Alkoholistiska barn har svårt att ha kul

Verkliga historier från barn av alkoholister

En av egenskaperna att många barn som hade en alkoholhaltig förälderrapport är svårt att ha kul. Eftersom de bär så mycket ilska omkring sig, eller eftersom de har haft så många händelser och semestrar saboterade av den alkoholistiska föräldern, förväntar de sig inte ens att ha kul.

Många barn som växer upp i ett alkoholhushåll verkar ha många gemensamma egenskaper , och en av dem kan inte "släppa" och bara ha kul.

Besökare på webbplatsen .com Alkoholism som svarade på frågan " Hur känner du dig växande med en alkoholig förälder har förändrat dig? " Beskriv vad det är som:

Aldrig att låta lossna
Jag har alltid känt mig annorlunda än andra människor, aldrig släppt och roligt på sociala evenemang och känner mig alltid ensam. Allt är en tävling mot mig; Jag känner att jag alltid måste vara bäst, eller jag är ett misslyckande. Jag kämpar med min identitet och jag har fortfarande inte ett svar på den "vem är jag" fråga. Jag försöker mitt bästa för att känna av allt jag har upptäckt om mig själv, men det har varit försök och mycket smärtsamt. -- J B

Lycka känner sig fejk
Min lycka när den är närvarande, känner sig fejk eftersom jag vet att den alltid kommer att överskuggas av någon hemsk incident. Det finns tillfällen då jag känner mig som om jag inte vill leva eftersom smärtan är för stor. Så sorgligt. -- Kärlek

Skrämmen är fortfarande där
Som tonåring kände jag sig ensam och arg och tog alltid ut det på människor som var närmast mig. Jag skulle säga till mig själv: "Jag kommer bli lyckligare när det händer när jag får jobbet eller flyttar ut." Men genom åren har jag insett att ilska och sorg är kvar där. Hailey

Jag kan inte gå ha kul
Jag växte upp och kände aldrig som att jag var normal, kände mig aldrig som att jag var tillräckligt bra. Nu har jag så låg självkänsla det är förödande. Jag kan inte gå ut och ha kul som "vanliga" vuxna. - Taylor

Stunted My Emotions
Jag tror att växa upp med en alkoholiserande stegfader har stött på mina känslor, verkar jag bli ledsen lätt, men de glada känslorna är mycket låga. Det som människor normalt hoppar upp och ner om ger mig inte lika mycket spänning. Förse mig inte, jag känner fortfarande lycka, men inte i den utsträckning de flesta gör. Biggie

Påverkas av föräldraalkoholism

Om du växte upp i ett hem där det var mycket att dricka, kanske du vill ta den här quizen för att avgöra i vilken utsträckning du kan ha påverkats av erfarenheten. Om ditt liv har påverkats kanske du vill söka hjälp genom professionell rådgivning eller hitta stöd i Al-Anon Familjegrupper eller supportgruppen Vuxna barn av alkoholister .

Om du har ett dricksproblem och du har barn i hemmet, påverkas de av din dricka och ditt beteende psykologiskt och känslomässigt mer än du kanske inser. Du kanske vill försöka hitta hjälp att sluta eller minska på den mängd alkohol som du konsumerar.

Återgå till: Effekterna av att växa upp med en alkoholisk

källor:

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Centre. Åtkomst till november 2010.

Vuxenbarn av Alkoholistiska Världstjänstorganisationen, "Tvättserviceförteckningen - 14 Egenskaper hos ett Alkoholhaltigt Barn" (Tillskrivet Tony A., 1978). Åtkomst till november 2010.