Skapa roliga jobb

Du kan ha ett roligt jobb, för!

När ungdomar överväger deras framtida karriärval får de ofta råd att följa sin passion och leta efter arbete som innebär passion och mening. Men på en utmanande arbetsmarknad känner många människor behovet av att ta jobb som är mindre än deras ideal men kommer att göra för nu. Det betyder att många människor är i jobb som de gillar men inte älskar - eller ibland inte ens.

Önskar du att du hade ett bättre jobb? Roliga jobb är inte bara för mycket lyckliga. tro det eller inte, de flesta "vanliga jobb" kan omvandlas till "roliga jobb" med lite tweaking. Det här är bra nyheter för många människor, som befinner sig i ett svårt arbetsklimat och kanske inte vill riskera att sluta ett säkert jobb på jakt efter ett jobb som är roligare. Intressant är det som gör jobbet roligt beror på individen - och nästan alla kan vidta åtgärder för att göra sitt nuvarande jobb roligare för dem personligen, så olika personer i samma organisation kan ta på sig olika ansvarsområden som kan komplettera varandra.

Lusten att göra ett jobb roligare är inte en frivolös. Även om roliga jobb kan innehålla lite stress, hittar folk i allmänhet dessa typer av jobb - jobb som passar deras behov när det gäller att utnyttja sina unika styrkor och ge rätt typ av utmaning och mening - komma med mindre klockhållning, mindre måndagsmorgonskräck, mindre stress.

Och eftersom arbetsspänning är en av de mest erfarna stressorerna, är det tydligt något som många människor står inför och skulle vilja bli av med. Följande steg kan hjälpa människor att göra sina nuvarande jobb mer uppfyllande och mindre stressiga. Redo? Låt oss ha lite kul!

Hitta flöde

Tänk på tiderna i ditt liv när du upplever flöde - du förlorar tid, du känner dig inspirerad, och saker känns väldigt lätt för dig.

Är det när du gör specifika aktiviteter som att organisera människor, felsöka problem eller dekorera ett utrymme? Eller i det dagliga livet, tycker du att vissa aspekter av din dag tenderar att ge dig känslomässigt, som när du är engagerad i konversation med människor, spricker skämt eller spenderar tid ensam? Se om det finns sätt att arbeta med dessa saker i ditt nuvarande jobb: Var festplaneraren, till exempel om du älskar att planera händelser. volontär att hantera missnöjda kunder om konfliktlösning är din forte; upprätthålla en humor för hela dagen om det är möjligt. Jobb som låter sig flöda upplevs allmänt som roliga jobb.

Det är viktigt att notera att ibland skapar flöde på din arbetsdag innebär att du lägger till nya ansvarsområden som inkluderar rätt utmaning och mening snarare än att byta aktiviteter som är mindre roliga för dessa roligare aktiviteter, som är kända som gratifikationer . Det kan vara värt ansträngningen, även om det betyder något mer arbete. Denna typ av aktivitet kan lindra stress och involvera mer mening och njutning i ditt jobb, det kan vara väl värt den extra ansträngningen.

Spread Joy

Tänk på sätt att ditt nuvarande jobb hjälper människor, eller kan hjälpa människor.

Vi har alla erfarna säljare som tydligt hatar sina jobb och inte vill vara där, och försäljningskontor som tar tid att prata med oss ​​och göra vår dag speciell. Klienterna som går ut ur deras sätt att sprida lycka ger en riktig tjänst och är också mer troliga att tänka på sina jobb som "roliga jobb" än den första gruppen.

Hur tillåter ditt jobb dig att röra människors liv? Du kanske kan dela positivitet mot personer du stöter på, du kan hitta möjligheter att hjälpa andra genom att dela din expertis, eller du kan till och med inspirera andra. Jobb som gör världen till en bättre plats ger en känsla av tillfredsställelse och kommer sannolikt att upplevas som roliga jobb.

Skapa betydelse

Använd din kreativitet och dela dina speciella gåvor i ditt nuvarande jobb, och du kan hitta din erfarenhet av ditt jobb förvandlat. Titta på hur ditt arbete kan bidra till samhället på ett positivt sätt och hitta större betydelse i ditt arbete. Att fokusera på de immateriella fördelarna med arbete kan omvandla de flesta jobb till roliga jobb och kan också minska arbetsspänningen . Ha så kul!

Relaterat: Hitta mer tillfredsställelse vid ditt nuvarande jobb