7 Vanliga Myter Om Tonårs Suicid

Vilka föräldrar behöver veta om tonårs suicid

Även om många föräldrar pratar med sina barn om faror med att inte tvätta händerna eller riskerna med att träffa främlingar på nätet, pratar några föräldrar någonsin med sina tonåringar om självmord.

Det är olyckligt eftersom fler tonåringar dör av självmord än cancer, lunginflammation, influensa, kronisk lungsjukdom, hjärtsjukdom, AIDS och fosterskador kombineras. Självmord är den tredje ledande dödsorsaken bland ungdomar.

Mentala hälsoproblem och självmord kan vara ett obekvämt ämne för att smyga, särskilt när du är osäker på vad du ska säga. Men att prata om det kan rädda din tonårs liv.

Utbilda dig själv om självmord. Det kommer inte bara att göra det möjligt för dig att leta efter eventuella tecken, din tonåring kan vara i fara, men förståelse av självmord kommer också att hjälpa dig att hålla meningsfulla samtal med din tonåring om ämnet.

Det finns många vanliga missuppfattningar om självmord som förhindrar föräldrar att prata med tonåringar. Andra myter om självmord hindrar föräldrar från att känna igen hur allvarligt ett problem självmord kan vara.

Här är de sju vanligaste myterna om ungdomsmord:

1. Tonåringar som hotar att begå självmord söker bara efter uppmärksamhet.

Tonåringar utmärker sig oftast vid att dölja problem, särskilt från vuxna. En tonåring som pratar om självmord behöver lyssnas noggrant och tas på allvar. Om din tonåring nämner självmord, ta det väldigt seriöst och omedelbart söka professionell hjälp.

2. Begär tonåringar om de har haft tankar om självmord ökar risken.

Ibland är föräldrar rädda för att uppliva självmordet på något sätt plantera fröet. Men att ställa direkta frågor om självmord kommer inte att tvinga din tonåring att döda sig själv. Men om han har några självmordstankar, kommer han att känna sig lättad av dina frågor.

3. Tonåringar som inte lyckats fullborda självmord var inte allvarliga.

En tonåring som försöker självmord försöker stoppa smärtan och lidandet. Tonåringar som gör ett försök är mycket högre risk att försöka igen. Deras andra försök är mycket mer benägna att vara dödliga.

4. Tonåringar som begår självmord ska alltid vara ledsna i förväg.

Depression hos tonåringar skiljer sig från depression hos vuxna. Tonåringar med depression ofta verkar inte ledsen. De kan vara irriterande eller återtagna och kan till och med tyckas vara glada. Självmord kan vara ett ganska plötsligt svar på en stor stressfull händelse.

5. Tonåringar som begår självmord spenderar mycket tid på att planera det.

Beslutet att begå självmord kan planeras - men det kan också vara något impulsivt. Självmord kan känna sig som det bästa sättet att undvika smärta. En tonåring som har blivit förödmjukad, avvisad eller utsatt för mobbning kan till exempel tro att självmord är den enda vägen.

6. Självmord bland tonåringar är sällsynt.

De flesta människor är inte medvetna om att det är ett sådant vanligt problem. Självmord gör vanligtvis inte nyheten och många familjer håller en tonårs självmord så privat som möjligt. Tonåringar som kämpar med psykisk sjukdom , som depression, och de som missbrukar ämnen är i högsta risk att ta sitt eget liv.

7. En självmordsplan betyder inte att en tonåring faktiskt riskerar att följa igenom.

En tonåring med en specifik plan för hur och när man begår självmord är en tonåring i allvarliga problem. När en mentalvårdspersonal bedömer en tonåring för självmordsrisk, uppfyller detta kriterium tonåren potentiellt i omedelbar fara och åtgärder måste vidtas för att säkerställa säkerheten.

Starta en konversation idag

Slå ett samtal med din tonåring om psykiska problem, stress och självmord. Du kan börja med att nämna en historia som du läser om nyheterna eller en tv-visning som du tittade på ämnet.

Du kan också fråga frågor som, "Pratar någon på din skola någonsin om självmord?" eller "Lärar din skola dig om psykiska problem?"

Om du har bekymmer om att din tonåring kan överväga självmord , eller om tonåren kämpar med psykiska problem eller en stressig händelse som är aktuell, prata med ditt barns läkare. En barnläkare kan hänvisa din tonåring till en mentalvårdspersonal.

källor:

Jason Foundation: Ungdoms självmordsstatistik .

American Psychological Association: Teen Suicide är förhindrande.

American Academy of Child & Adolescent Psychiatry: Teen Suicide .

Centers for Disease Control and Prevention: > Dödlighet bland tonåringar i åldrarna 12-19 år: USA, 1999-2006