Mindfulness Meditationstekniker för stresshinder

Det finns många, många mindfulness meditationstekniker som kan vara effektiva för stressavlastning och avkoppling. I själva verket kan alla aktiviteter som du utför där du bor helt och hållet, helt och odödligt rotad "i nuet", räknas som en mindfulness meditationsteknik och kan, när du övas regelbundet, medföra fördelarna med meditation i ditt liv.

Följande mindfulness meditationstekniker erbjuder dock några bra första tekniker för att försöka när de blir bekanta med mindfulness meditation eller kan också vara användbara för dem som har praktiserat mindfulness meditation tidigare och kanske inte har försökt dessa tekniker än. De erbjuder alla exempel på hur det är möjligt att använda allt du har i din miljö som ett fordon för mindfulness, eller snarare ett verktyg att använda, eftersom fordonet är ditt eget sinne.

Ljud

En effektiv medvetenhetsmeditationsteknik innebär att du fokuserar medvetet på ljuden i din miljö. Medan många människor tror att en lugn miljö är avgörande för en lyckad meditationssession, är det faktiskt användbart att ha miljöljud när man integrerar i din övning den medvetna meditationstekniken för att fokusera på ljud. Förutom att använda miljöljud som fokus för mindfulness-meditation kan musik också vara ett användbart fokus och kan ge de extra fördelarna med musik .

Sensations

Fysiska känslor kan ge ytterligare fokus för mindfulness meditationstekniker. Att betala fokuserad, icke-dömande uppmärksamhet på känslor du känner i din kropp, både från insidan och utsidan, kan ge en djup meditationsupplevelse och kan också vara användbar för att hantera känslomässig stress i vissa fall.

Även om detta kan göras var som helst, en medvetenhet meditation som inkorporerar sensation är denna badmeditation ; ge det ett försök.

tankar

Ett av de främsta hindren som människor upplever när de är nya för meditation är oförmågan att helt rensa sitt sinne. Det är ofta svårt att stoppa den ständiga strömmen av tanke som flyter in och ut och när människor först sitter ner för att meditera blir deras tankar ofta högre innan de tystnar sig. Därför är det ofta bäst att märka de tankar som kommer till ditt sinne, snarare än att engagera sig med dem. Det kan göra det lättare att låta dem gå. Detta kan naturligtvis göras praktiskt taget var som helst och när som helst också.

Andas

Andning är en av de få helt konstanta sakerna i livet. Oavsett vad som händer är det alltid andetag och andetag ut och repetitionen av dessa två aktiviteter. Medvetenheten om denna process har använts av otaliga människor som en effektiv mindfulness meditationsteknik. Själva akten att vara medveten om ens andetag kan leda till "bättre" andning, vilket kan leda till fysisk och emotionell avkoppling. Andningsmeditationen är en klassisk och ofta använda meditation av dessa skäl.

Smak

När de stressas, använder människor ofta instinktivt sin känsla av smak som en stressavlastare genom sinnlös munching eller tillfredsställande sötsaker som kan föras på av kortisol- men smaken kan användas på ett hälsosamt och effektivt sätt genom mindfulness-övningar.

Att använda dina smaklökar för att bli nedsänkt i det nuvarande ögonblicket är ett roligt och enkelt sätt att utforska mindfulness och avkoppling, men denna teknik kan också vara användbar för att lära sig övergripande hälsosam kostsamhet har använts effektivt av många som försöker stoppa övermålning och verkligen njuta av maten. Här är en chokladmeditation du kan prova.

Var och en av dessa mindfulness meditationstekniker kan användas regelbundet för större avslappning och stressavlastning, liksom för andra fördelar också. Nyckeln är vanlig praxis.