Hur man gör vänner när du har en social ångestsyndrom

Att göra vänner är en viktig del av ett rikt liv

Om du lider av social ångestsyndrom , eller är helt enkelt blyg, kan det verka lättare att undvika att göra vänner och tillbringa tid ensam i stället. Forskning visar dock att personer med nära vänner lever längre och är i allmänhet hälsosammare. Dessutom kan de med nära vänner bättre klara av en makas död eller andra stora livsförändringar.

För dem med SAD kanske du vill göra vänner men inte vet hur. Nedan följer stegvisa instruktioner för att hjälpa dig att öka din sociala cirkel och förhoppningsvis göra några bra vänner under vägen.

Hur man gör nya vänner

 1. Innan du försöker skapa nya vänner är det viktigt att du spenderar lite tid på dig själv . Ju mer avrundad en person du är desto lättare blir det att prata med andra.

  Borsta upp på aktuella händelser, ta upp en ny hobby; allt som du kan göra för att bli mer bekväm med vem du är kommer att göra det lättare att göra vänner. Ta reda på vad du är passionerad för att hitta likasinnade människor.

 2. Det andra steget i att göra vänner är att hitta potentiella vänner . När man letar efter potentiella vänner är de bästa ställena att börja också det enklaste. Jobbar du med andra Känner du någon som har en stor krets av vänner? Kan du gå med i en grupp eller organisation för att öka antalet personer du är i kontakt med?

  Det är viktigt att inte vara för picky i början. Vem som helst kan vara en potentiell vän; första intryck är inte nödvändigtvis de bästa indikatorerna på vem som kan bli en långsiktig vän. Överväg att fråga en kollega till lunch, gå med i en bokklubb på biblioteket eller volontärarbete på en lokal ideell för att träffa nya människor och potentiella vänner.

 1. Se till att du får kontaktinformation för de personer du möter. Oavsett om det är deras mobilnummer eller en länk till deras sociala mediasidor, hitta en väg att nå ut till dem.

 2. Det mest kritiska steget i att skapa vänner är att båda accepterar inbjudningar och gör planer med andra . Gör ditt bästa för att inte slå ner några inbjudningar. Om du sätter folk ner tillräckligt ofta kommer de att sluta be dig att göra saker.

  På samma sätt borde du inte alltid förvänta dig den andra personen att göra planer. Även om planer kan vara en utmanande uppgift för dem med SAD, är det viktigt att visa andra att du är intresserad av dem och vill komma ihop.

 1. När du väl har börjat bilda vänskap är det viktigt att hålla kontakten . Med tiden kommer du att lära dig hur ofta vissa människor är i kontakt. Var noga med att göra din del för att kontakta dina nya vänner och göra planer. Med den lätta onlinekommunikationen finns det ingen anledning till varför du inte kan hålla kontakten med dem du möter.

tips:

 1. Förvänta dig inte omedelbara resultat. Att bygga vänskap tar tid, ansträngning och offer. Gör skapandet av nya vänskapar en prioritet, men inser att tävlingen till mållinjen är en maraton, inte en sprint.

 2. När du har gjort nya vänner, var försiktig så att du inte tar dem för givet. Gör alltid dina vänskapar en prioritet, även om det kanske inte är bekvämt för dig.

 3. Goda vänner kritiserar inte, sladdar inte och dömer inte varandra.

 4. Kompromissa aldrig dina övertygelser, värderingar eller moral på grund av en vänskap.

Ett ord från

Att göra vänner tar tid, men om du känner att du inte kan träffa nya människor eller att den ideen att försöka träffa nya människor är alltför skrämmande eller överväldigande, kan det vara en bra idé att konsultera en terapeut . Arbeta med att behandla SAD kan hjälpa dig att koppla av och njuta av att vara runt andra människor mer. När din sociala ångest är under kontroll bör du lättare hitta nya människor och börja utveckla vänskap.

> Källor:

> Ångest BC. Få vänner .

> Indiana University. Att göra (och hålla) Vänner: En modell för social kompetensinstruktion.

> Stilla revolutionen. The New Kids Guide till att hitta vänner.

> Williamette University. Hantera social ångest och skapa nya vänner i Colleg e.