Vad är de bästa jobben för ADHD?

Alla är unika - med unika drag, personligheter, styrkor, svagheter, intressen. Detta gäller också för dem med ADD / ADHD.

Du kan vara den typ av person som trivs i en miljö som är full av kreativitet och snabbt, eller du kan göra det bättre i en tyst, strukturerad, förutsägbar inställning. Tricket är att hitta en karriär som spelar för dina styrkor, färdigheter och intressen, och minimerar dina svagheter.

Utvärdera nya jobbutsikter

Ditt jobb ska vara stimulerande och roligt. Det borde vara en som håller din uppmärksamhet. Ett tråkigt jobb som känns som förvirrande kommer bara att öka dina ADHD-symtom .

Vad har du funnit vara den svåraste aspekten av ditt jobb? På vilka områden tenderar du att kämpa mest? Kan du göra boende i ditt nuvarande jobb som kan bidra till att dagarna blir mer framgångsrika?

Skulle genomförandet av någon av dessa strategier hjälpa din nuvarande situation?

Coaches, rådgivare och böcker

Många har upplevt framgång med en ADHD-tränare. Tränaren kan hjälpa dig att hitta lösningar på utmaningar som du upplever på jobbet , liksom andra områden i ditt liv som kan påverkas av din ADD.

En annan idé är att ansluta till en karriärrådgivare som har erfarenhet av ADHD. Om du vill förändra din karriär kan rådgivaren hjälpa dig att identifiera dina områden med styrkor / svagheter och intressen / ogillar och hjälper dig att hitta en bra karriärmatch.

Många har hittat boken, Vilken färg är din fallskärm: En praktisk handbok för jobbjägare och karriärväxlare är en bra resurs.

Slutgiltiga tankar

Var noga med att ge lite tid för att din medicin ska justeras. Det kan hända att du ser några positiva förändringar när du bestämmer dig för den lämpligaste dosen.