Varför du borde major i psykologi

Varför väljer så många studenter att ha en majoritet i psykologi? Att välja en högskola stor kan vara en mycket svår uppgift, särskilt om du är sönderdelad mellan konkurrerande grad alternativ. Psykologi kan intressera dig, men du måste också överväga om relaterade ämnen som utbildning, sociologi eller till och med något som antropologi är bättre passform.

För att välja den huvud som passar dig är det viktigt att börja med att bedöma dina intressen och mål.

Psykologi är en av de mest populära graderna på högskolor och universitet över hela världen, men är det rätt val för dig?

Hur man bestämmer sig

Ditt mål är att börja tänka på allvar om psykologi som huvudroll och karriär.

Först utforska några av de bästa anledningarna att få en psykologi , inklusive möjligheten att lära dig mer om dig själv och andra och chansen att studera ett utmanande, men fascinerande ämne.

Lär dig sedan några av de viktigaste faktorerna du bör tänka på innan du bestämmer dig för att majora i psykologi. Alla högskoleexamen kommer med för och nackdelar, och psykologi är inte annorlunda. Att tänka på vad du ska göra med din examen efter att du har examen är ett bra ställe att börja.

Att välja en major är en kritisk korsning i din utbildning, så det är viktigt att du spenderar en seriös tid att lära dig om dina möjligheter och reflektera över dina egna intressen, mål och karriärplaner.

Om du håller en utbildnings- och karriärforskningsjournalen är det här en bra möjlighet att skriva ner några av dina tankar och informationen du lär dig om dina graderingsalternativ.

Överväg att starta en lista över alla fördelar och nackdelar med att studera i psykologi och se om dina observationer påverkar ditt beslut.

Några orsaker till major i psykologi

Förutom att erbjuda ett enormt tillfälle för personlig tillväxt öppnar psykologi huvudet ett brett utbud av karriärmöjligheter.

Några andra anledningar till varför du bör överväga att studera i psykologi är:

Om du fortfarande undrar om psykologi är rätt val för dig, var noga med att kolla in några av dessa tio stora skäl för att tjäna en psykologi grad .

Några fler saker att tänka på

Som någon högskola senior eller college freshman kan intyga, att välja en högskola stora kan vara ett nervbrottande beslut. Om du är intresserad av psykologi, finns det ett antal saker du bör tänka på innan du väljer en psykologi större.

Om du seriöst överväger att tjäna en examen i psykologi, var noga med att kolla in några av de saker du behöver tänka på innan du är stor i psykologi .

Några orsaker att inte major i psykologi

Psykologi kan vara ett spännande gradval som öppnar många alternativ för studenter, men det betyder inte att det är rätt val för alla. Vad är några av anledningarna till att du kanske vill undvika denna stora?

Varför vill du ha major i psykologi?

Dela dina tankar om varför du vill ha större psykologi:

Summerar saker upp

Nu när du har undersökt några av de stora anledningarna till att tjäna en psykologi grad samt de viktigaste faktorerna du bör tänka på innan du bestämmer dig för att driva en, är det dags att reflektera. Tror du fortfarande att psykologi är det bästa valet för dig? Börjar du få en tydligare bild av vad du vill göra i din framtida karriär?

Oroa dig inte om du börjar fråga dina beslut. Det är helt normalt att känna sig obesluten. Nyckeln är att fortsätta undersöka dina alternativ och utforska ditt eget intresse för att få djupare insikt. Även om du börjar fråga om psykologi är rätt för dig, se till att du tittar på några av de många olika karriäralternativ som finns tillgängliga . När du lär dig mer kan du bara hitta den karriärväg som är perfekt för dig. Vill du se vad psykologi karriärspår är rätt för dig? Den här frågesporten visar dig.