5 Typer av psykologi grader

Hur lång tid tar det och vilka karriärer är tillgängliga

Tänker du att tjäna en psykologi grad? Det finns flera olika grad alternativ att välja mellan på grundnivå och examen nivåer. Innan du bestämmer vilken typ av examen du ska tjäna är det viktigt att du förstår vilken utbildningsnivå du behöver för att komma in i din valda karriärväg. För vissa yrken kan en kandidatexamen vara tillräcklig. Andra karriärvägar kan kräva någon typ av examen.

Här är de olika typerna av psykologi grader, hur lång tid varje tar för att tjäna, och de karriärmöjligheter som finns tillgängliga på varje examenivå.

1 - Associate Degree in Psychology

Bounce / Getty Images

En associerad examen i psykologi är en examen på grundnivå som vanligtvis tar två år att slutföra. Den associerade graden alternativet erbjuds ofta på gemenskapskollegier och många studenter sedan överföra till ett statligt universitet för att slutföra en kandidatexamen.

För att vara trubbig finns det inte många jobb på associeringsnivå. De flesta psykologiska yrkeshögskolans yrkesskick kräver minst en kandidatexamen. En associerad examen används vanligtvis som ett steg mot att tjäna en ungkarl och är ett bra sätt att få en solid bakgrund i psykologi innan man går vidare till mer avancerade studier.

Ett möjligt jobbalternativ med en associerad examen i psykologi är att arbeta som psykiatrisk tekniker på ett statligt mentalsjukhus. I vissa stater kan du också kvalificera dig för vissa rehabiliteringsarbetare jobb så länge du har minst 32 studiepoäng i samhällsvetenskapen.

2 - Kandidatexamen i psykologi

PeopleImages.com/Getty Images

En kandidatexamen i psykologi är en examen på grundnivå som vanligtvis tar fyra år att slutföra. På många universitet kan studenter välja mellan en kandidatexamen (BA) eller en kandidatexamen (BS) . Generellt sett tenderar BA-grader att kräva mer allmänna kurser i allmänna kurser, medan BS-grader kräver mer vetenskapliga allmänna utbildningskurser.

I de flesta fall finns det ett mycket större utbud av jobbmöjligheter inom psykologi för dem med examen. En kandidatexamen är dock en solid grund för vidareutbildning i psykologi och erbjuder ett begränsat utbud av karriärmöjligheter på avancerad nivå .

Enligt en undersökning hamnar endast cirka 27 procent av personer med en kandidatexamen i psykologi i ett fält som är nära relaterat till sin examen. Några vanliga jobbtitelar för personer med denna typ av examen inkluderar fallschefer, psykiatriska tekniker, karriärrådgivare och rehabiliteringsspecialister. Kandidatexamen innehar ofta arbete inom andra områden, inklusive reklam, försäljning, marknadsföring, undervisning och barnomsorg.

3 - Magisterexamen i psykologi

David Schaffer / Getty Images

En magisterexamen i psykologi är en examennivå som vanligtvis tar mellan två och tre år bortom kandidatexamen att slutföra. Som kandidatexamen kan studenter vanligtvis välja mellan en Master of Arts (MA) eller Master of Science (MS) i psykologi.

Jobb på masternivå är mycket rikligare än de på kandidatnivå, vilket är anledningen till att detta är en av de mest populära gradalternativen. Medan vissa masterprogram erbjuder det så kallade terminala examen eller en slutnivå som är utformad för att förbereda studenter för arbetskraften, fokuserar andra magisterprogram på att förbereda eleverna på doktorandnivå.

Kandidater med en magisterexamen kan hitta jobb på en mängd olika områden, inklusive psykiatriska tjänster, myndigheter och affärsområden. Även om det finns några möjligheter att undervisa på högskolor och universitet, tenderar dessa positioner att vara begränsade och mycket konkurrenskraftiga. Några jobbet titlar som en magisterexamen innehavare kan hitta är socialtjänsteman , drog- och alkoholspecialist, beteenderådgivare, barnskyddsmedarbetare och personaladministratör.

4 - Ph.D. i psykologi

Dan Dalton / Caiaimage / Getty Images

En doktorand i psykologi , eller doktor i filosofi i psykologi, är en doktorandnivå som kan ta fem till sju års doktorandstudie för att slutföra. Ph.D. grad tenderar att ta en mer forskningsinriktad tillvägagångssätt men inkluderar både teoretisk och tillämpad utbildning.

Det finns också en mängd olika specialområden att välja mellan. Ditt val kommer i stor utsträckning att bero på vad du väljer att göra när du har examen. Om du är intresserad av att arbeta med psykoterapi eller eventuellt öppna din egen privata övning kanske du vill tjäna en doktorsavhandling. i antingen klinisk eller rådgivande psykologi.

Om du är intresserad av att arbeta i undervisning, forskning eller ett tillämpat område, kan du välja att tjäna en doktorsavhandling. i en specialitet som social, utvecklings-, industriell-organisatorisk eller experimentell psykologi .

5 - Psykologdoktor (Psy.D.)

Chuck Savage / Getty Images

Psy.D., eller psykologläkare, skapades som ett alternativ till den traditionella Ph.D. Psy.D. program tenderar att vara mer inriktade på den professionella praxis av psykologi. De som tjänar en Psy.D. i klinisk eller rådgivande psykologi och godkänna de obligatoriska licenserna är kvalificerade att diagnostisera och behandla psykiska störningar, genomföra psykologiska tester och ge psykoterapi.

I de flesta fall är Psy.D. graden tar ungefär fyra till sju år att slutföra. Under denna tid får studenterna omfattande träning i ämnen som att diagnostisera psykisk sjukdom och utföra psykologiska bedömningar. och genomföra kliniska ingrepp.

Precis som med Ph.D. grad, Psy.D. studenterna är skyldiga att slutföra en övervakad praktik och praktik i en klinisk miljö. Praktiken involverar vanligtvis att arbeta deltid under överinseende av en licensierad psykolog, medan praktikplatsen är en heltidsposition som varar minst ett år.

När eleverna har slutfört sina kurser, praktik och praktik kan de ta tillstånd och nationella examensexaminationer.

Ett ord från

Du har många alternativ för vilken pedagogisk väg att ta i psykologi, och det är klokt att utforska vilka karriärer varje grad kan öppna för dig. Investera dina utbildning dollar klokt för att möta dina mål.

> Källa:

> American Psychological Association (APA). Med siffrorna: Hur går grundutbildningen psykologi Majors? Övervaka psykologi . Februari 2016; 47 (2): 11.