga ditt barn, "Tror du att vi kan göra en rekord genom att plocka upp alla våra Legos på 3 ½ minuter?"

Dessutom uppmuntrar Martin föräldrar att tala mjukt och viska ibland. "Det hjälper ditt barn att lära sig att lyssna mer uppmärksamt." Han varnar också förälder att inte falla i fällan att kräva ett barn för att upprätthålla ögonkontakt. "Låt ditt barn leka med något i hans händer (till exempel texturerat objekt) eller flytta medan du talar.

Det kommer faktiskt att öka uppmärksamhet och behållning ", förklarar Martin.

Ibland pratar vi tills vi är blåa i ansiktet och barn lyssnar helt enkelt inte. De ställer oss i stället. Martin säger att vuxna kan använda visuella och auditiva påminnelser för att hålla ett barn på uppgift. "Vi lär föräldrar hur man använder färgkort (gul för långsam, röd till stopp, grön för go) och timers att även hjälpa barn att stänga av sina videospel utan att bli frågad."

Den drålade Temper Tantrum

Många föräldrar är osäkra hur man hanterar det fruktade humöret som kan uppstå när ett barn blir extremt frustrerad. Martin uppmuntrar föräldrar att titta på tantrums som ett tillfälle att bevisa sin personliga integritet. "Ju tidigare du visar ditt barn att deras tantrum inte kan kontrollera dig, desto fort kommer de att sluta kasta dem."

"Barn med ADHD har stort kaos inuti, så de behöver ordning och struktur på utsidan", förklarar Martin. "Det mest effektiva sättet att lugna ett emotionellt barn är att vi ska vara lugna. När ditt barn har en smältning, måste du vara den lugna sten i sitt liv. Oavsett hur mycket deras värld spinner ur kontrollen, måste du visa dem att du som vuxen i sitt liv har kontroll och att allt är okej.

Och de måste känna igen att du är så känslomässigt stark att även deras vildaste tantrum inte kan röra dig. "

Martin förklarar att när vi ger in eller försöker muta våra barn lär de sig att de inte kan räkna med oss. De lär oss att vi kan manipuleras eller generad av skrik och gråt. Detta medför ännu mer osäkerhet och instabilitet.

"Så när ditt barn förlorar det, försök först att styra dig och vara lugn. Eftersom ditt barn har blivit känslomässigt är han irrationell. Och det är omöjligt att resonera med en irrationell person. "Martin rådfrågar föräldrar att dra barnet i lugn.

"Sätt dig ner och börja färga med kritor, läs en tidning, vattna dina växter, laga mat. Bjud in honom i din lugn. Detta kommer att förstöra honom först eftersom han är van att se dig bli upprörd. Vad du kommunicerar med är dock (1) Dina handlingar kan inte styra eller manipulera mig och (2) Oavsett hur mycket du kan känna, jag är en sten du kan lita på. "

Föräldrar kan sedan lugnt låta sitt barn veta att de är tillgängliga när skrik och skådespelare slutar. Martin ger ett exempel på vad en förälder kan säga: "När du är redo att prata, är jag alla öron. Men jag kan inte höra vad du skriker på mig och din tantrum kommer inte att få vad du vill ha. "

Klicka på Tips för att behålla ett skrikfritt hem för att lära dig mer.

Ytterligare läsning:

Positiva föräldraskapsstrategier

Att hjälpa ditt ADHD-barn utveckla positiva peerrelationer

Toppprinciper för ADHD-hantering

Bokrecension: ADHD - Bor utan bromsar

Källa:

> Kirk Martin. "Re: Begäran om Expert Quotes." E-post till Keath Low. 01 feb 08