Cigaretter och din hälsa

En cigarett är en cylindrisk rulle av strimlad eller mald tobak som är insvept i papper eller annan substans som inte innehåller tobak. Många tillverkade cigaretter har också filter i ena änden som är avsedda att fälla några av de giftiga kemikalierna som finns i cigarettrök.

Vad finns i en cigarett?

Beroende på typen av cigarett kommer ingredienserna att variera något.

Kommersiellt producerade cigaretter som tillverkas av ett av Big Tobacco-företag kan och innehåller hundratals tillsatser ovanpå tobakken som finns i cigaretterna. Vissa tillsatser används som smakämnen, men andra, som ammoniak , tillsätts för att öka den effekt som nikotin har på rökaren. Tillsatser används också för att göra saker som att hålla tobaken fuktig och förlänga hållbarheten.

I april 1994 tillhandahöll fem av de stora tobaksbolagen i USA USA: s avdelning för hälsa och mänskliga tjänster med en lista på 599 potentiella tillsatser som användes vid tillverkningen av sina cigaretter. De var skyldiga att göra detta på grund av en federal domstolsavgörande.

I juni 2009 godkändes lagen om förebyggande av rökning och tobakskontroll, vilket ställde krav på tobaksföretag att rapportera alla ingredienser som används i cigaretter och andra tobaksvaror. Detta inkluderar mängder som används i individuella "recept".

Nya produkter måste lämnas in för godkännande innan de går på marknaden.

Handrullad eller rulla dina egna cigaretter använder lös tobak. De innehåller inte alla tillsatser som traditionella cigaretter gör, men de är också hälsofarliga .

Cigarett rök

Cigarettrök är en komplex blandning av mer än 7000 kemikalier .

Vissa produceras av de ovan angivna tillsatserna, några från bekämpningsmedel som används i tobaksodlingsprocessen, vissa bildas när dessa tillsatser upphettas och / eller bränns och vissa bildas när brinnande kemikalier kombineras och producerar ännu mer unika kemikalier. Hittills har 250 giftiga kemikalier identifierats i cigarettrök och 70 cancerframkallande ämnen.

Hur länge har cigaretter varit runt?

Mayan indianer kan ha varit de första personerna som röker tobak i Amerika. Bilder av tobaksbruk har hittats skuren till sten som dateras till 600 till 900 e.Kr. Nordamerikanska indianer har länge rökt rör fyllda med tobak som en del av religiösa ceremonier och medicinska ändamål. Rökning var inte en daglig aktivitet, utan den var fylld med särskild mening.

Cigarettrökning blev en populär aktivitet med män i början av 1900-talet, men det var först för första världskriget och andra världskriget att det verkligen tog fart. Cigarettföretag gav soldater gratis cigaretter och marknadsförde dem till kvinnor hemma också. Vid 1944 var cigarettillverkning en industri på 300 miljarder dollar. På den tiden förbrukade soldaterna cirka 75 procent av de producerade cigaretterna.

Vid 1964 var dock bekymmer över hälsoeffekterna av rökning upplysta.

US Surgeons General offentliggjorde en rapport om farorna med rökning och inte långt efter, kongressen passerade cigarett märkning och reklam lag. Det sägs att varje cigarettpaket måste ha en varningsetikett på sin sida med angivande "Cigaretter kan vara farliga för din hälsa".

Idag är cigarettrökning på avstånd i många delar av världen, men många kulturer röker fortfarande med få, om det finns några lagstiftningsbegränsningar på dem.

Det är troligt att cigarettkonsumtionen fortsätter att minska, eftersom fler och fler människor förstår de enorma hälsoriskerna som de utgör.

Källa:

Healthliteracy.worlded.org.From den första till den sista asken: Tobaks historia, ekonomi och faror. http://healthliteracy.worlded.org/docs/tobacco/Unit1/2history_of.html