Tips för att bekämpa uppmaningen att röka

Känn triggarna för uppmaningen att röka och slåss mot dem

Att sluta tobak är en process. Det händer inte över natten, men i jämförelse med hur mycket tid vi brukar röka är återhämtningen från nikotinberoende relativt kort.

Framgångsrik återhämtning innebär att man lär sig hur man identifierar drivkraften att röka och utlösaren bakom den, och hur man svarar med bättre val, till exempel en tupplur, en måltid eller en övning.

Föreningar mellan aktiviteter, känslor och rökning

År av rökning har lärt oss att reagera på bokstavligen allt genom att belysa en cigarett. När vi var glada skulle vi fira genom att lysa upp. När vi blev arg skulle rökning lugna oss ner - eller så tänkte vi. Trött? Rök en cigarett för att vara vaken. Hungrig? Foder dig en rök. Listan fortsätter och fortsätter.

Mellan den fysiska beroende av nikotin och de mentala föreningarna som knyter till vad som verkar som alla våra aktiviteter på cigaretter kan det kännas som om vi är kedjade till att röka med stållänkar.

Ha tålamod med dig själv . Denna färdighet att vara medveten om våra beteenden och föreningar tar lite tid att utvecklas, och du kommer att bli bättre på det. Så småningom kommer cigaretter att blekna som en lösning för fysiska och känslomässiga behov, och du kommer att göra val som faktiskt adresserar den signal din kropp skickar utan att tänka två gånger om det.

När uppmaningen att röka träffar, tänka HALT

STANNA

( H ungry, A ngry, L onely, Tired) är en kraftfull checklista för att hjälpa dig att avkoda uppmaningarna att röka som du upplever. Nio gånger av tio, kan ett lust spåras till en av dessa fyra stater:

Hungrig
Ha ett mellanmål eller en måltid. Om du är hungrig är mat svaret, inte en cigarett. Om du är orolig för viktökning , försök att dricksvatten innan du äter ett mellanmål för att hjälpa till att styra mängden du äter.

Håll friska snacks till hands. Selleri pinnar, råa morötter och frysta druvor gör bra kalorier tilltugg.

Normal viktökning på grund av att sluta röka är 5 till 8 pund. Metabolism saktar lite inledningsvis, så det är en bra idé varje dag att träna. Sakerna kommer att balansera och den sluta-relaterade vikten kommer att släppas inom några månader så länge du äter detsamma som du var innan du slutade röka.

Var inte för svår på dig själv. Försök att äta i mått, men tills du får ditt avsluta program under solid kontroll, var inte rädd om du får några pund. Avsluta tobak måste vara din högsta prioritet så länge det krävs. Vikt kan alltid gå förlorad senare.

Arg
Ilska är en stor utlösare för de flesta av oss. Hitta friska försäljningsställen för dina känslor av frustration. Om det är möjligt, ta itu med den situation som stör dig och bli klar med den.

Prata med vänner och familj om dina känslor eller skriv i din journal . Det viktiga är inte att låta ilska simma och få överkanten. Att nå en cigarett kan verka som en snabb fix, men det är en felaktig lösning.

Vi kan inte alltid välja de händelser som händer runt oss, men vi har kontroll över hur externa situationer påverkar oss emotionellt.

Kom upp med några idéer om saker du kan göra för att hjälpa dig att flytta negativ energi som bubblar upp innan det har chans att göra några skador. På det sättet, när en situation uppstår, är du förberedd. Det hjälper dig att behålla kontrollen och komma igenom den utan att röka.

Påminn dig om att ingen har befogenhet att påverka dina känslor utan ditt godkännande. Du styr din inre miljö. Ta ansvar för hur du känner, och det kommer att ge dig möjlighet att styra svåra känslor rökfria.

Ensam
För de flesta ex-rökare kan ensamhet faktiskt vara tristess. Rökning var en vanlig aktivitet som nu utan det, vi har plötsligt tid att fylla.

I början av stoppet är distraktion ett användbart verktyg som kan hjälpa dig att hantera känslor av tristess. Gå ut på en promenad, titta på en film eller jobba på en hobby. Kom med en lista över aktiviteter du tycker om och gör några av dem. Gör dem roliga och de kommer att hjälpa dig över hump av denna typ av rökning utlösare.

Depression faller också i denna kategori. Människor som slutar tobak är särskilt mottagliga för blues , åtminstone tidigt. Rökning var inte bara en aktivitet, det var också som en följeslagare som alltid var där. Att lämna cigaretter bakom kan känna sig som en förlust av en vän, om än en destruktiv livsstalande vän. Efter år med rökning känner de flesta av oss att röka förlust på detta sätt till viss del.

Om du känner dig själv i en funk, vidta åtgärder. Ändra din miljö - vare sig den är intern, extern eller båda - och det hjälper dig att ändra din attityd. Det är okej att lugna döden av din rökvanor, men förhärliga inte det som någonting det inte var. Det var ute för att döda dig, kom ihåg det!

Trött
Trötthet kan vara en stor utlösare för de som nyligen slutat röka. I stället för att lysa upp när du är trött, ge dig själv tillåtelse att sakta ner och slappna av, ta en tupplur eller gå tidigt om du behöver. Låter så enkelt, men folk pressar sig ofta för långt med alla livets krav idag.

Låt inte dig själv springa ner. När du är trött, försvinner din beslutsamhet, och du är mer mottaglig för skräptänkande , trängsel att röka och hotet om återfall . Skydda ditt slut genom att skydda din hälsa, både fysiskt och mentalt.

Du kommer vara fri

Det kan kännas som om du aldrig kommer att vara fri från cigaretter och tankar om att röka kommer alltid att plåga dig, men tro på dig själv och processen - det fungerar. Var engagerad, men var snäll och tålmodig med dig själv. Vi lärde oss att röka, och vi kan lära oss att leva bekvämt utan att röka också.

Snart kommer du till en plats där rökavbrott inte längre är en daglig ansträngning och trangen att röka bleknar. Du kanske undrar varför du inte slutade förr, eftersom livet utan cigaretter har blivit naturlig och lätt.

Under tiden, behåll HALT i din arsenal av sluta verktyg och använd den för att dechiffrera dessa uppmaningar när de kommer, en efter en.