Hur man lämnar en konversation när man har social ångest

Personer med social ångest har ibland problem med att lämna konversationer .

Några av de problem du kan uppleva inkluderar

Att veta hur man lämnar en konversation kan ibland vara lika viktig som att veta hur man går med i en .

Några av anledningarna som du kanske vill lämna en konversation kan innehålla

Det finns också många inställningar där du kan hitta dig själv i konversation inklusive

Nedan följer steg för att lyckas lämna en konversation.

Hur man lämnar en konversation

  1. Först avstånd dig fysiskt från gruppen eller personen . Vrid dig själv delvis och börja dra tillbaka medan du fortfarande lyssnar på vad som sägs. Stå upp om du har suttit ner och börja använda kortare svar på vad som sägs.
  2. Vänta på en paus i samtalet och ge sedan din anledning att lämna . En resa till badrummet eller för att få en annan drink är goda ursäkter om du inte har någon annan anledning att lämna.
  1. För att lättare övergå till att lämna, kan du först sammanfatta vad som just har sagts innan du nämner att du lämnar. Du kan till exempel säga "Låter som om du hade en fantastisk resa! Jag skulle vilja se bilderna snart. Tyvärr har jag en deadline som hotar mig och behöver komma tillbaka till jobbet."
  1. Vänd och lämna. Vänta inte på att någon ska ge dig tillstånd och inte titta tillbaka efter att du lämnat.

Vad jag ska säga

Kanske har du ett handtag på stegen för att avsluta en konversation men är fortfarande inte säker på vad du ska säga. Nedan följer några exempel på vad du kan säga för att avsluta en konversation.

"Jag måste gå, men det har varit trevligt att prata."

"Jag låter dig komma tillbaka till din shopping. Var försiktig!"

"Bra chattar med dig! Jag ska försöka fånga Dave innan han går hem."

"Tack för chatten. Snabbt tal" (på telefon)

"Jag kommer bara att ursäkta mig att använda toaletten. Kanske kan vi chatta senare?"

tips

  1. Känn inte dåligt om att lämna en konversation. Någon måste göra det så småningom, och när det är gjort så kommer det inte att bli såra känslor.
  2. I en affärsinställning gör du konkreta planer om när du kommer i kontakt om det är lämpligt och skaka hand innan du lämnar.
  3. Om du vill lämna på grund av vad den andra personen säger, överväga att ta ansvar . Ställ frågor som leder till andra samtalsområden. Om du är i en grupp kan andra vara lätta att någon har ändrat ämnet.
  4. I allmänhet bidrar det till att få en uppfattning om hur länge konversationer vanligtvis varar. Medan du pratar med en bra vän kan du gå på flera timmar, de flesta samtal med personer du inte vet kommer att vara mindre än 10 minuter. Känn inte dåligt om att gå vidare.
  1. Om du verkligen fastnar i en en-mot-en-konversation, överväg att introducera den personen till någon annan i hopp om att de kommer att slå av det.
  2. Ibland är det okej att "spöke" eller bara lämna en konversation tyst utan att säga något. Detta fungerar i en gruppinställning med ett stort antal personer.

Forskning om social ångest och konversation

I en studie i 2015 av konversationerna av individer med social ångest, visade sig att underskott i gemensam åtgärd ledde till att vara mindre gillade. Vad betyder det här?

I huvudsak tenderar människor med social ångest att bidra mindre till konversationer, speciellt genom att inte dela i konversationen när en annan person berättar en historia.

Även om du kan hitta dig själv kliar för att gå bort från ett socialt möte, försök att sakta ner dig innan du gör en utgång. Var verkligen intresserad av vad den andra personen har att säga. Ställ frågor, berätta relaterade historier om dig själv och hitta gemensam grund med den andra personen.

> Källa:

Mein C, Fay N, Page AC. Brister i gemensam åtgärd förklara varför socialt oroliga individer är mindre gillade. J Behav Ther Exp Psychiatry 2015; 6 (50): 147-151. doi: 10,1016 / j.jbtep.2015.07.001