När kommer FDA Ban Menthol Cigaretter?

Menthol Cigaretter behöver gå ...

Cigaretter stinker.

Cigaretter är den enskilt mest förebyggbara orsaken till sjuklighet och dödlighet i USA. Varje år dödas uppskattningsvis 443 000 amerikaner av cigarettexponering och 8,6 miljoner människor lever med grim sjukdom och funktionshinder som är sekundära för användning av cigaretter. Cigaretter smälter folkhälsan; de dödar inte bara användare utan också sätter alla andas in i andrahandsrök i riskzonen.

Cigaretter borde vara en anakronism av en tid då vi visste lite om hur dessa små pinnar av tobak och tillsatser orsakade cancer och KOL. I stället fortsätter Big Tobacco att trivas och peddle och driva sin produkt på alla - mest märkbart ungdomar och minoriteter - med hoppet om att vi alla kommer att hysa.

När en person dödar eller drabbas av en annan person, förväntar vi oss att den amerikanska rättvisens snabba hand att utmana lämplig bestraffning. Men när ett stort tobaksföretag dödar otaliga miljoner, belönas företaget med pengar. Vi lever i en värld av suddiga linjer, där en persons mördare är en annan lobbyistens klient eller senatorens PAC.

Ett viktigt och symboliskt första steg vid eventuell utplåning av cigarettförsäljning kan vara att förbjuda försäljning av mentolcigaretter - ett drag med begränsat prejudikat. Specifikt, 2009 fed förbjudna smaksatta cigarett försäljning inklusive frukt smaker och kryddnejlika (kretek).

Med detta förbud mot smaksatta cigaretter hoppades FDA att göra cigaretter mindre välsmakande för ungdomar. Men menthol cigaretter, av och med den mest populära smaksatta cigaretten med en marknadsandel på 25 procent, säljs fortfarande till ungdomar och andra utan hinder. Dessutom är mentol mer än bara smakämnen; Det är ett läkemedel med narkosegenskaper.

Under 2009 placerades tobaksförordningen under kontrollen av Center for Tobacco Products hos Food and Drug Administration (FDA). Centrets flaggskeppsuppgift var att räkna ut hur farliga mentol cigaretter jämfördes med nonmenthol cigaretter. Specifikt fokuserade centret på mentol cigarett användning bland ungdomar, minoriteter och de som försöker sluta. Trots sina skrämmande resultat som publicerades 2013 kvarstår mentolcigaretter på marknaden.

The Seedy Underbelly of Cigarette Advertisement

Det borde inte bli någon överraskning att Big Tobacco spelar smutsig. (För en, om än fiktiv, kollisionskurs, titta på Jason Reitmans turnéfilm Tack för att du röker.) Marknadsföring av mentolcigaretter är ett utmärkt exempel på hur långt cigarettföretag går för att fortlöpande vinst.

I en fritt tillgänglig artikel med titeln "Marknadsföring av mentolcigaretter och konsumentuppfattningar: en granskning av tobaksindustrins dokument", gör forskare från UCSF ett utmärkt jobb vid provtagning av hur cigarettmakare drev mentol på cigaretter på allmänheten. Här är några av deras resultat:

Resultat på FDA-studiet Undersökning av Menthol kontra Nonmenthol Cigaretter

År 2013 släppte FDA resultat från sin stora studie med titeln "Preliminär vetenskaplig utvärdering av möjliga folkhälsoeffekter av mentvikt mot nonmentholcigaretter". Här är 4 slutsatser från denna studie. Först är mentolcigaretter lika ohälsosamma som nonmenthol-cigaretter. För det andra är mentol-cigarettanvändningen förknippad med ökad rökinitiering av unga människor. För det tredje är mentolcigaretter positivt förknippade med ökad beroendeframkallande, större beroenden och större svårighetsgrad med upphörande. Med andra ord är mentol cigaretter svårare att sluta än nonmenthol cigaretter. För det fjärde, på grund av mentolens anestetiska och lugnande egenskaper, utgör mentolcigaretter ett unikt hot mot folkhälsan. I en relaterad anteckning, i mars 2011, även före denna studie publicerades, rekommenderade FDA att "borttagning av mentolcigaretter från marknaden skulle gynna folkhälsan i USA".

I slutändan, baserat på modellering, föreslår vissa experter att under de närmaste 40 åren kan 300 000 till 600 000 dödsfall undvikas genom att man förbud mot försäljning av mentolcigaretter.

Så varför har inte födda förbjudna mentolcigaretter? Det är $ 64 000-dollarfrågan. Det är nu 2015, och alla källor jag presenterar är daterade 2013 och tidigare.

Jag har några idéer om varför mentolcigaretter fortfarande går starka. För det första är ingen av dessa forskningsresultat eller rekommendationer bindande - i huvudsak gör all denna information lika viktig som politisk retorik. För det andra, med alla sina lobbyister och kampanjbidrag, har Big Tobacco ett järngrepp på den amerikanska regeringen och skulle bekämpa tand och nagel mot att kvittot sälja en fjärdedel av sin försäljning genom att förbjuda försäljning av mentolcigaretter. För det tredje kanske FDA trodde att vi glömde bort förbudet mot menthol. De slutade slutligen begära återkoppling från allmänheten tillbaka 2013. Tja, det medicinska samhället kommer fortfarande ihåg, och det borde du också.

USA är ett land av storhet. Vår regering har fått självständighet från britterna, avskaffat slaveri, slogs av Axis-krafter och utövat ett globalt krig mot terrorism. Men vårt mest dödliga hot, tobak, odlas i Virginia inte långt från vår nations huvudstad.

Även om mentolcigaretter suger blir det extremt svårt att bli av med dem. Visst har det skett vissa kosmetiska förändringar som gjorts vid försäljning av cigaretter inklusive restriktioner för reklam, men mentolcigaretter lever och väl. I motsats till detta röstade Europaparlamentet för att förbjuda mentolcigaretter år 2022.

Om du eller en älskad, rök menthol (eller vanlig) cigaretter, är det dags att sluta. Tänk på att lyckad avslutning är en kamp som vanligtvis tar flera försök. Dessutom, även om underbart, individuellt stopp är bara en bit av cirkeln. Du, dina vänner och din familj borde skicka ett brev till FDA som kräver ett förbud mot mentolcigaretter, och för mer effekt, skicka också ett brev till din kongressperson och Vita huset.

Kom ihåg att regeringen ska arbeta för oss och inte de kombinerade intressena hos olika cigarettmakare. När allt kommer omkring är förebyggande alltid bättre än botemedel - inte att vi ens har botemedel mot lungcancer, KOL och en mängd andra problem som kan hänföras till cigarettrök.

Jag kommer att sluta med att expandera en föreställning som jag presenterade tidigare. Om Big Tobacco var mänsklig skulle det vara mer än bara en massmordare. Genom att rikta specifika raser som afroamerikaner begår Big Tobacco folkmord.

Valda källor

Artikel med titeln "Marknadsföring av mentolcigaretter och konsumentuppfattningar: en granskning av tobaksindustrins handlingar" av SJ Anderson publicerad i Tobacco Control (BMJ Journal) 2011.

Artikel med titeln "Smoking Cessation Prevalence Among US Rökare av Menthol Versus Nonmenthol Cigaretter" av CD Delnevo och medförfattare publiceras i American Journal of Preventive Medicine 2011.

Dokument med titeln "Preliminär vetenskaplig utvärdering av möjliga folkhälsoeffekter av Menthol Versus Nonmenthol Cigarettes" Food and Drug Administration