Vad är AP Psychology?

Så här registrerar du och ämnen som omfattas

Advanced Placement Psychology, eller AP Psychology, är en kurs som erbjuds av College Board som tillåter gymnasieelever att tjäna högskolepoäng för en introduktionsnivå psykologi kurs. Det är emellertid viktigt för studenterna att inse att det bara är att ta kursen inte leder till att dessa krediter uppnås. För att erhålla krediter måste studenten godkänna AP Psychology-examen med ett betyg på 3 eller bättre.

Det är också viktigt att notera att poängen accepterad av olika högskolor och universitet kan variera.

Vem ska ta det

AP Psykologi är ett bra val för studenter som är intresserade av att få högskolepoäng i gymnasiet. Inledande psykologi klasser är ofta en del av kärnklassen krav på många högskolor och universitet, så att ta AP Psychology är ett bra sätt att få ett hopp på din högskoleutbildning.

Studenter som är intresserade av psykologi eller annan samhällsvetenskap kan också dra nytta av att ta kursen . På många högskolor är AP Psychology-kursen den enda psykologi klassen erbjuds, så det är ett bra sätt för gymnasieelever att få en introduktion till ämnet.

AP Psykologi kurser undervisas på högskolenivå, så studenterna bör vara beredda att arbeta hårt för att lära sig informationen och uppfylla kraven.

Hur man registrerar sig

För att anmäla dig till AP Psychology-kursen måste du kolla på gymnasiet för att lära dig mer om specifika krav.

Vissa skolor kräver att eleverna har genomfört förutsättningar, medan andra tillåter någon elev att anmäla sig.

Vem lär det

Högskolestyrelsen konstaterar att "högkvalificerade gymnasieskolelärare" undervisar AP-klasser och använder kursbeskrivningarna som guider. Lärare ges möjlighet att presentera materialet på egen väg.

Ämnen som omfattas

Några av de ämnen som omfattas av AP Psychology-kursen och examen är:

Tentan

Kom ihåg att du bara tar AP Psychology-kursen inte räcker för att tjäna högskolepoäng. Studenterna måste också godkänna AP Psychology examen . Testet består av 100 multipelvalsfrågor, som räknas för 66,6% av din poäng och två fritt svar, vilket motsvarar 33,3% av poängen. Du har 70 minuter att slutföra flervalssektionen och 50 minuter för fritt svar. Du kan hitta provtest på högskolans styrelsewebbplats.

Andra tillgängliga AP-klasser

Med mer än 30 andra AP-lektioner tillgängliga kan gymnasieskolan tjäna högskolepoäng i följande ämnen:

källor:

Högskolan AP. "Kursbeskrivning för psykologi". (2014)

Högskolan: AP Central. "Kursbeskrivningar." (2016)