Så här introducerar du någon

Att veta hur man introducerar någon i affärs- och sociala inställningar är en viktig social färdighet som man inte bör förbise. Varför är introduktioner viktiga? De hjälper dig att lära känna människor och förbereda andra .

Lyckligtvis vet man hur man introducerar människor blir lättare med övning. Nedan följer fyra enkla steg för att göra introduktioner.

1. Först bestämma vem som ska introduceras till vem .

Namnet på den äldre eller högre rankade personen ska sägas först.

Till exempel:

"Dr. Jones, jag skulle vilja presentera dig för min vän, John."

När alla andra saker är lika, bör namnet på den person du känner bättre sägas först. I en affärssituation anses klienten alltid vara högre rankning. Vid en fest ska gästerna alltid introduceras till ära gäst.

3. Om du inte är i en avslappnad miljö, använd för- och efternamn, liksom titlar som "Dr." när det passar. Om personen du introducerar har ett förhållande till dig, dela det med andra.

Till exempel:

"Edith Smith, jag skulle vilja att du träffade Natalie Jones." (Edith är äldre än Natalie)

"President Trump, jag skulle vilja presentera min make Paul Brown."

4. I en gruppinställning som vid en fest, introducera en person till gruppen först. Till exempel, "David, det här är mina vänner Steve, John, Elizabeth och Natasha.

Alla, det här är David. "

Introduktioner som detta bör göras för en grupp på upp till sex personer. Om det finns fler än sex personer närvarande, gör bara introduktioner till dem som finns i närheten eller dem som personen kommer att sitta med. Du borde aldrig leda någon runt ett rum som gör introduktioner.

5. När du är introducerad till någon är det generellt att säga "Hur mår du?" Om det är någon som du har fått höra om, kanske du kommenterar "Så och så har jag sagt så mycket om dig."

Om någon har glömt att presentera dig, presentera dig själv och förklara hur du känner till värden om du är på en fest. I affärsinställningar är det ofta lämpligare att utöka handen för ett handslag om du är den högst rankade personen i ett par. Det är också bättre att vänta tills efter en introduktion att skaka hand, så att du kan koncentrera dig på den andras namn först.

tips:

1. Om du har glömt någons namn är det mer artigt och mindre besvärligt att erkänna faktum än att undvika en introduktion.

2. Om du presenteras för en grupp människor behöver du inte säga något efter varje introduktion. Det är bra att bara nöja efter den första introduktionen för att undvika att upprepa sig själv.

3. Formella etikettregler dikterar att män ska stå vid introduktion till kvinnor, och kvinnor bör stå när de införs för äldre kvinnor. Det är dock bäst att bedöma situationen och handlingarna hos dem runt dig när man bestämmer sig för att stå upp.

4. Ta din tid med att göra introduktioner.

Tala långsamt så att alla kan förstå de namn du säger.

5. När du introducerar dig själv, använd inte titlar som "Dr." Det gör att du låter täppt.

Forskning om introduktioner och social ångest

En studie från 2012 av 30 socialt oroliga och 30 socialt oroliga individer visade att när en kort internetchatt med en person föregick ansikte mot ansikte interaktion med samma person, minskades social ångest. Studieförfattarna föreslog att datormedicinsk kommunikation (CMC) kan vara en användbar form av säkerhetsbeteende, eftersom individen kan avstå från negativa övertygelser.

Vad betyder det här?

Om du chattar med någon lite online innan du träffar honom eller henne, har du bättre chans att övervinna negativa tankar som plågar dig när du träffar någon person i person. Istället för att tänka, "Jag är så nervös, den här personen kommer inte att tycka om mig", kanske du tycker om något, "Jag kommer ihåg att ha en bra chatt på nätet, vi verkade ha vissa saker gemensamt" och plocka upp saker från där.

Ett ord från

Om du befinner dig i uppgiften att göra introduktioner eller introduceras, försök att komma ihåg reglerna, men bli inte för fångade i dem. Framför allt, ge ett varmt leende och fast handslag. Var välkommen och öppen och resten av din introduktion bör naturligtvis falla på plats. du kan till och med hitta dig själv i början av en vacker vänskap .

> Källor:

> Insider. 10 Regler för att behärska en introduktion.

> Markovitzky O, Anholt GE, Lipsitz JD. Har vi inte träffats någonstans innan? Effekterna av en kort Internet introduktion om social ångest i en efterföljande ansikte mot ansikte interaktion. Behav Res Ther . 2012; 50 (5): 359-365.