Hur ADHD kommer mellan dig och din romantiska partner

Relationer och vuxen ADD

Alla relationer presenterar utmaningar vid någon tidpunkt. ADD / ADHD kan säkert ha en unik inverkan inom relationerna. Kate Kelly, grundare av ADDed Dimensions Coaching och författare till You Mean, jag är inte lat, dum eller galen ?! och ADDed Dimension , noterar att ADHD påverkar alla områden i livet, inklusive intima relationer.

Kelly identifierar fyra stora svårighetsområden.

Någon av dessa kan komma mellan dig och din partner - men när du är medveten om utmaningarna kan du börja ta itu med dem. Låter några (eller alla) av dessa problem bekant?

Svårighet att vara närvarande och hålla sig närvarande

"Kanske är det största problemet ADHD-partnern som verkar vara här idag och borta imorgon", förklarar Kelly. " ADHD symtom är oregelbundna. Den person med ADHD kan vara extremt distraherbar på morgonen, till exempel, och relativt fokuserad en timme eller två senare. Detta kan vara mycket svårt för en partner. Deras älskade älskar och förbinder sig med dem i ett ögonblick, och gått "någon annanstans" i nästa. Det verkar inte finnas någon rim eller orsak till kopplingarna. "

Touchy Touchability

Kelly konstaterar att många personer med ADHD också har problem med sensorisk integration . "Kort sagt innebär det att de mekanismer som filtrerar sensorisk ingång är felaktiga. Ljus kan vara för ljusa, låter för högt och beröring kan känna sig irriterande eller irriterande, förklarar Kelly.

"Som du kan tänka dig kan detta skapa problem mellan partner när ADHD-personen motstår att bli rörd."

Glömma saker

ADHD påverkar minnet. Kelly erkänner att processen med att komma ihåg är ganska komplicerat, men identifierar huvudproblemet med ADHD och minne - att få saker att komma ihåg i minnesbankerna i första hand.

"Den första fasen av minnet är att delta i den information som ska komma ihåg," säger Kelly. "Om din uppmärksamhet är svag kan den informationen aldrig göra det i hjärnan."

En kort säkring

Det är inte ovanligt för dem med ADHD att få ett snabbt humör . "Många människor med ADHD har en kort säkring," förklarar Kelly. "Deras humör aktiveras snabbt och enkelt. Partnern hos personen med ADHD är ofta förvirrad, eftersom den arga utbrottet verkar komma ur ingenstans. "

Källa:

Kate Kelly, MSN, ACT. "Re: Begäran om Expert Quotes." E-post till Keath Low. 25 jan 08

Relaterad läsning: