Ledande äterstörning välgörenhetsorganisationer och organisationer

Advokatgrupper för dem som ryckte av ätstörningar

Att ge tillbaka till ätstörningssamhället kan vara otroligt kraftfullt för både familjer och patienter. Många tålmodiga förespråkar rapporterar att deras förespråkararbete förstärker ens egen återhämtning. Här är några av de ledande organisationerna som uppmärksammar och stöder ätstörningar. De ger ett antal sätt att göra ditt lidande till handling och hjälpa andra.

National Eating Disorders Association

National Eating Disorders Association

National Eating Disorders Association (NEDA) är en ledande ideell för ätstörningar. NEDA grundades 2001 genom sammanslagning av två andra organisationer, Eating Disorders Awareness & Prevention (EDAP) och American Anorexia Bulimia Association (AABA). "NEDA stöder personer och familjer som drabbats av ätstörningar och fungerar som en katalysator för förebyggande, botemedel och tillgång till kvalitetsvård." Föreningens nationella avgiftsfria konfidentiella hotline (800-931-2237) bemannas dagligen av utbildade volontärer som tillhandahåller information, support och hänvisningar till behandling. De erbjuder också 24/7 krisstöd via text (skicka 'NEDA' till 741741.

NEDA organiserar fundraising promenader i hela USA vid olika tider på året. Vandringarna fungerar som fordon för att förena samhällen och öka medvetenheten. Organisationens hemsida ger också ett brett utbud av gratis resurser och information, inklusive online-screening och verktyg för föräldrar, lärare och tränare.

Dessutom organiserar och sponsrar NEDA National Eating Disorders Week, även känd som NEDAwareness Week, under den senaste veckan i februari varje år. Målet med denna vecka är att öka medvetenheten om farorna med ätstörningar och behovet av intervention.

Dessutom höjer NEDA: s födande hoppfond för klinisk forskning begränsade medel specifikt för att ge bidrag till kvalificerade kliniska forskare. Dessa forskningsbidrag fokuserar på innovativ behandling, förebyggande och spridning av utbildning. Personer kan stödja NEDA ekonomiskt eller bidra med sin tid genom volontärarbete, gå på promenad och / eller sprida ordet under NEDAwareness-veckan.

Projektläkning

Project Heal grundades av Liana Rosenman och Kristina Saffran, som träffades när de behandlade anorexia nervosa när de var bara 13 år. De två tjejerna stödde varandra för att uppnå återhämtning. Under tiden upptäckte de att försäkringsskydd för ätstörningar saknas allvarligt, vilket gör att många inte kan få hjälp de behöver. På våren av 2008, i åldern 15, grundade Rosenman och Saffran Project HEAL för att samla in pengar till andra som lider av ätstörningar som vill återhämta sig men inte har råd att behandla.

Uppdraget för Project Heal är att "tillhandahålla bidragsfinansiering till personer med ätstörningar som inte har råd att behandla, främja en sund kroppsbild och självkänsla och tjäna som ett testamente att full återhämtning från en ätstörning är möjlig." Project HEAL har för närvarande 40 kapitel i hela USA, Kanada och Australien. Alla kapitel syftar till att främja Project Healths uppdrag och värderingar, med fokus på sina ansträngningar främst på att skaffa medel till sitt behandlingsbidragsprogram. De fokuserar också på lokal samhällsutbildning om farorna med ätstörningar och på uppmuntran till idén att full återhämtning från en ätstörning är möjlig.

Project HEAL har nyligen lanserat ett nytt peer support program kallat Communities of Healing, som inkluderar en-till-ett-mentorskap och en veckovis stödgrupp ledd av kamrater i aktiv återhämtning eller återhämtad. Individer kan stödja Project Heal ekonomiskt, delta i ett lokalt kapitel eller bli en mentor.

Familjer Bemyndigad och stödjande behandling av ätstörningar

Ätstörningar tar avgift på familjer, men kära kan vara väsentliga allierade vid återhämtning . Familjer Bemyndigad och stödjande behandling av ätstörningar (FEAST) är en internationell organisation för och för vårdgivare av ätstörande patienter. FEAST tjänar familjer genom att ge information och ömsesidigt stöd, främja bevisbaserad behandling och förespråka för forskning och utbildning för att minska lidandet i samband med ätstörningar.

Runt middagsbordet är FEASTs online supportforum för föräldrar till ätstörningspatienter från hela världen. Det modereras 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

FEAST ger också många utmärkta resurser via sin webbplats, inklusive den välskrivna Family Guide-serien. De tror att bemyndigade vårdgivare är viktiga för återhämtningsprocessen.

Organisationen har över 6000 medlemmar på fyra kontinenter och drivs helt av volontärer och stöds genom individuella donationer. Familjemedlemmar kan göra donationer som stödjer FEASTs arbete eller kan volontär sin tid på många sätt.

Alliansen för att äta disordermedvetenhet

Alliansen för ätstörningar Medvetenhet ("Alliansen") är en ideell organisation som är avsedd att tillhandahålla program och aktiviteter som syftar till uppsökande, utbildning och tidigt ingrepp för alla ätstörningar. Alliansen grundades i oktober 2000 och erbjuder utbildningsverkstäder och presentationer, gratis supportgrupper för dem som kämpar och för deras nära och kära, förespråkare för ätstörningar och psykisk hälsolagstiftning, en nationell gratis telefonlinje, referenser, support och mentoringstjänster .

Alliansen producerar också en amerikansk behandlingsreferensguide och en ny interaktiv referensplats. Organisationen söker volontärer att gå med i utskott, volontär och praktikant. De accepterar också donationer och stöd till fundraisers.

National Association of Anorexia Nervosa och Associated Disorders

National Association of Anorexia Nervosa och Associated Disorders, Inc. (ANAD) är en ideell organisation som arbetar inom områdena stöd, medvetenhet, förtal, hänvisning, utbildning och förebyggande. ANAD är den äldsta organisationen som syftar till att bekämpa ätstörningar i USA. Det grundades i början av 1970-talet av Vivian Meehan, en sjuksköterska.

ANAD hjälper människor att kämpa med ätstörningar och ger också resurser för familjer, skolor och ätstörningssamhället. Dessutom tillhandahåller ANAD en hjälplinje och supporttjänster, inklusive mentorer, matkunder och supportgrupper i hela USA. De har många givande och värdiga frivilliga möjligheter och accepterar också donationer.

Ätstörningar Coalition

Eating Disorders Coalition (EDC) fokuserar främst på att informera och påverka federal politik för ätstörningar i USA. EDC grundades år 2000 och har två kongressmässor om året för att få ökad uppmärksamhet åt och medvetenhet om ätstörningar som en politisk fråga.

Två gånger per år sponsrar EDC också National Lobby Days, vilket innebär att 50 till 100 förespråkar för att lobbya kongressen i Washington DC. EDC: s regelbundna åtgärdsvarningar har uppmanat tusentals beståndsdelar att kontakta kongressledare om ätstörningar.

EDC har påverkat sådan lagstiftning som:

Individer kan engagera sig i EDC genom att donera, personligen förespråka för ätstörningar, och genom att delta i en lobbydag, som kan vara en mycket kompetent upplevelse.

Binge Eating Disorder Association

Även om Binge Eating Disorder (BED) inte blev en officiell diagnos fram till 2013 är BED faktiskt den vanligaste ätstörningen. Binge Eating Disorder Association (BEDA), en nationell organisation grundad 2008, är inriktad på att ge ledarskap, erkännande, förebyggande och behandling av binge eating disorder och därtill hörande vikt stigma. Genom upprepa, utbildning och förespråkning möjliggör BEDA ökad medvetenhet, korrekt diagnos och behandling av BED. BEDAs hemsida ger information till patienter, familjer och yrkesverksamma om BED. Det ger också en katalog med professionella som behandlar BED.

Dessutom arbetar BEDA med förespråkande för att stödja dem med BED och samarbetar med organisationer för att ytterligare orsaker till hela ätstörningssamhället. Det sponsrar både en årlig nationell konferens om BED och Weight Stigma Awareness Week , en årlig online-händelse i september för att öka medvetenheten om viktstigma. Individer kan gå med i BEDA, ge ekonomiskt stöd och engagera sig med förtal.

National Association for Males With Eating Disorders

En fjärdedel av alla patienter med ätstörningar är manliga. Historiskt sett har pojkar och män med ätstörningar fått otillräcklig uppmärksamhet, forskning, stöd och intervention . NAMED spelar en viktig roll för att fylla detta gap genom att erbjuda information och resurser om och stöd till denna underrepresenterade befolkning och deras familjer.

NAMED är den enda organisationen i USA som är uteslutande engagerad i att representera och ge stöd till män med ätstörningar. De ger stöd till män som drabbats av ätstörningar, ger tillgång till kollektiv kompetens och främjar utvecklingen av effektiv klinisk intervention och forskning i denna befolkning. NAMED-webbplatsen är också en utmärkt resurs om manliga ätstörningar. De accepterar finansiella donationer och ger också möjligheter för män med ätstörningar att delta i forskning som är avgörande för en bättre förståelse för manliga ätstörningar.

World Eating Disorders Action Day

World Eating Disorders Action Day (#WeDoAct) är en förbund av ätstörningsaktivister, yrkesverksamma, föräldrar / vårdgivare och de personligen drabbade. Hålls årligen den 2 juni, World Eating Disorders Action Day är en gräsrotsrörelse avsedd för och av människor som drabbas av en ätstörning, deras familjer och de medicinska och psykiska hälso-och sjukvårdspersonal som stöder dem.

Att förena aktivister över hela världen är att utvidga den globala medvetenheten om ätstörningar som genetiskt länkade behandlingsbara sjukdomar som kan påverka någon. Individer kan bli involverade i World Eating Disorders Action Day på ett antal sätt både praktiskt och lokalt för att hjälpa till att sprida ordet.

Organisationer i andra engelsktalande länder

Beating Eating Disorders (BEAT) grundades 1989 som den första nationella välgörenheten för personer med ätstörningar i Storbritannien. BEAT tillhandahåller hjälplinjer, behandlingsfinnare och online supportgrupper. Individer kan delta i insamling, medvetenhetshändelser och kan volontärera för organisationen.

Butterfly Foundation i Australien tillhandahåller utbildning, behandling, supportgrupper och en nationell telefonhjälp. Individer kan både donera till och frivilligt med dem.

NEDIC (National Eating Disorder Information Center) är en kanadensisk icke-vinstdrivande resurs för ätstörningar och viktproblem. De driver en kostnadsfri hjälplinje, har en nationell katalog över behandlingsleverantörer och tillhandahåller utbildning och medvetenhet om ätstörningar. De har möjligheter till volontärer och accepterar också donationer.

För professionella

Akademin för ätstörningar är en ledande professionell förening som ger global tillgång till kunskap, forskning och bästa behandlingsmetoder för ätstörningar. Riktlinjerna för medicinsk hantering av ätstörningar är en viktig resurs för alla yrkesverksamma.

Ett ord från

Volontärarbete din tid eller donera pengar till en orsak till ditt val kan vara en mycket meningsfull aktivitet. Inom ätstörningar finns ett antal välrenommerade organisationer och många sätt att bidra.

Du uppmanas att göra egen forskning på ovannämnda organisationer eller andra föreningar och hitta den välgörenhet och / eller aktivitet som är viktig för dig. Du kan stärka din egen återhämtning och utveckla starka kontakter med andra förespråkare i processen.