Förbättra relationer genom att minska verbala impulser

Vidta åtgärder för att förbättra verbala interaktioner

Positiva kontakter och relationer med andra är så viktiga i våra liv. För en individ med ADHD är det emellertid många utmaningar som ger vägen för givande relationer. Upprepade misslyckanden i vänskap, dating och intima relationer kan ta en vägtull, vilket gör att en person kan dra sig tillbaka och isolera sig själv. Ett område som kan vara särskilt svårt regerar i impulsiva svar.

Om du brukar säga saker utan att tänka kan du lätt säga något ont. Föreställ dig hur en annan person kommer att känna om du impulsivt slår ut att din väns eller partners byxor gör att hon ser fett ut, till exempel. Även om du kanske är ärlig, kommer det du säger att få en annan person att känna sig sårad och arg. Om du pratar för mycket och monopoliserar konversationer, tar för lång tid för att komma till din punkt, eller avbryta och avbryta andra, kan du snabbt hitta personer som undviker interaktioner med dig. Att bli mer medveten om andras känslor och behov kan gå långt i att förbättra dina sociala kontakter.

Förbättra verbala interaktioner

  1. Få hjälp av en vän och / eller din partner att påpeka de tider du säger saker utan att tänka på. Vissa människor inser det efter det faktum, men om du kan börja bli mer medveten om dessa slip-ups som de uppstår, är det lättare att göra ändringar.
  2. Alla känner sig känsliga för kritik , särskilt om du ofta fått negativ feedback. Prata med din vän om hur han eller hon kan ge dig feedback som inte känns kritisk. Inse dig själv att detta är ett område du vill göra förbättringar i, så återkoppling blir nödvändig. Be din vän / partner att vara säker på att påpeka när du interagerar på ett positivt sätt också.
  1. Stoppa och tänk, ta ett djupt andetag och samla dina tankar så att du vet vad du ska säga innan du talar. Tänk på hur dina ord kommer att uppfattas av andra. Medvetet tänka på att utforma dina ord på ett sätt som kommer att vara användbart och informativt.
  2. Prata över strategier med din vän. En enkel strategi som kan vara till hjälp är att hålla en liten pappersduk med dig för att avmarkera saker du vill säga. Om en annan person pratar och du börjar känna trängseln att avbryta, istället för att blurting vad du tänker ut, skriv ner tanken istället. Låt din vän veta att du ska använda den här strategin, så hon känner inte som om du ignorerar henne som du skriver. Stryk ner dina tankar mycket snabbt så att du kan komma tillbaka för att fokusera på din uppmärksamhet och engagera dig i ögonkontakt med den som talar.
  1. Det är okej att låta andra veta att du kan vara lite ordig ibland och kan få problem med att komma till din konversations punkt. Fråga dem att hjälpa dig genom att ge dig ett tecken eller på ett rättvist sätt avbryta och omdirigera dig för att försöka komma tillbaka till den punkt du ville göra.
  2. Att erkänna sociala signaler kan vara mycket svårt för en person med ADHD. Låt din vän / partner veta att det här är ett problem för dig, och be om hjälp för att tolka signaler. Bevisligt arbeta med att bli mer uppmärksam på röstton, ansiktsuttryck och kroppsspråk. Var och en av dessa kommer att ge dig ledtrådar om hur en annan person känner som han talar.
  3. Även om det är viktigt att närma sig förhållanden med ett öppet hjärta, försök att vara medveten om att inte öppna dig själv för fort. Avsluta inte hela din livshistoria på första dagen, till exempel. Använd en betrodd vän som ljudkort för att bättre förstå några av de "reglerna" för dating. Även om du vill lära dig mer om den här nya partnern och dela så att han eller hon kan lära sig mer om dig, vill du inte flytta så snabbt som personen känner sig avstängd.

Det kan hjälpa till att mäta saker i relationen om du försöker vara en lyssnare. Detta är till hjälp, särskilt i de tidiga stadierna av relationen, men det fortsätter att vara en viktig färdighet i alla stadier av relationer.

Fråga din partner frågor, låta honom eller henne dela, och lyssna verkligen på vad den här personen säger. Detta låter folk veta att du är intresserad och bryr sig om dem.

Läs mer om Relationer och Vuxen ADD / ADHD

Läs ytterligare tips för att förbättra relationer om du har problem:
Tips för bättre ilska kontroll

Ytterligare läsning:

Vänskap och ADD
ADD och dating: Hitta rätt partner
Practice Positive Thinking
Tips för en god natts sömn
ADD och Självvård

> Källor:
Michael T. Bell. Du, ditt förhållande och din ADD. New Harbinger Publications. 2002.
Michael T. Bell. Hantera effekterna av AD / HD på äktenskap . OBS Magazine. April 2003.
Nancy A. Ratey. Det oorganiserade sinnet. St Martin's Press. New York. 2008.