5 tips för att bättre förstå ansiktsuttryck

Du kan förbättra din förmåga att läsa andras känslor

Förmågan att förstå ansiktsuttryck är en viktig del av icke-verbal kommunikation . Om du bara lyssnar på vad en person säger och ignorerar vad den personens ansikte säger till dig, så har du verkligen bara hälften av historien. Ofta matchar orden inte känslor, och ansiktet förvirrar vad en person faktiskt känner.

Om du lider av social ångestsyndrom (SAD) kan du ha svårt att uppmärksamma ansiktsuttryck.

Du kan ha problem med ögonkontakt eller läsa för mycket i negativa uttryck på andras ansikten.

Även om det är viktigt att vara uppmärksam på ansiktsuttryck, kom ihåg att känslan känner inte orsaken till dig. Om någon verkar uttråkad, upprörd eller ointresserad kan det vara av flera orsaker - och har inget att göra med dig.

Värdet av att förstå ansiktsuttryck är att samla information om hur den andra personen känner och styra din interaktion i enlighet därmed. Om någon förefaller ointresserad kanske hon bara är trött, och det kan vara dags att avsluta konversationen.

Nedan finns fem tips som hjälper dig att bättre läsa andra ansiktsuttryck.

Universella känslor

Forskning av Dr Paul Eckman berättar för oss att det finns en handfull universella ansiktsuttryck som korsar kulturella uppdelningar. även blinda människor gör samma ansikten för att uttrycka samma känslor.

De universella uttrycken är:

Öva ansiktsuttryck som följer med dessa känslor och du blir bättre när du känner igen dem i andra människor.

Mikro uttryck

Inte alla ansiktsuttryck stannar länge. De som passerar snabbt kallas mikrouttryck och är nästan oskiljbara för den lediga observatören.

Du kanske hämtar på dessa mikrouttryck om du får en "känsla" om någon. Undvik att ignorera din tarm.

ögonbryn

Ögonbryn berättar mycket om vad en person känner.

De kan vara...

Titta på någons ögonbryn för att ta hand om hur den personen känner.

Ögon

Det enda som säger mer än ögonbrynen är ögonen själva.

De kan vara

Dessutom kan dilaterade elever indikera rädsla eller romantiskt intresse medan snabb blinkning kan signalera oärlighet eller stress.

Mun

Den sista delen av ansiktsuttryck pusslet har att göra med munnen. Leta efter

Andra signaler att leta efter är

Det här är bara några tips för att få dig att tänka på de ansiktsuttryck du ser under konversationen och vad de menar. Om du tycker att du har svårt att läsa andras känslor genom sina uttryck, kanske du behöver mer träning, eller du kan helt enkelt ha problem med avkodning vad andra känner

Om din oförmåga att läsa ansiktsuttryck orsakar dig nöd, överväga att söka hjälp från en mentalvårdspersonal för att identifiera problemet och lämplig saneringsmetod.

> Källor:

> American Psychological Association. Läsa Ansiktsuttryck av känslor.

> Folkets vetenskap. Så här läser du ansikten: känslomätning 101.